Yeni yönetim belirlendi. ​​​​​​​Yeni tüzük oybirliği ile kabul edildi 

Yörük kültürünün yaşatılması için 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 114 üyesi bulunan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, Aşkıdil Akarca Salonu’nda genel kurulunu gerçekleştirdi. Tek adaylı kongrede mevcut başkan Mevlüt Kiriş, yeniden başkanlığa seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak üyeler tarafında ibra edilmesiyle devam etti.

Yeni yönetim belirlendi. ​​​​​​​Yeni tüzük oybirliği ile kabul edildi 

Divan heyetine Mehmet Kara, Abdullah İnpınar, Pelin Kara seçildi.  Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin denetleme ve faaliyet raporları oy birliği ile kabul edilirken, tüzük değişikliğine gidildi. Yapılan tüzük değişikliği de oy birliği ile kabul edildi.

Kongreye; CHP Muğla eski milletvekili Fevzi Topuz, Milas Ziraat Odası eski başkanı İsmail Atıcı, muhtarlar ve üyeler katıldı.

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş genel kurul açılışında bir konuşma yaptı. Kiriş, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100. Yılında ve Cumhuriyet Bayramımıza günler kala Genci Kurul yapmanın büyük heyecanı içindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkarak, ülke olarak bölgemizde daha da güçlenerek yürümeye ve Türk Devletleri ile birlikle dünyaya yürüyen Türklerin mührünü vurmak için mücadele vermekleyiz. Tabi ki de bu hedefte yürürken önümüze şer odakları çıkabilir, enerjimizi azaltabilir, yolumuza setler gerebilirler. Ancak biz yürüyen Türkler birlik ve beraberliğimiz sayesinde ve atalarımızın bize miras bıraktığı Türklük, Yörüklük kimliğini ortak bir paydada buluşturarak bu engelleri aşacağız.

Genel Kurulumuzun kıymetli üyeleri, sizlere çok teşekkür ederiz. Bu ve bundan önceki yönetimlerimize güvendiniz. Bizleri tekrar göreve seçtiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Sizleri mahçup etmeyeceğiz. Bundan sonra daha da çok çalışarak yörüklüğümüzü her platformda anlatıp, yaşatacağız ve çocuklarımıza, gençlerimize özümüzü hatırlatacağız.

Kuruluşumuzdan bugüne aramızdan ayrılanlar, vefat edenler, kendilerine yeni yollar çizenlerde olabilir biz hiç kimseye kırgın değiliz. Bizlerle yol yürüyen siz kıymetli üyelerimiz bizlere daha da çok güç verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Derneğimizin kapıları herkese açık, kendini bilen yörüklük şuurunu yaşayan yaşatan herkes bizim için kıymetlidir.

Bugüne kadar hizmetini ve enerjisini bizlere ayıran kurucu üyemiz Mehmet Kara başkanıma, kurucu üyemiz ve en son yönetime kadar yanımızda duran benim Akşemsettin'im olan Abdullah İnpınar hocama ve ismini sayamadığım bütün üyelere ayrı ayrı teşekkür ederim.

27 Ekim 2023 Cuma günü Kızılcayıkık Mahallemizde, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Muhtarımızın desteği ile Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir TOY yapacağız. Bütün üyelerimiz, siz misafirlerimiz ve tüm Milas halkını şimdiden davet ediyoruz.

Genel Kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyorum, yönetim, denetim asil ve yedeklerine seçilen yeni başarılar diliyorum. Daha çok çalışacakları ve emek verecekleri 2. Yüzyıla adım atmış bulunmaktayız. Daha da çok başarılı olacağız. Rabbim emeklerimizi boşa çevirmesin.” Dedi.

Tüzük değişikliği neden ihtiyaç duydukları hakkında kısa bir bilgi veren Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, “Bazı noktalarda faaliyet yapmak istiyoruz. Ancak önümüze tüzük takılıyor. Etkinliklerimiz ve duyurularımızın sosyal medyadan anında paylaşmak için bu konuyu da ilave ettik. Önceliğimiz derneğimiz üyesi olan bakıma muhtaç çocuklarımız, gençlerimiz var. İl dışına okumaya giden ve günümüz şartlarında zorlanan özellikle ev kiraları ile sıkıntılar yaşayan öğrencilerimiz var. Bu konuda başvuru yaptılar ama biz dönüş yapamadık. Tüzüğümüzde olmadığı için. Yaptığımız değişiklik ile öğrencilerimize burs sağlayabileceğiz. Belki Türkiye’de ilk defa bizim tüzüğümüzde yer alan organ değişikliğine karar verdik. Bunlar gençlik kolları, kadın kolları ve danışma meclisi oluşturulmasına karar verildi.” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Muğla eski milletvekili Fevzi Topuz ise Filistin-İsrail savaşına dikkat çekerken, “İsrail oradaki gariban insanların topraklarını alarak oraya çöreklendi. Bugün ülkemizde de böyle bazı gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. Biz Yörükler olarak kendi kültürümüzü ve toprağımızı korumak zorundayız. Topraklarımızı satmayalım!” dedi.

Katılımcılara börek ve ayran ikramında bulunulurken, Cumhuriyetin 100. yılına özel Türk bayrağı da hediye edildi.

Genel Kurul’da tek liste üzerinden yapılan seçim ile Mevlüt Kiriş güven tazeledi...

Listedeki isimler ise şöyle;

Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Mevlüt Kiriş, Hakkı Çoban, Alaattin Kurtuluş, Zafer Özkan, Güler Kübra Güngör, Serpil Balcılar ve Nazmi Özbey.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Ali Karakaya, Zuhal Kaplı, Bayram Arıcı, Fatma Çiftçi, Ayhan Devirçivi, Gülsüm Antuntaş, Alper Akar.

Denetim Kurulu Asil Üyeler; Refik Bozkurt, Nurettin Demir, Pembegül Çoban.

Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Hakkı Dörtyollu, Sedat Karacan, Ahmet Akçin.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık