Yatırımcının yeni gözdesi Milas

Artan konut ve arazi fiyatları Milas’ta yaşayan dar gelirli vatandaşları zor duruma sokarken, küresel emlak şirketleri de peş peşe açıklamalar yaparak Milas’ın yatırımcının yeni gözdesi olduğunu dile getiriyor. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda’ya göre Milas'taki satılık konut fiyatlarındaki yükseliş 2023 başlarına kadar devam edecek.

Yatırımcının yeni gözdesi Milas

Yunus Erman Doğruyol/ ÖNDER Haber

Son dönemde en fazla göç alan ve tercih edilen ilçelerin başında gelen Milas’ta konut ve arazi fiyatları, pandemi dönemiyle daha da artış gösterdi. Bodrum’un orta düzeyde ekonomik gelire sahip vatandaşlar için bile oldukça pahalı olması nedeniyle vatandaşlar artık Milas’ı tercih ediyor. Kıyısının diğer ilçelere göre daha fazla olması, turizm için yatırım yapmak isteyenleri bölgeye çekiyor. Yatırımcılar, bölgeden arazi veya konut ararken; emlak şirketleri de peş peşe açıklamalar yaparak yatırımcıları Milas’a davet ediyor. Para Dergi’den Ayşegül Küçükkurt Zor’a konuşan Hepsi Emlak, Altın Emlak, EVA Gayrimenkul Değerleme, BESA Grup yöneticileri artışın devam edeceğini öngördüklerini söylerken, bir basın bülteni yayınlayan Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, talepte ve satışta bir sorun olmadığını söyledi.

 

HEPSİ EMLAK: ULAŞIM, FİYATLARI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi tatil bölgelerinde de fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Hepsiemlak.com, Milas'ta satılık konut fiyatlarının ortalama metrekaresinin geçen yıla oranla yüzde 218 arttığını belirtti. Milas bölgesinin en çok tercih edilen bölgeleri arasında Ören, Çökertme, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Dörttepe ve Adabükü olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, bölgenin denizi ve güzel doğasıyla dikkat çektiğini kaydetti. Hepsi Emlak’a göre bu bölgeler, Bodrum'a yakın ama fiyatları Bodrum'dan daha uygun olduğundan ilgi görüyor. Ayrıca yazlık bölgelerin ulaşım kolaylığının da fiyatlara doğrudan etki ettiğini söylemek mümkün. Milas'ta bulunan havalimanı da bölgeyi cazip kılıyor. Hepsi Emlak’a göre; Milas'ta yatırımlık arsa ve arazilerde herhangi bir talep sıkıntısı yaşanmıyor. Ayrıca yeni bir yerleşim bölgesi olduğundan konutta da alıcıların herhangi bir problem yaşamayacağı belirtiliyor.

 

ALTIN EMLAK: ARTIŞ DEVAM EDECEK

Altın Emlak Firma Sahibi Mustafa Hakan Özelmacıklı, Milas genelinde son bir yılda konut fiyatlarındaki artışın yüzde 150 seviyesinde gerçekleştiğini, kiralıkta da yazlık kiralamalar hariç artışın yüzde 80 seviyelerinde olduğunu söylüyor. İlçede, Türkiye ortalamasının çok üstünde bir fiyat artışı olduğunu ifade eden Özelmacıklı, özellikle yaz döneminin etkisiyle artışın devam edeceği öngörüsünde bulunuyor.

 

EVA GAYRİMENKUL: KIRSALDA BAHÇELİ, MERKEZDE APARTMAN TİPİ

Bodrum'a olan yakınlığı nedeniyle Milas'ın son birkaç yıldır yazlık ve konut alımlarında çok fazla tercih edildiğine dikkat çeken EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Yardımcısı Bahar Şenyurdusev ise, Boğaziçi, Güllük, Ören ve Kıyıkışlacık bölgelerinde yazlık tarzı bahçeli konutlar, ilçe merkezinde ise apartman tipi konutların tercih edildiğini  ifade etti. Şenyurdusev, Milas merkezde daire metrekarelerinin 12 bin-18 bin TL arasında değiştiğini söylüyor. Eski konutlarda ise bu rakamların 8 bin-12 bin TL arasında olduğunu belirtiyor. Kiralarda ise bu rakam yeni dairelerde metrekaresi 30-40 TL arasında değiştiğini ifade ediyor. "Son bir yıl içinde bölgede yer alan konut değerlerinde bölgelere bağlı olarak yüzde 120-130 civarında, hatta bazı bölgelerde daha yüksek artış yaşandığını gözlemledik" dedi.

 

BESA GRUP: “BODRUMLA KIYASLANIYOR

Milas'ta oturulabilecek nitelikte müstakil dubleksler en az üç milyon liradan başlıyor. Kira fiyatları ise yaz sezonu (Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim) döneminde en az aylık 15-20 bin lira civarında. Geçen yıla göre bölgedeki fiyat artışı ortalama üç kat seviyelerinde. Yani geçen yıl bir milyon lira bandındaki bir ev, bu yıl üç milyon TL'den alıcı buluyor. Milas bölgesi; doğası, havası, popülasyonu ile nezih bir yaşam, konforlu bir tatil yapmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Bodrum denilince akla sadece idari sınırlarıyla bir ilçe gelmiyor. Bodrum bölgesi idari olarak Milas ilçesi sınırları içindeki Adabükü, Boğaziçi, Meşelik, Dörttepe, Ören, Kıyıkışlacık gibi çok sayıda lokasyonu da içine dahil ediyor. Bodrum Merkez'deki yerlere göre bu bölgede arsa bulma şansı daha fazla.

 

REALTYPLUS FRANCHİSİNG A.Ş: “KALICI OLACAK”

Bir basın bülteni yayınlayan Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda ise, Bodrum'un ardından yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğunu belirterek, Milas'ta son bir yılda kira artış oranının %50, satılık konutların m2 birim fiyatlarının ise % 130 arttığını ve 2022 sonunda ortalama m2 satış fiyatının 25 bin TL'ye kadar çıkabileceğini açıkladı.

Daha çok Bodrum, Marmaris, Fethiye ile tanınan Muğla'nın 13 ilçesinden biri olan Milas'ın köklü bir geçmişe uzanan pek çok yerleşim yeri bulunduğunu vurgulayan Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, "Milas son yıllarda alıcıların tercih ettiği bir bölge oldu. Ayrıca satılık konut fiyatlarının Bodrum'a nazaran daha ulaşılabilir olması da önemli bir tercih nedeni. Milas ilçesinde son bir yılda kira artış oranı yüzde 50 civarında gerçekleşti. Buna göre ortalama konut kira bedeli 57 TL/m2, aynı özelliklerdeki ortalama kira tutarı 5.000 TL. olurken, satılık konutlarda ise m2 birim fiyatları son bir yılda %130 artarak 13.500 TL oldu. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 1.238.640 TL olarak seyrederken, Milas'taki satılık konut fiyatlarındaki yükseliş 2023 başlarına kadar devam edecek. Bu yılsonunda da ortalama m2 satış fiyatının 25 bin TL'ye kadar çıkabileceğini öngörüyoruz" dedi.

Alıcıların Milas'ı tercih etmelerindeki sebeplerin başında özellikle Bodrum'a ve havalimanına yakınlığı olduğunu da sözlerine ekleyen Carda, "Özellikle Milas Akbük arasındaki sahil bölgesinde yatırım yapılabilecek oldukça çok arsa ve araziler bulunmakta. Hem Bodrum'da artan arsa maliyetleri ve hem de bu bölgelerdeki imar avantajı yatırımcıların Milas'ı tercih etmesinde büyük rol oynuyor. Ayrıca Milas sahip olduğu zeytinlikler, balık üretim alanları, kültür ve turizm potansiyeli ile önemli miktarda göç almış ve almaya da devam etmekte. Özellikle henüz imara açılmamış mevcut yerleşime uygun alanları dolayısıyla henüz kapasitesini doldurmadı. Satılık ve kiralık uygun daireler bulma konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor." şeklinde konuştu.

Carda ayrıca, "Pandemi ile alışageldiğimiz yaşam koşullarındaki değişiklik sonucu pek çok sahil kentinde olduğu gibi Milas'ta da büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin yerleştiğini görüyoruz. Bu yerleşimler Pandemi sonrasında ortaya çıkan hayat pahalılığı nedeniyle şimdilik kalıcı olacak gibi görünüyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık