Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yeni nesil araçlar öğretmen ve öğrencilerle buluşturuldu

Mesleki ve teknik eğitime destek faaliyetleri kapsamında Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Doğuş Otomotiv – LENA Otomotiv” tarafından Elektrikli Araçlar ve Otomotiv Sektörünün Geleceği konulu etkinlik düzenlendi.

Yeni nesil araçlar öğretmen ve öğrencilerle buluşturuldu
  • 27 April 2023, Thursday 15:10

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Türker Yurtsever ile İbrahim Türker Yaşoğlu, okul yöneticileri ve öğrencilerinin katılımıyla okulun toplantı salonunda başlayan programın açılış konuşması Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadık Kara tarafından yapıldı.

Birçok önemli otomotiv üreticisinin 2030’lu yılların başından itibaren sadece elektrikli araçlar üreterek atmosfere dağılan karbon oranını ve fosil yakıt kullanımı azaltarak sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak istediklerini ve özellikle her markanın yeni dönemde kullanılacak bu araçları model olarak sunmakta ve tanıtım faaliyetlerini reklam gibi platformlar üzerinden yaparak tüm dünyaya duyurduklarını belirten Müdür Kara, “Günümüz teknolojisinin hızla ilerlemesi özellikle hibrit ve elektrikli araçların daha hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını sağlamış, özellikle fosil yakıtla çalışan benzinli ve dizel motorlu araçların doğayı kirletmesi ve atmosfere yaydığı yüksek karbon miktarı bu yeni nesil araçlara olan ilgi ve talebi daha da arttırmıştır. Aslında elektrikli otomobiller 19. yüzyılın sonlarında ve 20.yy’ın başlarında oldukça revaçtaydı; fakat içten yanmalı motorlar teknolojisindeki ilerlemeler ve petrol kullanan araçların ucuz olarak toplu üretimi elektrikli araçlara olan ilgiyi çok azalttı, 1970 ve 1980’lerdeki enerji krizleri ise elektrikli otomobillere kısa süreli bir ilgi oluşturdu, fakat günümüzdeki gibi büyük kitlesel bir pazara ulaşılamadı. 2000’li yılların ortalarından itibaren özellikle batarya ve güç yönetimi teknolojilerindeki ilerlemeler, değişken petrolün sebep olduğu endişeler ve sera gazı azaltma gereksinimi elektrikli otomobilleri yeniden gündeme getirdi. Ayrıca hibrit ve elektrikli araçların sera gazı yayılımını azaltarak çevre kirliliğini azaltması, tükenecek bir kaynak olan petrole bağımlılığı yok etmesi, daha ucuza mal edilmesi, daha sessiz çalışması, bataryanın kolaylıkla şarj edilebilmesi gibi olumlu katkıları göz önüne alındığında yeni nesil araçların bu doğrultuda üretilmesini yeni dönemde adeta bir zorunluluk haline getirmiştir. Özetle, bundan sonraki süreçte toplumsal hayatımızın önemli parçalarından biri olacak hibrit, elektrikli yeni nesil araçların ve yeni teknolojik gelişmelerin Otomotiv sektöründe istihdam edilecek öğrencilerimize tanıtılmasında ve öğretilmesinde katkıları dolayısıyla VW Doğuş Otomotiv – Lena Otomotiv yetkililerine şimdiden sizlerin huzurunda teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

HER 18 SANİYEDE BİR ARAÇ İHRAÇ EDİLİYOR

Müdür Kara’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Geliştirme Yöneticisi Doğan Kumsar tarafından “VW Elektrikli Araçlarının Tanıtımı ve Otomotiv Sektörünün Geleceği” konulu sunum yapıldı.

Kumsar, her 18 saniyede bir araç ihraç edildiğine dikkat çekerek, “tüm sektörler arasında otomotiv sanayisi ihracatın 11 yıldır ilk sırada yer alıyor. Dünyada otomotiv sektörü dünyada doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon kişiye istihdam sağlamakta. Otomotiv sektörü Türkiye toplam istihdamının % 5,5’ini oluşturuyor” dedi.

Yapılan sunumların ardından ise okulun bahçesinde elektrikli ve yeni nesil araçların tanıtım etkinliği düzenlendi.

Milas Kaymakamı Böke, okulun bahçesine getirilen elektrikli otomobillerden birine binerek test sürüşü gerçekleştirdi.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis