Vali Civelek Başkanlığında Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Karayolları 26. Şube Şefi Duru Öztop ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Vali Civelek Başkanlığında Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yapılan sunumlarda; İçişleri Bakanlığınca trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının %50 oranında azaltılmasına yönelik hazırlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı (2011-2020)” kapsamında kazaların en aza indirilmesi için kısa vadede yapılacaklarla ilgili bir sistem yaklaşımı geliştirildiği ve “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi”nin uygulamaya koyulduğu, bu belge ile trafik kazası nedenli ölümlerin ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, kaza nedeniyle yaşanmakta olan manevi kayıpların yanında sosyo-ekonomik kayıpların da ortadan kaldırılmasının hedeflendiği belirtilmiştir.

2019 Yılı İlk Ayında 552 bin 371 Trafik Denetimi

Toplantıda; 2019 yılı ilk altı ayında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde 552.371 trafik denetiminin yapıldığı, yapılan etkin, sürekli ve yoğun trafik denetimleri, sürücü ve yolcuların trafik işaret ve kuralları konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme ve algı yönetimi faaliyetleri sonucunda Muğla il genelinde ölümlü ve yaralanmalı kaza oranlarında düşüş meydana geldiği ifade edilmiştir.

İçişleri Bakanlığınca “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla oluşturulan “Yaşam Tünelleri” hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda;  Oluşturulan yaşam tünellerinde emniyet kemeri kullanımının gerekliliği, cep telefonunun insan dikkati üzerindeki olumsuz etkileri, aşırı hız ve normal seyir hızının insan yaşamı üzerine değiştirilemez etkisi, yakın takipten ve hatalı şerit değiştirmeden kaynaklanan kazalar gibi konularda özel olarak hazırlanan filmleri araç sürücüsü ile araçtaki yolcuların izlemesinin sağlanmasının amaçlandığı belirtilmiştir. İlimizde de Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önüne faaliyete geçirilen Yaşam Tünelinde 2019 yılı ilk altı ayında 1.240 sürücü ile 3.421 yolcuya, toplamda 4.661 yol kullanıcısına trafik konulu eğitim verildiği ifade edilmiştir. İl genelinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde Yaşam Tünelleri oluşturulması çalışmalarına başlanıldığı ifade edildi.

Toplantıda; 2019 yılında İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ve ilimizde de başarıyla uygulanan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesine de değinildi. Proje kapsamında Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince trafik işareti bulunmayan yaya ve okul geçitlerinde yoğun bir şekilde denetimlerin yapıldığı ve yapılmaya devam edeceği belirtildi.

Toplantının sonundan Muğla’nın turizm bölgesi olması nedeniyle özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğuna karşı Jandarma ve Emniyet Trafik ekiplerince trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla yoğun trafik denetimleri, seminerler, eğitim ve trafikte farkındalık oluşturacak projeler doğrultusunda çalışmaların arttırılarak devam edeceği bildirilmiştir.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık