Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

MSKÜ Veterinerlik Fakültesi’nde beyaz önlük giyme heyecanı yaşandı. Üniversitenin 1. ve 2. sınıf öğrencileri, dürüstlüğün ve ahlaklı olmanın simgesi olan beyaz önlükleri, düzenlenen programda giydi.

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

MSKÜ Veterinerlik Fakültesi’nde önlük giyme töreni düzenlendi. Dün gerçekleştirilen törene; Milas protokolü, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören; başkanlığını Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Daha sonra konuşma gerçekleştiren Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, beyaz önlük giyme törenlerinin yıllardır, öğrencilerin eğitime başladıktan bir ay sonra yapıldığını ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamadığını söyledi.

Yağcı, 2015'te kurulan fakültenin 40 öğrenci ve 6 öğretim elemanı ile eğitime başladığını ve bugün 230 öğrenci ve 16 öğretim elemanı ile faaliyete devam ettiğini ifade etti.

Veteriner Fakültesi’nin bölgedeki arıcılık, balıkçılık, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, pet hayvancılığı gibi tematik alanlarda çalışmaların odaklandığını ifade eden Yağcı, fakülte bünyesinde biyoloji ve mikrobiyoloji laboratuvarının kurulduğunu söyledi. Yağcı, "Balık hastalıklarının teşhisi ve aşı geliştirme ve kit geliştirme çalışmaları, büyükbaş hayvancılığa yönelik hastalıklar ve buna bağlı bölgemizde oluşacak her türlü viral hastalıkların teşhisini ve buna yönelik aşı çalışmalarını yapacak laboratuvar altyapısını kurduk." dedi.

Yağcı konuşmasının sonunda öğrenciler tarafından kurulan arıcılık, balıkçılık ve sokak hayvanları topluluklarının faaliyetlerini devam ettirdiğini belirtti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise MSKÜ'nün AR-GE üniversitesi olmayı hedef belirlediğini belirterek, "Tahminimiz 4 yıl içinde bu hedefe ulaşacağız. Türkiye'de 11 üniversite var. Bu hedefe ulaşabilmek için çok ciddi çaba gösteriyoruz.” diyerek üniversitenin hedeflerinden bahsetti.

Çiçek, Milas Veterinerlik Fakültesi bünyesinde bir hayvan hastanesi yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ise; öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından fakültenin 1. ve 2. sınıf öğrencilerine beyaz önlük, protokol üyeleri tarafından giydirildi. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık