Vekil Özcan ve muhtarlardan yangın değerlendirmesi

Milas’ta Pazar günü meydana gelen ve 5 saati aşkın müdahaleyle söndürülen yangın bölgesine giden CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Çamköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Soydan ve Karacahisar Muhtarı Şefik Musluk’tan yangın hakkında bilgi aldı.

Vekil Özcan ve muhtarlardan yangın değerlendirmesi

Pazar günü Milas’ın Çamköy Mahallesi’nden başlayarak Karacahisar Mahallesi’ne doğru ilerleyen yangın, 5 saatlik müdahale ile söndürüldü. Yangında 4 hektarlık tarımsal ve ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Pazartesi günü bölgeye giden CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, bölgede incelemelerde bulundu. Özcan,  Çamköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Soydan ve Karacahisar Muhtarı Şefik Musluk’tan bilgi aldı.

İlk konuşmayı yapan Karacahisar Muhtarı Şefik Musluk, “Yangını gördükten sonra bölgeye geldik. Orman Müdürlüğü’nün uçakları, helikopterleri; Büyükşehir’in arazözleri sayesinde yangın daha büyük alanlara yayılmadan söndürüldü. Biraz Karacahisar’a girdi ancak yangının başlangıç yeri Çamköy. Ekiplerimiz sağolsunlar 5 saatlik müdahale ile söndürüldü. Tabi ki en büyük avantaj uçaklar oldu. Uçakların alçak dalış yapmasıyla müdahale daha iyi oldu. Elektrik hatlarımız kesildi, arazözlere su veremedik. Bundan biraz üzüldük.” dedi.

Musluk, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulduğu sırada, ‘Özel mülkiyet mi? Orman arazisi mi?’ şeklindeki soruların anlamsız olduğunu belirterek konuyu Vekil Özcan’a aktardı.

Çamköy Muhtarı Mehmet Emin Soydan ise, “Birinci arazözle birlikte yangın alanına giriş yaptık. Köylümüz yangına çok duyarlı.  Hemen başlangıç noktasından itibaren ortak bir çalışmayla yangınımız kontrol altına alındı. İyi ki İncirlik Mevkisi’ne ulaşmadı. Zeytinlik arazilerimiz, çiftlik arazilerimiz buraya yakın, oraya da geçmedi. Hepimize geçmiş olsun. 30 tane zeytinimiz, ormanlık alandaki çok sayıda ağacımız yandı.” diye konuştu. Soydan, bölgede 2 gün önce ve 4 yıl önce de yangın çıktığını söyledi.

Muğla Milletvekili Suat Özcan da, “Umarız yangın hiç olmaz. Ancak çıkıyor. Yangına erken müdahale çok önemli.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık