​​​​​​​Yeni ücretler bu hafta sonu uygulamaya girecek

Taşıma ücretlerine zam..

​​​​​​​Yeni ücretler bu hafta sonu uygulamaya girecek

Muğla il genelinde toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretlerine yüzde 35-40 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) gelen talepler üzerine alınan karar gereğince, artan döviz kurları ile birlikte akaryakıt, bakım ve onarım fiyatlarına da üst üste zamlar geldiği için yeni fiyat ayarlaması yapıldı.

Muğla Kamyoncu, Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“Ülkemizin ve tüm dünyanın zor zamanlar geçirdiği, ekonominin ve belirsizliklerin yaşandığı bu günlerde taşıyanın ve taşınanın mağduriyet yaşamayacağı şekilde tüm taşıma gruplarına ilişkin yeni ücret tarifelerimiz bugün yapılan UKOME Kurulunda belirlenmiştir. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki toplantı esnasında maliyetlerin arttığı ve bu sektörün sürdürülemez hale geldiği ile ilgili bilgilendirme ve açıklama yapılmasına rağmen, Bakanlık ve İl Müdürlükleri temsilcilerimizin büyük çoğunluğu tarafından ısrarlı bir şekilde maliyetlerin artmadığı hatta azaldığı, fiyat artışı yapılmasını gerektirecek herhangi bir durumun oluşmadığı gibi gerekçeler ile KARŞI OY verilmesine rağmen sağduyulu UKOME Kurul üyelerinin OYÇOKLUĞU ile ücretlerin güncelleme talebi kabul edilmiştir. Taksimetre ücretleri 22 KABUL/14 RED, Okul Servis Ücretleri 20 KABUL/16 RED, Toplu Taşıma bilet ücretleri 21 KABUL/16 RED oyu kullanılmıştır.

Ayrıca toplantı esnasında ücretsiz binişlerle ilgili esnafımızın elinden geleni yaparak taşımacılığı sürdürdüğü ile ilgili açıklama yapmama rağmen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi tarafından ücretsiz taşımalara ilişkin tüm ücretlerin ödendiği, maliyetlerin tamamen karşılandığı beyan edilmiş ve bunun bir lütuf olarak sayılmaması gerektiği belirtilmiştir. Tüm bu uğraşlar neticesinde başta UKOME Kurul üyelerine esnaflarımız ve şahsım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm esnaflarımıza Muğlamıza hayırlı olsun. Uygulamaya 31 Mart 2023 tarihinde başlanacaktır” dedi.

Bu durumda, Cuma gününden itibaren başlayacak yeni fiyatlar, yaklaşık olarak 8,65 TL’lik şehir içi hatları 12,20 TL olacak. Milas-Muğla dolmuş ücretleri de 40 TL’den 56 TL’ye çıkacak.

Zamlar, Muğla il genelindeki bütün toplu taşıma ücretleri için olduğu gibi, servis ücretleri ve taksi ücretlerine de %35-40 oranında uygulanacak.

Bundan önceki toplu taşıma ücretlerine yapılan son zam Temmuz 2022’de yapılmıştı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık