Yeni eğitim öğretim yılı başladı

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. İlçemizde Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası Kutlama Programı gerçekleştirildi.

Yeni eğitim öğretim yılı başladı
  • 12 September 2022, Monday 15:08

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5 - 9 Eylül'de uyum eğitimi almıştı. Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci ise bugün başladı ve 16 Eylül'e kadar sürecek.

İLK PROGRAM ATAPARK’TA

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemizde İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi. Programın ilk bölümü Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğretmen ve öğrencilerle Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle son buldu.

İKİNCİ BÖLÜM ŞEHİT ERKAN KARATAŞ İLKOKULU’NDA

Programın ikinci bölümü ise Şehit Erkan Karataş İlkokulu’nda düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programın açılış konuşması okul öğretmenlerinden Nevsal Güvenir tarafından yapıldı.

BURASI SEVGİNİN BİLGİNİN VE HOŞGÖRÜNÜN İMPARATORLUĞUDUR.

Her yıl okulların açıldığı ilk haftanı, tüm ilköğretim okullarında ilköğretim haftası olarak kutlandığını belirten Güvenir “Uzun bir tatilin ardından başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı çeşitli etkinliklerle sınıf ve okullarda kutlanarak okul ve okur yazar olmanın önemi anlatılmaktadır. Okul bizim en kutsal aziz yuvamızdır. Bu dört duvar bizi hayatın en çetin şartlarına hazırlar. Burası sevginin, bilginin ve hoşgörünün imparatorluğudur. Burada, bu bahçede açar en güzel çiçekler. Bu bahçede kök salar en yıkılmaz çınarlar. İnsanlığa bir bakınız, her başaralı insanın arkasında mutlaka sağlam bir eğitim hayatı ve öğretmenler vardır. Biz burada öğrencilerimiz için varız. Yarının büyükleri olan öğrencilerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın çabası içindeyiz. Bu mücadeleyi siz değerli velilerimizle birlikte yürütmenin gerekliliğini de biliyoruz. Başöğretmen Atatürk ‘Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır’ diyerek, veli öğretmen işbirliğinin önemi ve gerekliliğini vurgulamıştır” dedi.

35 KIRSAL MAHALLEDE ANA SINIFI AÇILDI

Güvenir’in konuşmasından sonra kürsüye Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal davet edildi. Bal, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün, Milaslı şehidimizin adını verdiğimiz Şehit Erkan Karataş İlkokulunda, okullarımızın eğitim öğretime açılışını yapmak ve ilköğretim haftasını kutlamak amacıyla birlikteyiz. Bu yıl 114 ana sınıfında 1247 öğrenci, 99 ilkokul şubemizde 1685 öğrencimiz aramıza katılmıştır. Ayrıca 35 kırsal mahallemizde ana sınıfı açarak o bölgedeki öğrencilerimizin de okul öncesi eğitimden faydalanmasını sağlamış olduk. 2022/2023 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, ilimize ve ilçemize, öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok kıymetli velilerimize hayırlı olmasını dilerim.

HAYAT İÇİN ÖĞRENİYORUZ

Geleceğimizin umudu kıymetli öğrencilerimiz; varlığınız bizim en büyük gücümüzdür. Yeni öğretim yılına başlamanın, okullarımıza ve öğretmenlerimize kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu gözlerinizdeki ışıltıdan anlıyoruz. Artık ilk öğretmeniniz olan anne ve babalarınızdan sonra okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimize emanetsiniz. İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Aileden sonra çocukların eğitimi için en önemli kurumu okuldur ve okullar sadece bir eğitim öğretim ortamı değil, aynı zamanda çocuklara yeni ufuklar açan ve dış dünyayı tanımalarını sağlayan mekânlardır. Hepimiz biliyoruz ki okul için değil, hayat için öğreniyoruz.  Bu yüzden kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirmelisiniz. Devletimiz, Öğretmenlerimiz ve aileleriniz sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz için emek veriyor, ter döküyor, mücadele ediyor. Sizler de bu mücadelenin kıymetini bilerek en iyiyi hedeflemelisiniz.

TEREDDÜDÜMÜZ YOK

Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Velilerimiz en değerli varlıklarını işlenmek üzere sizlere emanet etmektedir. Onları en güzel şekilde yetiştireceğinizden, onlara sahip çıkacağınızdan, tereddüdümüz yok. Sizlere güveniyoruz. En seçkin ve yüce varlık olan yavrularımızı, kendi kültürümüzün özü ve temeli olan millî ve manevî değerlerimiz, inançlarımız ve insanlığın ortak ideallerine göre yetiştirmeli ve yönlendirmelisiniz. Eğitimin esası örnek olmaktır. Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir. Şunu da unutmayalım ki kendinizi sevdiremezseniz, dersinizi ve fikirlerinizi sevdiremezsiniz. Kalbine giremediğiniz öğrencinin kafasına da giremezsiniz.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM SADECE OKULLA SINIRLI DEĞİLDİR

Değerli veliler, eğitim ve öğretim sadece okulla sınırlı değildir. Çocuğunuzun başarısı sizin ve öğretmenlerimizin göstereceği ortak çalışmayla verimli olacaktır. Düşünen, üreten, hayata, ayrıntılara ve problemlere takılmadan yol alabilen nesillere ulaşmak üzere atılacak bu ilk adımda; okullarımızda öğretmenlerimizin rehberliğinin yanında ailenin desteği ve ilgisi ile eğitimde olmazsa olmaz okul-aile-çevre işbirliği sağlanmış olacaktır. Bu üçlü yapıyı ne kadar sağlam tutarsak çocuklarımızı başarıya o kadar kolay ulaştırırız.  Bu duygu ve düşüncelerle,  2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ İLK GÜNÜN HEYECANI BİR BAŞKADIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından kürsüye gelen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise, “Bugün yıllar öncesine, okula başladığım ilk güne döndüm. Bugün, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk zilini çalıyoruz. Bugün milyonlarca gencimiz, evladımız okulun ilk gününde, ilk gün heyecanını yaşıyor. Hepimiz biliyoruz ki ilk günün heyecanı bir başkadır. Bugün bu program da beni yıllar öncesine götürdü. Dolayısıyla bugün hem çocuklarımız için, hem de velilerimiz için böylesine bir telaşın olduğu gözlemleniyor. Bunu hepimiz hissediyoruz, yaşıyoruz. Ben yeni eğitim-öğretim döneminin; öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇİÇEKLERLE HOŞGELDİNİZ DEDİLER

Yapılan konuşmaların ardından okulun dördüncü sınıf öğrencileri, birinci sınıfa yeni başlayan, yani okula yeni gelen öğrencilere çiçek takdim etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, gösteriler ve halk oyunlarıyla devam eden törende, 1. Sınıf öğrencisi İlay Aktürk, İstiklal Marşımızı ezbere okuyarak, tören alanında bulun protokol ve öğrenci velileri tarafından büyük alkış aldı.

KAYMAKAM BÖKE ÇOCUKLARLA…

Törenin sonunda sınıfları gezen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol, çok renkli görüntülere imza attılar. Kaymakam Böke, öğrencilerle hem sohbet etti, hem de onlarla çocuk oyunları oynadı. Kaymakam Böke, öğrenciler ve öğrenci velilerinin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmeyerek, günün anısına birlikte fotoğraf çektirdiler.

İLK ARA TATİL 14 KASIM'DA

2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak.

Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık