Yeni Milasspor mahkemelik oldu…

​​​​​​​İlçemizin futboldaki lokomotif takımı Yeni Milasspor, 18 Eylül tarihinde yapılan seçimli genel kurulunda yeni yönetimini belirlemiş ve mevcut başkan Öcal Yüksel 112 oy alırken, önceki dönemlerde de başkanlık yapmış olan Fikri Çırak ve ekibi 138 oy alarak seçimleri kazanmıştı.

Yeni Milasspor mahkemelik oldu…
  • 30 September 2021, Thursday 10:31

(Kaynak: habermilas.com)

Seçimleri kazanarak Yeni Milasspor’un yeni yönetim kurulunu oluşturan Fikri Çırak ve ekip arkadaşları, seçimleri kaybeden Öcal Yüksel’in yasal süresi içinde kulübün yönetimini devretmediği gerekçesiyle bir basın toplantısı düzenlediler. Yeni seçilen tüm yönetim kurulu üyelerinin neredeyse tamamının katıldığı basın toplantısında, sözcülüğü üstlenen yönetim kurulu üyesi Ercan İnce şunları söyledi.

“Milassporun 01-09-2021 yazılı olarak duyurmuş olduğu genel kurulu, üye yeter sayısı bulunamadığı için genel kurul 09-09-2021 tarihinde yeniden toplanmış çoğunluk aranmadan 113 üye hazirun listesini imzalamış ve genel kurul başlamıştır. Genel kurulda tüm Milas’ın şahit olduğu üzere, yönetim herhangi bir gelir gider pusulasını divana açıklayamamış, denetleme kurulu tamamı istifa ettiği için yedekler çağırılmış, onlarda gelmemiştir. Bu nedenle derneğin denetleme kurulu ne bir rapor sunmuş, sadece kendilerine sorulduğunda noter aracılığı ile istifa ettiklerini söylemişlerdir. Ayrıca şunu da tespit ettik ki, önceki yönetimden sadece iki kişi kalmış ve iki kişiyle bu kulüp genel kurula kadar yönetilmiştir. Burada ayrıca bir usulsüzlük vardır. Seçime geçilmeden önce başkan adayımız Fikri Çırak, bu kulüp ve bu lokal kime aittir? Diye sormuş, buna karşılık elinde vergi levhasıyla ‘Milasspora aittir’ ifadesiyle tüm hazirunda bulunan Milasspor üyelerine ibra edilmiştir. Fakat bugün dükkân sahibiyle görüştüğümüzde, evrakların Milasspor adına düzenlendiğini, fakat oğluna devrettiğini, lokalin Milasspor’a ait olmadığını bugün öğrendik. Ancak şimdilik bu sadece bir laftan ibaret, bunu delillerle destekleyemiyoruz. Önümüzdeki günlerde evrakların ortaya çıkmasıyla deliller de ortaya çıkacaktır.

Genel kurul divan başkanı Cenker Çetin’in seçim sonuçlarını açıklaması sonrası 132 oy alan Fikri Çırak ve ekibi seçimi kazanmış ve divandan ayrılmıştır. 7 gün geçmesine rağmen kulübün tarafımıza teslim edilmemesi üzerine, kulüp binasına giderek bazı evrakları talep ettik. Talep ettiğimiz evraklar karar defteri, gelir gider pusulaları, demirbaş defteri, gelen giden evrak defteri, lisanslar, alındı belgesi kayıt defteri, idari işletmelere ait evraklar, piyasaya olan borç ve alacaklar listesi, idari işletmelere ait fiş, fatura, dolu boş tüm evrak, Derbis şifresi, e-posta şifreleri gibi devretmek zorunda oldukları hiçbir evrak tarafımıza teslim edilmemiştir. Bununla ilgili tutanak tutulmuş, tutanağa da mevcut başkan Öcal Yüksel imza atmıştır. Biz de bugün kendisine gidip, bu kulübü artık devretmek zorunda olduğunu kendisine söylediğimizde, ‘ben sizi mahkemeye verdim, usulsüz bir divan vardı, usulsüz bir seçim vardı’ diyerek, bizi atlatmıştır. Ayın 27’sinde tuttuğumuz tutanak ise; 27-09-2021 tarihinde yeni Milasspor kulübü derneğine saat 14.00’de devir teslim için gelindiğinde Öcal Yüksel genel kurulu mahkemeye verdiğini, devir teslim işlemlerini mahkeme sonuçlandıktan sonra yapacağını beyan etmiş, devir teslim yapılamamış, ‘gereğini bilgilerinize arz ederim’ diye bir tutanak tutulmuş, bunu da Öcal Yüksel imzalamıştır. Bugün yine kendisine gidip devir teslim yapılamadığını tutanak altına almak istememiz üzerine, Öcal Yüksel bu sefer tutanağı imzalamamış, imzadan imtina etmiştir. Biz mevcut seçilmiş bir yönetim olarak cumhuriyet başsavcılığına başvurmuş bulunuyoruz.

Buna göre başvuru dilekçemizde seçimlerin Cenker Çetin’in divan başkanlığında yapılmış, buna göre 138 oy alan fikri çırak seçimleri kazanmıştır. Dernekler masası Fatma hanımdan alınan bilgiye istinaden, seçimi kaybeden Öcal Yüksel yedi gün içinde kulübü, seçimi kazanan fikri çırak ve ekibine teslim etmesi gerektiği bilgisini aldık. Buna istinaden, devretmenin son günü devir teslim için gidildiğinde Öcal Yüksel kulübü teslim etmeyeceğini söylemiştir. Bu beyan tutanak altına alınarak, yazı ekinde tarafınıza sunulmuştur. Yeni Milasspor kulübünün A takımı Muğla süper amatör liginde yer almaktadır. Liglerin başlamasına takriben 30 gün kalmıştır. Bu devir teslimin bir an önce yapılması ve takımın hazırlanması lazımdır. Bu konuyu da dikkatinize sunar, gereğini bilgilerinize arz ederiz” şeklinde bir dilekçe ve her yöneticinin sözlü ifadeleriyle olay cumhuriyet başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Kaybeden Milas olacak. Kaybeden Milas’ın gençliği olacak.  Eğer 30 gün sonra bu takım lige katılamazsa süper amatörden, birinci amatör kümeye düşmüş olacak. Bu takım yıllar önce neredeydi, şimdi nerelere gidiyor? Daha konuşulacak çok şey var. Kulüp binası bizim değil, kulüp lokali bizim değil, Belediyeden kiralanan mahaller başkaları tarafından kırtasiye tahsilat makbuzuyla paralar tahsil edilmekte. Elimizde bu makbuzlar mevcuttur. Bu paralar gelir gider sistemine girmemekte ve konu tarafımızdan savcılığa aksettirilmesine rağmen, ne yazık ki kulüp tarafımıza teslim edilmiyor.” Diyerek sözlerini tamamladı. Yeni seçilen Başkan Fikri Çırak da konuşmasında şunları söyledi. “Sevgili basın mensupları… saygıdeğer yönetim kurulu üyeleri, sözlerime başlamadan üzüntümü bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kulübümüzün şu düştüğü durumu hepimiz üzülerek seyrediyoruz. Neden yani neden? 30 – 40 yıldır spor camiasının içindeyiz. Hiçbir neden bulamıyorum. Yenildiysen, yenildiğin bileği öpeceksin. Bu doğanın kanunu. Şimdi ne olacak? Sen aklanmamışsın. Yarın yine geleceksin bizim kapımıza. Bizim ne yapmamız lazım? Milas’ı mı düşünmemiz lazım, seni mi düşünmemiz lazım? Koskoca Milas spor camiası tek kişiye mağlup olmuştur. Ama ben adalete güveniyorum. Başka söyleyecek hiçbir şeyim yok. Teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tüm bu açıklamaların sonrasında söylenecek tek bir şey kalıyor. Milasspor’a yazık oluyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık