“Ya vatanı seveceksiniz, ya da tek adamı”

‘Millet İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, seçim çalışmaları için gittiği Karşıyaka ve Derince Mahallesi’nde, 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında ülkemizde yaşananlara dikkat çekerek; “Demokrasi ve hukuk kuralları ayaklar altına alınıyor. Her şey tek bir adamın iki dudağı arasından çıkanlara bağlı… Böyle bir demokrasi anlayışı ve hukuk düzeni olur mu? İşte 31 Mart’ta yapılacak seçimler, ülkemizin geleceği açısından bunun için önemli” dedi.

“Ya vatanı seveceksiniz, ya da tek adamı”

Milas Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan ‘Millet İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, ilçemize bağlı Karşıyaka ve Derince mahallelerinde bir yandan iktidarın uygulamalarını eleştirirken, diğer yandan da AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’a da seslenerek; “Senin adayı olduğun parti Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerin eli-kolunu bağladı. Sattığımız zeytinlikler üzerinden bugün bizi ‘mirasyedi’ ilan ediyorsun ya, bizim sattığımız yerlerin tamamı, senin iktidarının yandaşlarına peşkeş çektiği bir fabrikanın parası bile değil” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bazı yönetim kurulu üyeleri, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, Millet İttifakı ile oluşturulan belediye meclis üyesi adaylarının katıldığı seçim çalışması kapsamında gidilen Karşıyaka ve Derince Mahallesi’nde, Başkan Muhammet Tokat ve Kontenjan Adayı Mehmet Çayırlı, hem iktidarı, hem de iktidarın Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ı sert bir dille eleştirdiler.

Başkan Tokat; “2014 yılı sonrasında ya hiçbir şey yapmadan koltukta oturacak, vergi muafiyetinin kalkmasını bekleyecektik ya da hizmet etmek için mal satışı veya borçlanma yoluna gidecektik. Biz, vatandaşımıza hizmet etmeyi tercih ettik” diyerek, başkanlığı dönemindeki birinci ve ikinci 5 yılı ana başlıklar halinde özetledi.

“Hepsini alınlarından öpüyorum”

“Gittiğim her yerde söylüyorum. Bütçe sorunu nedeniyle işçilerimize maaş ödemekte zorlandık, hatta ödeyemediğimiz dönemler oldu ancak hiçbir zaman vatandaşa hizmetten geri kalmadık. Maaşlarını ödeyemediğimiz işçilerimiz kafasında, akşam evine ekmeği nasıl götüreceğini düşündü ama inanın sizlere hizmet etme düşüncesinden bir saniye geri kalmadılar. Hepsini alınlarından öpüyorum. 31 Mart akşamı Atapark’ta zaferimizi kutlarken, onların hepsi de arkamda dimdik duracaklardır” diyen Başkan Muhammet Tokat, AKP Adayı Saylak’ı, ‘Milas Belediyesi borç batağında yüzüyor’ söylemi üzerinden eleştirmeye devam etti.

“Milas Belediyesi’nin yıllık bütçesi 153 milyon liradır ve şu anda 100 milyon lira civarında borcu vardır. Bu mu borç batağında olmak? Köyden mahalleye dönüşen yerlere önce 5 yıl vergi muafiyeti getirdiler, ardından bir yıl uzattılar, şimdi de 2023’e kadar uzatıldı. Yani sizler 2023’e kadar vergi vermeyeceksiniz. Sadece bununla da kalınmadı. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyeleri için en önemli gelir kaynakları; otogar, otopark, mezarlıklar ve su gelirleri de ilçe belediyelerin elinden alınarak büyükşehir belediyesine devredildi. Kanun, TBMM tarafından çıkarılır ve uygulanır. Belediyelerin gelir getirici kanun çıkarma gücü yoktur.

Bakın ben 2014 öncesinde bütün bu mahalleleri dolaştım ve büyükşehir yasasının olumlu ve olumsuz taraflarını anlattım. Çünkü hiçbir şey tamamen olumlu, ya da olumsuz olmaz. Bu yasanın bizlere faydasından çok zararı olacağını anlattım. İlçemize bağlı 5 belde belediyesi kapatıldı, hiçbir belediye başkanının ‘gıkı’ çıkmadı! 114 köy muhtarlığının tüzel kişilikleri elinden alındı, hiçbir muhtarın da sesi çıkmadı. Ama ben sizlere geldim ve anlattım, yanlış dedim, bize uymaz dedim. Bugün bu söylediklerimizin hepsi de doğru çıktı.

Bir başka partiden başkan adayı olan arkadaşımız, gittiği her yerde Milas Belediyesi’nin borç batağında olduğunu, işçilerin maaşını bile ödeyemediğini, kendisi seçilirse bir metrekare bile yer satmayacağını söylüyor ya ben de diyorum ki, o zaman sen hiçbir şey yapmadan 5 yıl yan gelip yatacaksın. Eğer iktidara, Ankara’daki ağabeylerine güveniyorsan, bu hayale Milaslıları ortak etme!” 

“31 Mart akşamı tokatın en sertini yiyecek!”

 Billboardlara astığı projelerle vatandaşın gözünü boyamakla suçladığı AKP Başkan Adayı Barış Saylak’a; “Milas halkı 31 Mart’ta sana ve senin gibi daldan dala konanlara öyle sert bir tokat atacak ki, sen dâhil hiç kimse bundan sonra yolunu-çizgisini değiştirmeye cesaret edemeyecek” diyerek eleştirilerini sürdüren Başkan Muhammet Tokat şöyle devam etti:

“Bizi mirasyedi ilan eden arkadaşa sesleniyorum; yüreğin yetiyorsa Milas Belediyesi ile aynı dönemde Mal Müdürlüğü tarafından satılan 3080 adet yerin akıbetini araştır. Bu yerlerin, kimlerin eline geçtiğini Milaslılara açıkla. Ama yapamazsın, çünkü ağabeylerin buna izin vermez…

Yukarıda Başkan ve damadı ülkeyi istediği gibi yönetecek, burada da sen onların yaptıklarıyla övüneceksin. Eğer bir parça vicdanın varsa dön de bir bak ülkenin ne hale geldiğine… Ben 20 yıl avukatlık yaptım. Hukuk Fakültesi’nde konkordato veya iflas konusunu derste gördük. Meslek hayatım boyunca hiç konkordato ile karşılaşmadım. Bugün ülkede onlarca büyük şirket konkordato ilan etti veya iflas bayrağını çekti. Ekonomik sıkıntı ülkede had safhaya ulaştı. Millet artık geçim derdine düştü. Sen süslü-püslü iki proje ile milleti kandıramazsın.

Her mahallenin meydanından arkadaşa sesleniyor, soru soruyorum ama kendisi, ‘benim kimseye cevap vermekle, kavga etmekle yitirecek zamanım yok’ diyerek güya halka şirin görünmeye çalışıyor. Oysa herkes biliyor ki verecek cevabı yok… Çıkıp meydanlarda halka doğruları anlatacak yüreği yok.”

 “Gelecekte, çocuklarınızın, torunlarınızın yüzüne bakacak yüzünüz olsun”

İYİ Parti Eski İlçe Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Millet İttifakı’ndan belediye meclis üyesi adayı olan Mehmet Çayırlı ise ‘Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesini anlatmayı sürdürüyor.

Çayırlı, Habur’da kurulan çadırdan mahkemeleri, Oslo’da PKK ile masaya oturan iktidarı, Diyarbakır’da Barzani ile sarmaş-dolaş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek; “Bunları sen yapacaksın, sonra da dönüp Millet İttifakı’na ‘şer ittifakı’ diyeceksin. Düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyerek, ülkücüleri ‘kafatasçı’ diye suçluyordun, bugün ise milliyetçilik nutukları atan biri oluverdin. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Beni Allah ve Milletim affetsin. Kandırıldık’ diyor ya, Yüce Yaradan affeder mi bilemem ama bu millet asla onu affetmeyecek.

Başkanlık sistemine geçiş için yapılacak referandum öncesin de söylemiştik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Biz, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı değiliz. Biz, ‘tek adam’ sistemine karşıyız. Bakın bugün Suriye, Irak ve Ortadoğu’daki birçok ülkede yaşananlara… Oralarda da sözde cumhuriyet var ama tek adam rejimi yönetimiyle ne hale geldiler. Bizim de öyle bir duruma düşmememiz için bu seçimleri bir işaret olarak görmemiz gerektiğini söylüyoruz. Bu seçimleri yeniden parlamenter sisteme dönüşün işareti olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değerlerine yeniden dönüş fırsatı olarak görelim diyoruz. Eğer tek adam sistemi iyi bir sistem olsaydı, bu makamı hak eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk elinin tersiyle itmezdi.

Biz, çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecekte Suriye ve Irak’takiler gibi olmamak, böyle hesabı vermemek için Millet İttifakı’nı kurduk. Sizden, Milas Belediye Başkan Adayımız Sayın Muhammet Tokat’a ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Osman Gürün’e, Millet İttifakı’nın meclis listesine oy istiyoruz” dedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık