YANGINDA ZARAR GÖREN KEDİLER KURTARILDI

Milas’ın Firuzpaşa Mahallesi’nde 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasına neden olan yangının ardından sahipsiz kalan kediler, doğa aktivisti Meliha Tekin ve hayvanseverler tarafından kurtarıldı.

YANGINDA ZARAR GÖREN KEDİLER KURTARILDI

Pazartesi günü saat 2.30’da Firuzpaşa Mahallesi Dutluharım Sokak’ta meydana gelen yangında zarar gören evdeki kedilerden bir kısmı kurtarıldı.
Gece saatlerinde bir anda evi saran ateş ve dumanları gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 
İtfaiyenin çalışmasıyla söndürülen yangında Yüksel Semerci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken yangın anında evde bulunan H.S. ve Y.T. ise ekipler tarafından yaralı olarak evden çıkarıldı. Ev sahibi M.B. ise yangını yara almadan atlattı. 
Yangından önce evde onlarca kedinin yaşadığı öğrenilirken, ilk belirlemelere göre en az 5 kedi öldü. 2 kedi ise çeşitli yerlerinden yaralandı. 
Milas’ta yaşayan doğa aktivisti Meliha Tekin, olay yerine gelerek kedilerin sağlık durumuyla ilgili inceleme yaptı ve 5 kediyi tedavilerini yaptırmak üzere topladı. Mahallelinin diğer kedilere yemek ve su vermelerini isteyen Tekin, evden çıkardığı 5 yaralı yavru kediyi, veteriner hekime tedavi ettireceklerini ve daha sonra hayvan severler olarak kendi aralarında kedilerin bakımlarını üstleneceklerini söyledi.
Tekin, “Yangında kedilerin öldüğünü ve yaralandığını duydum. Yanan evin içinde 5 kedinin kötü bir şekilde öldüğünü ve 5 yavru kedinin de yaralandığını tespit ettim. Diğer kediler sağlıklı görünüyor. Onlar artık mahalleliye emanet. Buradan aldığım yavru kedileri veteriner hekimde tedavi ettirdikten sonra hayvan severler olarak aramızda paylaşarak bakımlarını yapacağız.”  diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık