Veteriner Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi öğrencileri için, bir Ahilik geleneği olan beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Veteriner Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi
  • 07 November 2019, Thursday 14:18

MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı yaşandı. Bir Ahilik geleneği olan beyaz önlük giyme töreninde 60 öğrenci, protokol ve hocalarının elinden önlüklerini giydi. 
Törene; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Milas Garnizon Komutanı Hava Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Muğla Veterinerler Odası Başkanı Serkan Alpözen’in yanı sıra ilçe protokol üyeleri, akademik personel ve öğrenci yakınları katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, fakülte bünyesinde bu yıl 2. sınıflarda 40, 1. sınıflarda ise 60 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Süreç içerisinde birçok başarılı proje ve etkinliğe imza attıklarını belirten Dekan Yağcı, “Fakültemizin altyapısını, teknik imkanlarını ve laboratuar altyapısını güçlendirdik. Akademik personel sayımızı artırdık. Hayvan hastanesi, deney hayvanları merkez projemizi ve uygulama araştırma çiftliği projelerimizi rektörlüğe sunduk. Bunun yanında öğrenci arkadaşlarımızın meslekleriyle iç içe olması adına Milas Patileri Topluluğu’nu kurduk.” dedi.
Milas ve Muğla’nın hayvancılık potansiyeli bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Yağcı, “Sektörlerle zaman zaman buluşuyoruz. Bu sene de 2. sınıf öğrencilerimiz başta olmak üzere sektörlerimizi ziyaret edip, öğrencilerimizin saha tecrübesi kazanmasını sağlayacağız. Milas Veteriner Fakültesi’nde kuracağımız merkezlerimizde üreticilerimizle, çiftçilerimizle ve sektörlerle zaman zaman bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Bu noktada çalıştaylar ve hayvancılığın gelişmesine yönelik projelerle bölgemize hizmet etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Muğla Veterinerler Odası Başkanı Serkan Alpözen ise konuşmasında öğrencilere seslendi. Alpözen, “Bu yıl veteriner hekimlik öğretiminin 177. Yılını kutluyoruz. Neredeyse 200 yıla yakın süredir devam eden bir öğretimin birer parçasısınız. Bizler öylesine büyük bir mesleğin parçasıyız ki, insan sağlığından hayvan sağlığına, gıda güvenliğinden halk sağlığına çok büyük bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu sorumluluk bizlerin omuzlarına yüklenmiş durumda. Hepinizin bu ağırlığı taşıyacağınıza ümidim tamdır. Bir canlının yaşamı söz konusu olduğunda saatin, mesafenin ve mesainin önemi olmadığını çoktan anladınız. Onurlu ve yüce bir mesleğin önlüğünü sırtınızda ve ruhunuzda şu andan itibaren bir ömür taşıyacaksınız.” şeklinde konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Bu tesislerin bir akademik ortam ve çalışma için uygun şartlara gelmesi adına belediyemizin güzel çalışmaları var. Önümüzdeki süreçte de yine destek ve çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz. Ben bu fakültenin ilçemize kazandırılmasında katkısı olan genel yöneticilerimize, milletvekillerimize, valilerimize, rektörlerimize, siyasi örgütler ile STK’lara ve ilçemizdeki ortak akıla teşekkür ediyorum. Veteriner Fakültesi Milas’ın hem yaşam kalitesini hem de potansiyelini önemli ölçüde artırdı. Bu fakültenin başarılı olması adına üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğimizden herhangi bir kuşkunuz olmasın. Öğrencilerimizi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise, Milas Veteriner Fakültesi’nin kuruluş aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, fakültenin fiziki yapısı ve eğitimi hakkında bilgi verdi. Milas Veteriner Fakültesi’nin yakın gelecekte bölgede ve Türkiye’de yıldız gibi parlayan marka bir fakülte konumunda olacağını belirten Çiçek, “Milas Veteriner Fakültemizi gün be gün geliştiriyoruz. Nitekim doğrudan canlı yaşamına dokunan Veteriner Fakültemize Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin kurulması amacıyla, geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’tan 118 dönümlük arazi devri gerçekleştirildi. Burada yetiştiricilik ve binicilik eğitimi kampları yapılarak Fakültemiz bölgede önemli bir rol üstlenecektir. Evcil hayvanlarımızın ıslahı çalışmaları yine bu merkezimiz bünyesinde faaliyet gösterecek olup üniversitemizin tüm birimleri bu merkezden faydalanabilecektir. Bu vesile ile arazi devri sürecinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, ülkemize, bölgemize ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yine önümüzdeki günlerde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni de fakültemize kazandırmış olacağız. Ayrıca Akdeniz ve Ege Bölgesini kapsayacak çalışma alanı ile “Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması için girişimlerde bulunduk. Bu sürecin de en yakın zamanda sonuçlanmasını beklediğimizin müjdesini öğrencilerimizle ve sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.  

Konuşmaların ardından 60 öğrenciye önlük giydirildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık