Yanan poliklinik yeniden hizmete açıldı

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Diş Poliklinikleri’nde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen yangınla ilgili tadilat çalışmaları tamamlandı. Hastane Başhekimi Uz. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, polikliniklerin yangından 2 gün sonra yeniden hizmet vermeye başladığını söyledi. Çubukcuoğlu ayrıca, diş polikliniğinde muayenelerin yalnızca acil ve randevulu hastalara yapıldığını hatırlattı.

Yanan poliklinik yeniden hizmete açıldı

5 Ocak Pazar günü saat 23.20 sıralarında nöbetçi güvenlik görevlileri tarafından fark edilen yangın, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Diş Poliklinikleri Bekleme Salonu’nda meydana geldi. Güvenlik görevlileri tarafından fark edilip, Milas İtfaiyesi’ne bilgi verilmesinin ardından müdahale edilen yangın, kısa süre içerisinde kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle bekleme salonunda maddi hasar meydana gelirken, duman nedeniyle hastanenin idari birimleri zarar gördü. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, Diş Poliklinikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği tarafından yapılan incelemelerde yangının elektrik kısa devresinden kaynaklandığının belirlendiğini ifade eden Çubukcuoğlu, “O gün Milas’ta çok şiddetli yağış vardı. Büyük ihtimalle çatıdan su sızması sonucu meydana geliyor. Yangın kontrol altına alındıktan sonra duman tahliyesi yapıldı. Yangının çıktığı yer, idari birimlere komşu. Çıkan duman, idari birimleri de etkilemişti.” dedi. 
Yangının ardından pazartesi ve salı günü diş polikliniklerinde hizmet sunulamadığını kaydeden Başhekim Çubukcuoğlu, “Tadilat başladı. Duman tahliyesi, boya, badana ve yenileme yapıldı. Diş polikliniklerimizin iç alanında bekleme alanı oluşturuldu. Bilgisayar, yazıcı, klima, çağırma ekranı, oturma grupları yaklaşık 15-20 bin lira hasar var.  Olaydan iki gün sonra yani çarşamba günü diş polikliniklerimiz yeniden hizmete başladı.” şeklinde konuştu.  

Diş Polikliniklerinin uzun zamandır randevulu ve acil hastaları muayene ettiğini belirten Çubukcuoğlu, “Biz zaten MHRS üzerinden hizmet yürütüyorduk. Sağlık Bakanlığımızın MHRS sistemi üzerinden randevu alan hastalara hizmet sunuluyor. Ayakta hasta hizmeti sunmuyoruz bu kapsamda. Yani, randevusuz hastalara sadece acil hizmet sunuyoruz. Bu, bu olayla ilgili değil. Önceki süreçte de böyleydi. Diş, sağlık hizmetlerinin farklı bir alanı. Bu alanda yapılan hizmetler uzun sürebiliyor. Yani; kanal tedavisi, protez ölçü alma gibi hizmetler bazen 1 saati bile buluyor. Bu yüzden günde belirli hasta alabiliyoruz. Şu anda diş hekimi sayımız 10. Bu 10 poliklinikte de günde 15-20 hastaya kadar -tabi devam eden tedaviler de var- yani günde 200-250 hastaya hizmet veriyoruz.” dedi.

Diş Poliklinikleri’ndeki uygulamanın aynı şekilde devam edeceğini ifade eden Çubukcuoğlu, “İlimizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz var. Bu kapsamda bu iki günlük süre zarfında onlar da bize destek oldular. Hizmet vermediğimiz dönemde onların da bilgisi dâhilinde buradan yönlendirdiğimiz hastalara da hizmet sundular.” ifadelerini kullandı.

Başhekim Uz. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, Diş Polikliniği’ne büyük çaplı yatırım yapılacak mı sorusuna ise, “Bizim aslında bu planlarımızın bir ayağı da yeni hastaneye dayanıyor. Bakanlığımızın bize burada mevcut hastanemizi ağız ve diş sağlığı merkezi olarak kullanmamızı planlamıştı. Bununla ilgili bir ön onay da alınmıştı. İnşallah yeni hastaneye taşındığımızda bugün hizmet verdiğimiz ana poliklinik koridorumuz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi poliklinikleri olacak. Bir daha ekstra bir masraf da yapmak istemiyoruz. O geçiş sürecine göre yatırım yapmak istiyoruz. Eğer umduğumuzdan daha erken bir takvimde bunu yapabilirsek ilave bir parça yapmadan hizmete devam edeceğiz. Ama bu süreç elde olmayan nedenlerle uzarsa yine ek alan oluşturmayı düşünürüz.” şeklinde yanıtladı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık