Yetki belgelerini aldılar..

Emlak ve motorlu taşıtlar ticareti sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik gerçekleştirilen programın ardından hak sahiplerine ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeleri’, Milas Gayrimenkul Ofisi’nde  düzenlenen törenle verildi

Yetki belgelerini aldılar..

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla İl Ticaret Şube Müdürü Ergün Yıldız, TTBS - İETTS Yetkilisi Eşref Çelik, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende ofis sahipleri ile emlak danışmanlığı ve motorlu araçlar alım satım sorumluları mesleki yeterlilik belgelerini aldılar.
Törenin açılış konuşmasını yapan TÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sert, “hem ofis ve iş yerlerimizin Ticaret Bakanlığı - Muğla İl Ticaret Müdürlüğünden almış oldukları yetki belgelerini, hem de mesleki yeterlilik belgelerini takdim etmek ve de bizleri katılımlarıyla onurlandıran, bu bölgede emeği bulunan değerli idareci, yönetici ve mesleğinde başarılı bulunan değerli insanlarımıza plaket ve ödül takdimini yapmak için toplandık” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ
Sert’in açılış konuşmasının ardından sırasıyla söz alan Milas Gayrimenkul Brokeri Şenol Sandal, “meslek için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Amacımız sektörün daha iyi noktalara gelmesidir” derken,
Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, “öncelikle mesleki sınav ve belgelendirme faaliyeti ile bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, belge almaya hak kazananları da tebrik ediyorum”Bildiğiniz üzere bazı mesleklerde artık sınav ve belgelendirme yetkisi Aile, Çalışma ve  Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı mesleki yeterlilik kurumuna geçti. Mesleki yeterlilik  kurumu MYK ve Türkak tarafından akredite edilen  kuruluşlar vasıtasıyla bu sınavlar gerçekleşiyor.İlçemizde böyle bir ihtiyacı karşılayarak, bu  sınavları organize eden, bu alanda hizmet vererek  kariyer belgelendirmenin  temsilciliğini yapan buradaki yetkililerine de ilçemize bu sınav merkezini kazandırdıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. dedi
MUĞLA İKİNCİ İL OLDU
Konuşmasında Türkiye'de yetki belgesi ile mesleki  sınav ve belgelendirmenin önemine değinen Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet DEMİRTAŞ “Türkiye’de yetki belgesi açısından Muğla önemli bir yere sahip. En fazla yetki  belgesi  alan ikinci il, Ankara’nın ardından Muğla oldu. Bu belgelerin emlak  ve motorlu taşıtlar sektörüne çok katkısı olacak” dedi.

YETKİ BELGESİZ OFİS, FAALİYET GÖSTEREMEYECEK! 
Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural,  “emlak sektöründe çıkan yönetmeliğimiz gereği tüm ofislerimizin artık yetki belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Mesleki Yeterlilik belgesi de yönetmeliğimiz yayınlandıktan sonra  işimizin artık olmazsa olmazlarından.Yetki belgesi olmadan bu işi artık yapmanız mümkün olmayacaktır Mesleğinizi tescilleyerek sizler artık bu işi daha profesyonel ve Ticaret Bakanlığı'mızdan yetkili ofisler olarak, vatandaşımızın bizlere daha çok güven duyduğu bir meslek dalı olarak güvenle hizmetlerimizden faydalanacaklardır, bu güven de işlerimize olumlu olarak yansıyacaktır” dedi.
Son konuşmacı olarak söz alan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, “yaptığımız her işin nitelikli olması için kendi niteliklerimizi de o yönde geliştirmeliyiz. Emlak müşavirliği her isteyenin yapabileceği bir iş koluydu. Fakat gerekli yasal düzenlemeler ile belirli belgelere sahip olan kişilerin yapması ön görüldü. Emlakçılık ilçemizde de özellikle çok aktif olan bir meslek. Bu meslek için gerçekleştirilen çalışmalar için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BELGE VE PLAKET VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından yetki belgesi almaya hak kazananlara belgeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verilirken, Muğla ve Milas'ta bölgesinde, kurumuna, sektörüne katkı sağlayanlar ile ve mesleğinde başarılı bulunan idareci, bürokrat, yönetici ve görevlilere de plaket verildi. Bu kapsamda, organizasyonda işbirliğinde bulunan EMFED, TÜRKSİAD ve Kariyer Belgelendirme tarafından Milas Kaymakamı Eren Aslan’a, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş'a, Muğla Ticaret Şube Müdürü Ergün Yıldız’a Muğla Ticaret Müdürlüğü TTBS-İETTS Yetkilisi Eşref Çelik’e, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu'na Milas Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır'a, Milas MYO Müdür Yardımcısı Ahmet Trabzon'a, Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta’ya, Milas- Bodrum Havalimanı Başmüdürü Mehmet Kaya'ya, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram’a, Milas MYO Öğretim Görevlisi Berna Cengiz Sevinç’e, İstanbul Ticaret Odası Emlak Meslek Komite Üyesi Ahmet Kalay’a, Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural’a, Kurumsal Emlak Danışmanları Derneği Başkanı Metin Sığırtmaç’a, Birleşik Emlakçılar Derneği Kurucusu Şükrü Aşıcı’ya, Milas Gayrimenkul Brokeri Şenol Sandal’a plaketleri verildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık