Velilerin deprem endişesi..

​​​​​​​Milas’ta bir bölümü depreme dayanıksız olarak rapor verilen Fatih İlkokulu’nun bitişiğindeki dersliklerde eğitim-öğretim gören öğrenicilerin velileri, okul önünde basın açıklaması yaparak endişe duyduklarını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Okul önüne gelerek açıklamada bulunan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, yeni okula taşıma işleminin 15 gün içinde gerçekleştirileceğini ve şu an eğitim verilen okulun depreme dayanıklı olduğunu belirterek, velilerin sorularını cevapladı.

Velilerin deprem endişesi..
  • 04 November 2020, Wednesday 10:24

Milas’ta geçtiğimiz yıllarda “depreme dayanıklı değil” yönünde rapor verilen Fatih İlkokulu öğrencilerinin velileri, okul önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu.

Velilerin deprem konusundaki endişelerin dile getirdiği açıklamaya; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Ateş, Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan ve İsmetpaşa ile Emek Mahallesi muhtarları katıldı.

Bilindiği gibi, Fatih İlköğretim Okulu iki binadan oluşuyor. Ancak binalardan birine depreme dayanıksız raporu verildiği için burada eğitim verilmiyor. Ancak diğer bina kullanılıyor. Öte yandan, bu okulun taşınması için Sodra Doğakent bölgesinde yeni bir okul yapıldı ve bitti. Ancak henüz taşınma işlemi gerçekleşmemişti. “Depreme dayanıksız” raporu bulunan eski okul binasının etrafına güvenlik şeridi çekilmesine rağmen herhangi bir depremde bitişiğindeki dersliklerde eğitim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin zarar görebileceğini dile getiren veliler, yeni yapılan okula taşıma işlemlerinin biran önce yapılmasını isteyerek, “Olası bir deprem anında yaşanabilecek tehlikelere karşı, çocuklarımızın bu okulda eğitim görmesini istemiyoruz.  Milas’ta da hissedilen İzmir depreminde okulda olan çocuklarımız büyük bir şok yaşamışlardır. Ayrıca okulun bodrum katında çatlaklar oluştuğu iddia ediliyor. Bu nedenle korkuyoruz!” diye konuştu.

Yeni okula taşıma işlemlerinin hızlandırılmasını ve aynı öğretmenlerle eğitim verilmesini talep eden velilerin birçoğu, taşıma işlemi bitene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini ve uzaktan eğitim olanaklarının sağlanmasını istedi.

Velilerin açıklaması sırasında okul önüne gelen Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, kendisinin de bir veli olduğunu aynı zamanda eşinin de okul müdürü olduğunu hatırlatarak velilerin endişelerini en iyi şekilde anladığını belirtti.

“YENİ OKULA TAŞIMA İŞLEMİ 15 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Fatih İlkokulu’nun eski binasının depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor verilmesinin ardından gerekli tüm yazışmaları ve girişimleri yerine getirdiklerini söyleyen Müdür Bal, yeni okulun 15 gün içinde hazır edileceğini ve okulun hızlı bir şekilde taşınacağının sözünü verdi.

“Şu an eğitim verilen okulumuz, depreme dayanıklıdır. Bunu ben söylemiyorum. Bilimsel veriler ışığında bu raporu verenler söylüyor. Bu sebeple velilerimizin endişe etmesine gerek yoktur. Ancak zaten pandemi de var ‘Ben evladımı okula göndermek istemiyorum, çocuğum uzaktan eğitimle eğitim alacak’ diyor ise bunu da yapabilir.” diyerek açıklamalarını sürdüren Müdür Bal, kendi çocuklarının da en az 3-4 defa öğretmen değiştirdiğini hatırlatarak, “Velilerimizin aynı öğretmeni istemesini anlayabiliyorum ancak bazen bu böyle olmuyor. İlla aynı öğretmeni isteniyorsa, öğretmenlerin görevlendirildiği diğer okullara da kayıt taşıyabiliriz. Diğer bir talep olan taşıma ve yemek konusunda ise gerekli girişimlerimizi yaptık. Sonuç bekliyoruz.” dedi.

Müdür Bal, velilerin sorularını da tek tek yanıtladı.

Velilerle görüşen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise “Velilerin deprem endişesi ile bazı talepleri olması normaldir. Deprem konusunda özel bir durumu bulunan bu okulun öğrencilerine, ulaşım ve yemek hizmeti verilmesi gerekir.” diyerek, okul aile birliği başkanları ile velilerin taleplerinin toplanarak yetkililerce değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık