Vali Tavlı, Bafa Gölü ve Herakli Antik Kenti’ni gezdi

Vali Orhan Tavlı Bafa Gölü civarında ve Heraklia Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Vali Orhan Tavlı’ya, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak eşlik etti. Latmos Travel Seyahat Acentesi sahibi Mithat Serçin guruba mihmandarlık yaptı.

Vali Tavlı, Bafa Gölü ve Herakli Antik Kenti’ni gezdi

Vali Orhan Tavlı Bafa mahallesindeki stadı inceledi. Vatandaşlardan Bafa’daki zeytin üretimi hakkında bilgi aldı.  Daha sonra Gölyaka mahallesine geçen Vali Tavlı, Gölyaka’da vatandaşlar ile sorunları ve tarım hakkında sohbet etikten sonra, Gölyaka muhtarı Bülent Kalkancı ile mahallede incelemelerde bulundu. Gölyaka mahallesinde bulunan bazı hayvan ahırlarının iyileştirilmesi ve mahalle merkezi dışında bir alan belirlenmesi konusunda talimatlarda bulundu.

Bafa gölü ve çevresinde Kültür Turizmi ve Eko Turizm uygulamalarını yerinde inceleyerek İl Müdürlülerinden bilgi aldı.  Karahayıt mahallesi yakınlarındaki tepelerde bulunan Balıktaş mevkiindeki Neolitik kaya resmini inceleyen Vali Tavlı, bölgede bulunan yürüyüş rotaları ve arkeolojik eserler hakkında bilgili aldı.

Kapıkırı mahallesine geçen vali Orhan Tavlı ile yanındaki heyet, Bizans Kalesi, Endimiyon Sunağını, yol üzerinde bulunan asırlık zeytin ağaçlarını, Kapıkırı mahallesi eski okulu, Athena Tapınağını, Antik Agora ve Bouleuterion’da (Antik Şehir Meclis Binası) incelemelerde bulundu. Kapıkırı mahallesi hakkında mahalle muhtarı Necmettin Mekeci’den bilgi alarak vatandaşlar ile sohbet etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ve Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’a iş birliği içinde bölgede yapılması gerekenler hakkında talimatlar vererek bölgeden ayrıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık