Yeniköy A.Ş. İkizköy’de kamulaştırma peşinde..

​​​​​​​MUHTARIN ARACILIK TOPLANTISINA ÇEVRECİ BASKINI

Yeniköy A.Ş. İkizköy’de kamulaştırma peşinde..

İkizköy Muhtarı Muhsin Bilge’nin köy meydanında yaptığı kamulaştırma toplantısına davetsiz misafir olarak katılan İkizköy direnişçileri, dinleyicilere ‘neden satmamaları gerektiğini’ anlattı.

Termik santrallere kömür temini için İkizköy’de başlatılan kamulaştırma süreci üçüncü yılına girdi. Başından beri köylerini terk etmeyen, kamulaştırma istemeyen köylüler ve çevreciler, kamulaştırmanın iptali için direniyor. Akbelen Ormanı’nda başlayan çadırlı direniş ise, 294. gününde devam ediyor. 

Önceki gün ise, kendisi de Yeniköy A.Ş.’de çalışan İkizköy Mahalle Muhtarı Muhsin Bilge, mahalle sakinleri ile bir toplantı yapmak istedi. Köy Camisi’nden hoparlörle yapılan çağrıda, köy meydanında kamulaştırma ile ilgili bir toplantı yapılacağı duyuruldu.

Toplantı saatinde ise köy meydanında sadece, İkizköy'de yaşamayan ama arazileri bulunan 3 aileden ve muhtarın akrabalarından çok az bir katılım oldu. İkizköy Çevre Komitesi temsilcileri ise, ellerinde "İkizköy satılık değildir" pankartı ile meydana gelince mahalle muhtarı Bilge, toplantı yapmaktan vazgeçti.

Komite temsilcileri ise toplantıya katılan grupla konuşarak, neden arazileri satmak istemediklerini ve mücadelelerini anlattı. Kamulaştırma karşıtları, “Artık İkizköy'de oturmasanız da bu topraklar hepimizin. Burada kömür madeni ve santral işletildikçe hiçbirimiz buranın neden olduğu tozdan, hastalıktan, iklim değişikliğinden muaf değiliz. Bu kömür belası hepimizin yaşamını etkiliyor. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için kömüre dur demeliyiz." dedi.

İkizköy Çevre Komitesi, olayın ardından yaptığı bilgilendirmede, “Toplantıya köy dışından katılanlar da komite üyelerinin söylediklerine hak vererek, ‘Bu ağaçlar hepimizin, zeytinler hepimizin kutsalı. Korumak borcumuz’ dediler. Muhtarın şirket adına pazarlık yapmak için düzenlediği toplantı yapılamadı. Toplantı sonrası köy dışından gelenler ile İkizköylüler Akbelen Nöbet Alanına geçerek çay eşliğinde sohbete devam ettiler. İkizköylülerin üç yıldır satmadığı tarım arazilerini almak için YK Enerji yeni bir atak yapmaya girişti. İkizköy muhtarı Muhsin Bilge aracılığı ile köylülere ulaşmaya ve pazarlık yapmaya çalışan şirkete İkizköylüler cevabı toplantıya katılmayarak verdiler.” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık