“YANLIŞ GÖRMEK İSTEYEN EN YAKININA BAKSIN”

İlçe merkezindeki Ahmetçavuş-Hayıtlı, Şevketiye, Hacıilyas, Gümüşlük Burgaz, Güneş Mahalleleri ile sürdüren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat, AKP Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, ‘Dörtyol’da yaptığı konuşmaya, Akken’ten yanıt verdi. “Hiçbir zaman rakiplerime karşı belden aşağı bir siyaset tarzını benimsemedim ancak dün akşam arkadaşımız Dörtyol’da, ‘lanlı-lunlu’ konuşmakla gerçek kişiliğini de ortaya koymuş oldu. Bu konuşma ve saygısızlığı, seçimi kaybedeceğini anlayan birinin son çırpınışları olarak değerlendiriyorum. Ancak bu çirkinliklere devam edecek olursa Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı, istemeyerek de olsa Milas halkı ile paylaşırım. Beni bunu yapmaya mecbur etmesinler” dedi ve ekledi:

“YANLIŞ GÖRMEK İSTEYEN EN YAKININA BAKSIN”

İlçe merkezindeki mahallelerde vatandaşla buluşmayı sürdüren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat ve ekibi,  Ahmetçavuş-Hayıtlı, Şevketiye mahallelerinin ardından önce Hacıilyas ve Gümüşlük mahalle sakinleriyle, ardından da Aydınlıkevler (Akkent) Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü.

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti ilçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, her iki partinin yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler, Hacıilyas ve Gümüşlük Mahalle sakinleriyle bir araya gelirken, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu da Aydınlıkevler toplantısında Millet İttifakı adaylarına destek verdiler.

“Bu tezgâhı milletimiz bozacak”

Her iki toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Milas Kurucu Başkanı ve Millet İttifakı Meclis Üyesi Adayı Mehmet Çayırlı, Milas ve Muğla’da Millet İttifakı’nın önünü kesmeye çalışanların 31 Mart akşamı hayal kırıklığına uğrayacağını belirterek şunları söyledi:

“Birileri sanki meydanı boş bulmuş, yalan-yanlış sözlerle halkın kafasını karıştırmaya, bu toplumu tekrar 12 Eylül öncesine, sağcı-solcu ayırımına yeniden döndürmeye çalışıyor. Oysa bugün milletimiz bu ayırımı çok gerilerde bıraktı. İnsanların dini duygularını, milliyetçiliklerini, vatan ve bayrak sevgisini kullanarak oy avcılığı yapma dönemi artık kapandı. Öyle olduğunu söyleyip o partiden bu partiye koşanlar, kendilerine sunulacak bir makam bulamayınca bu kez de bağımsız olarak yola çıktılar. Aslında niyet çok açık… Amaç seçimi kazanmak değil, Millet İttifakı’nın oyunu bölmek. Böylelikle AKP’nin değirmenine su taşımak! Ancak Muğla halkı bu oyuna gelmeyecek ve bu tezgâhı 31 Mart akşamı bozacak.

Bakın bir tarafımda Ülkücü bir arkadaşım, bir tarafımda da sosyal demokrat kimliğiyle tanınan başka bir arkadaşım var. İkisinin de siyasi görüşü, dünya görüşü farklı ancak ortak noktaları; Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, cumhuriyetin kuruluş felsefesi, demokrasinin ve parlamenter sistemin yeniden bu ülkede tesis edilmesi.  İşte Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesi de budur.” 

“Kuvayı Milliye ruhu yeniden canlandı”

Çayırlı’nın ardından Hacıilyas ve Gümüşlük Mahalle sakinlerine seslenen CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise 17 yıldır tek başına iktidarda olan ve her geçen gün ülkeyi karanlığa bir adım daha yaklaştıran AKP milletvekillerini meclis’te durdurmak ve çıkaracakları yasaları engellemek için her türlü çabayı gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Çünkü çıkardıkları veya çıkarmak istedikleri her yasa bu ülkenin ve milletin geleceğine hiçbir katkısı olmayan yasalardır.

Sandalye sayılarının çokluğuna güvenerek, muhalefetin ya da toplumun diğer katmanlarının ne dediğine bakmaksızın, hiç kimsenin görüş ve düşüncesine önem vermeksizin, bildikleri gibi bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar.

İşte 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler bu gidişata ‘dur’ demek, ülkeyi bu anlayışla yönetmeye çalışanlara bir mesaj açısından son derece önemlidir. Aylardır, Cumhuriyet Halk Partili ve Millet İttifakı’nın kurulduğu il ve ilçeleri her iki partinin milletvekilleri olarak dolaşıyor, halkımızla bir araya geliyoruz. Gördüğümüz o ki, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe topyekûn verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin en belirgin ışığı, Kuvayı Milliye Ruhu’nun yeniden canlandığıdır. Bu ruhu işte bu akşam bu meydanda da görüyorum. 31 Mart günü sandığa bu ruh ile giderek, Muğla’nın; cumhuriyetin, demokrasinin kalesi olduğunu, Atatürk’ün çağdaş Türkiye’sinin aydınlık yüzleri olduğunu göstermelisiniz.”

“Çamur at izi kalsın diyenlere başkanımızı ezdirmeyeceğiz”

Aydınlıkevler Mahalle sakinleriyle bir araya gelinen toplantıda konuşan eski Dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu ise birilerinin son günlerde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı asılsız iddialarla yıpratmaya çalıştığını söyleyerek; “Çamur at izi kalsın diyenlere sesleniyorum; yanlış arıyorsanız kendi dibinize bakın! Seçilmeden bir süre belediye başkanlığı yapan şahıs, Demirciler Arastası’ndaki dükkânları sattığını ne çabuk unuttu?

Eğer çamur atmaya devam ederlerse, bir sonraki toplantıya elimde belgelerle geleceğim. Yıllardır devletin müfettişleri hem Milas Belediyesi’nden hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden çıkmıyor. En ufak bir hata bulmak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyorlar ama bugüne kadar bir şey bulamadılar. Çünkü karşılarında milletin hakkını-hukukunu koruyan dürüst belediye başkanları var. 31 Mart’ta yeniden seçilecekler. Onlar istedikleri kadar talimatla gelip gitsinler. Merak etmeyin yine bir şey bulamayacaklar.

Bu nedenle sizlerden Millet İttifakı adaylarına geçmiş seçimlerden daha fazla destek vermenizi, onları daha güçlü bir şekilde göreve getirmenizi istiyorum. Büyükşehir’de, Milas’ta ve Millet İttifakı’nın belediye meclis üyelerinin olduğu listede, 6 ok’a mührü basmanızı istiyorum” dedi.

“Böyle söyleyenleri Allah çarpar!”

 Belediye meclis üyesi adayları teker teker platforma çıkarılarak tanıtılırken, toplantıya katılan mahalle muhtarları da anons edilerek, platforma alındı. Mahalle muhtarları, mahallelerine verilen hizmetler nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Alandaki kalabalığın alkışları ve sloganları arasında kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ise, mahalle sakinlerine her iki dönemde yapılan hizmetleri anlatırken, “Birileri bu yapılanları görmezlikten gelerek ya da halkın gözünde itibarsızlaştırma çabasıyla benim, belediyeyi iyi yönetmediğimiz söylüyor. Bunu söyleyenleri Allah çarpar! Sata sata ülkede bir şey bırakmayanlar bizim 10 milyon liralık sattığımız zeytinlik arazileri dillerine doladılar. El insaf! Bunu söyleyenleri halkın vicdanına ve Allah’a havale ediyorum” dedi.

Başkan Tokat Aydınlıkevler Mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Pisliklerini açıklamaya beni mecbur bırakmasınlar”

“Yıllarca bizim partimizde siyaset yaptıktan sonra makam ve koltuk sevdası uğruna saf değiştiren ve başka bir partiden aday olan arkadaşımız, Dörtyol’daki toplantıda haddini aşarak ‘lanlı-lunlu’ konuşmuş. Saygı sınırlarını aşan bu arkadaş aslında gerçek kişiliğini de ortaya koymuş bence… Aslında bu tür davranış ve söylemlerini, seçimi kaybettiğini anlayan birinin son çırpınışları olarak değerlendiriyorum ancak kimsenin de halkın seçtiği bir belediye başkanına bu şekilde hitap etmesine de izin vermem. Herkes haddini bilecek.

Aday adayı olduğu günden beri yaptığı şovlarla insanlara sempatik görünmeye, bilgisayar başında 10 dakika çizilen hayali projelerle oy avcılığı yapmaya çalışan bu arkadaşa aylardır, “neden yolunu değiştirdin? 52 yaşına kadar siyaset yaptığın partiyi bıraktın da düne kadar sayıp saydırdığın AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Büyüksün reisim… Elini öpmeye geleceğim’ noktasına geldin” diye soruyorum. Yapacağımız hizmetler için kaynak yaratma adına sattığımız 300 civarındaki zeytinlik arazinin hesabını sorarken, aynı dönemde Milas Mal Müdürlüğü aracılığıyla satılan 3080 adet yerin hesabını da sorsana diyorum ancak henüz verdiği bir cevap yok.

Çünkü gerçekler acıdır! Gerçeği söylemek yürek ister… Gerçeği söylemek için insanda omurga olması gerek. Hep söylüyorum; Belediyecilik ciddi iştir… Kararlılık işidir… Cesaret işidir… Belediyecilik için insanda omurga gerekir, insanda utanma duygusu gerekir. Bu duyguları olmayanlar Milas’ta veya Muğla’da belediyecilik yapamazlar.

Bugün bana belediyeciliği öğretmeye kalkanlar, bizim belediye yönetimimizle ilgili söz söyleyenler, Milas Belediyesi’nin bütçesini yani halkın parasını israf ettiğimi iddia edenler önce bir aynaya baksınlar. Bu konuda kimin ne yaptığını halkımız çok iyi biliyor. Belden aşağı siyaset yapmaya devam ederlerse, (elindeki dosyayı halka göstererek) Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararı halka açıklamak zorunda kalırım. Bunu yapmak istemiyorum ve buradan sesleniyorum, beni buna mecbur bırakmayın…”

“Modern, çağdaş bir Milas’ı önümüzdeki dönem herkes görecek”

“Kimi zaman işlerin yavaş yürüğü, işlemlerin uzun sürdüğü konusunda halkımızın şikâyetleri oldu, doğrudur. Ancak en ufak hata yapmamızı bekleyenlere fırsat vermeme adına birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma, ‘Geç olsun ama hatasız olsun. Bizleri, yanlışı savunma durumunda bırakmayın’ dedim. Arkadaşlarım bu nedenle kılı kırk yarıyorlar.

İki aydır İYİ Partili dostlarımızla ve yeni ekibimizle birlikte Milas’ı karış karış dolaşıyoruz. Her gittiğimiz yerde hem Milas Belediyesi’nin, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini görüyoruz. Elbette eksiklerimiz var. Özellikle 2014 yılından itibaren gelirlerinin büyük bir bölümü elinden alınan bir ilçe belediyesinin yaptıklarını halkımız görüyor ve takdir ediyor. Önümüzdeki dönem altyapısı ve üstyapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, park ve yeşil alanlarıyla, restore edilmiş tarihi ve kültürel değerlerimizle modern ve çağdaş bir Milas’ı herkes görecek.

Yeni dönemde 10 yıldır mücadelesini ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğiyle verdiğimiz organize sanayi bölgesi faaliyete geçecek ve kurulacak 70 fabrika ile yaklaşık 3 bin insanımız istihdam edilecek.

Yine ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğinin bir çabası olarak doğalgaz da yeni dönemde mutlaka Milas’a gelecek. Yıllardır doğalgazı ağzına almayanlar, altyapıyı yaptığım ilk dönemde doğalgaz için kapı kapı dolaşırken elimden tutmayanlar, bugünlerde doğalgazı ağzından düşürmüyor. 2 aydır neredeyse Milas halkını doğalgazdan zehirleyecekler! Böylesi bir konuyu siyaset malzemesi yapmak, seçim malzemesi yapmayı doğru bulmuyorum. ‘Seçilirsem doğalgaz hemen gelecek’ diyenlere soruyorum; 17 yıldır milletvekillerinizin aklı neredeydi? Seçim gelince mi akıllarına geldi? Bunların bir seçim vaadi olduğunu artık 3 yaşındaki bir çocuk bile anlıyor. Bu söylemlerle halkı kandıramayacaksınız. Hiç merak etmeyin, önümüzdeki dönem doğalgaz da bu kente gelecek. Yine bizim çalışmamız sonucu Akgedik Barajı’ndan su alınmasına her ne kadar başkaları da sahip çıkıyor olsa da bu şehri hayalperestlerin eline bırakmayacağız.

Önümüzdeki dönemde de yeni oluşacak ekibimizle ve büyükşehir belediyemizle yeni hedeflerimiz var. Bu görev yaptığım dönem içerisinde özellikle büyükşehir olduktan sonra 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün çok önemli desteklerini gördüm, Milas olarak bu dönemde gerçekten önemli yatırımlar aldık.

Bu dönemde en önemli hizmet ise modern bir katı atık çöp depone alanıdır. Bu konuda gerçekten çok önemli bir eksiklik halledildi. İkinci etap olarak da çöpten elektrik enerjisi üretecek bir santral kurma çalışmaları başladı, çalışma tamamlandığında Milas, kendi enerjisini çöpten üretecek. Bu proje hem Milas, hem de Türkiye için çok önemli bir prestij projesi olacak.

Bunları şunun için anlatıyorum. Mahallelerimize yeni sistemde hizmet verecek sadece iki kurum vardır. Bunlardan biri ilçe, diğeri de büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle ilçe ve büyükşehir belediyelerin birlikte ve uyum içinde çalışması, hem etkin hizmet, hem de kalite bakımından çok önemlidir. Dolayısıyla sizlerden hem Muhammet kardeşinize, hem meclis üyesi adaylarımıza ve hem de büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Dr. Osman Gürün’e oy istiyorum.

Milas Belediyesi gerek birinci döneminde ve gerekse ikinci döneminde Türkiye’de, mahalle sayısı en fazla olan ilçelerden biri olmasına rağmen verdiği hizmetlerle gayet iyi yönetilmiştir. Gelirlerinin en az olduğu ama hizmetlerinin en zirvede olduğu bir dönemi yaşamıştır. İlçe merkezi ve tüm mahallelerimizin tarihinde en fazla hizmet aldığı dönem, Muhammet Tokat ve Osman Gürün ile 2014-2019 döneminde olmuştur.

Biz birileri gibi sizlerin karşısına hayali projelerle çıkmıyoruz. Gerçekleşmesi mucizelere bağlı projelerle değil; somut, kaynağı belli, yeri belli projelerle karşınızdayız.

Önümüzdeki dönem Koru Mahallesi yolunda belediyemize ait 27 dönümlük arsayı tahsis ettiğim Milas’a modern fuar alanını yine ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğiyle yapacağız. Hayali bir tarafı var mı? Yani somut mu? Somut…

Büyükşehir Belediye Başkanıma bu anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü Çevre yolu üzerinde Havuzbaşı’nın yanında 7 dönümlük bir araziyi tahsis etti. Milas Belediyesi olarak oraya bir kültür merkezi yapacağım diyorum. Hayali bir tarafı var mı? Yok.

Beypınarı’nda Orman’dan 150 dönümlük arazinin tahsisini aldık. İki aşama halinde oraya belki de bölgenin en büyük mesire alanını, büyükşehir belediyemizin katkılarıyla ve birinci etap olarak bu dönemde yaklaşık 20 dönümlük bir yeri Milas halkının hizmetine sunacağız. Proje hazır. Hayali bir tarafı var mı? Somut mu? Somut…

Ve diyorum ki daha önce projesini yaptığım ve ödül kazandığım Baltalıkapı ve çevresi sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesini bu dönemde hayata geçireceğim. Yer belli mi, belli… Hayali bir tarafı var mı? Yok… Alın size proje…

Milas 132 mahalleli bir ilçe ve sadece ilçe merkezi, Beçin ve bir de Güllük’te bir miktar altyapı var. Daha hiçbir mahallemizde altyapı yokken arkadaşlarımız hayali projelerle sizleri meşgul ediyor ama altyapı anlamında bir tane projeleri ya da yatırım önerileri yok. Bunların hepsi yalan, dolan…

Biz iki dönemde belediyeciliğin uzmanlığını ve ustalığını kazandık. Büyükşehir belediye başkanım çok uzun zamandan bu yana, benden daha kıdemli ve uzman biri. Bu iki uzmanlığı ve ustalığı önümüzdeki dönemde memleketimize yansıtmak istiyoruz. 2014-2019 döneminde Muğla merkez ve tüm ilçelerde büyükşehirin kuruluşu tamamlandı. Her şey hazır... Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık