Yılın ilk meclisi toplandı

Belediye Kiracılarına Corona Yardımı Geliyor.. Belediyenin kadrolu ve şirket işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Yılın ilk meclisi toplandı

Milas Belediye Meclisi’nin 2021 yılının ilk toplantısı 8 Ocak Cuma günü saat 13:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. 16 asıl, 5 ek gündem maddesiyle toplanan meclis kapanmadı, ikinci oturumunu 12 Ocak Salı günü yapacak.

Başkan Tokat, meclis gündemine geçmeden once, gündem maddelerinden 4’ünün, uygulanacak tarifelerle ilgili olması nedeniyle, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderileceğini, bu nedenle, meclisin kapatılmayacağını ve Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelecek raporları görüşmek üzere meclisin ikinci oturumunun 19 Ocak Salı günü yapılarak karara bağlanacağını belirtti.

Bu maddelerden biri, Belediyenin kiracılarını ilgilendiren, Corona dönemi nedeniyle sıkıntı çeken Belediye kiracısı esnafın bir kısmının kiralarının alınmaması, bir kısmının kiralarının faizsiz olarak ertelenmesini içeriyor. Diğer pek çok belediyenin de aldığı benzer kararlar, Plan Bütçe Komisyonu’nun hazırlayacağı rapora göre, 19 Ocak Salı günü meclisin ikinci oturumunda kararlaştırılacak.

Başkan Tokat, gündeme geçmeden once yaptığı bilgilendirmede, kırsal mahallelerdeki ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili çalışmaların, program dahilinde kesintisiz sürdürüldüğünü, en son Dibekdere ve Korucuk’taki çalışmalardan sonra önümüzdeki günlerde Sırtlan ve Çukur köylerinde çalışmaların başlayacağını bildirdi. Başkan Tokat ayrıca, araç kiralamalarına son verme ve araç parkını yenileme kararı gereğince alınan araçlardan 13 çöp kamyonu ile 8 çift kabinli pikabın teslim alındığını, diğer araçların da bir hafta-on gün içinde teslim alınacağını belirtti. Ayrıca, projeleri hazır olan, Baltalıkapı sokak sağlıklılaştırma projesi başta olmak üzere diğer projelerin de önümüzdeki günlerde ihalalerine çıkılacağı bilgisini verdi.

Başkan Tokat ayrıca, belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili olarak da, “Belediyemizin kadrolu işçileriyle geçen yıl toplu sözleşme yapmıştık, bu yıl sadece ücretler konusunda bir ayarlama yapacağız. Şirket personeli olan işçilerimizle ise ilk kez sendikalaşıyorlar ve onlarla ilk kez toplu sözleşme görüşmelerimiz sürüyor. Sosyal haklarıyla birlikte, şirket işçilerimiz de toplu sözleşmeyle pek çok yeni hakka kavuşacaklar. Yakında her ikisini de sonuçlandırarak açıklayacağız” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

İki mazeretli üye dışında çoğunlukla toplanan meclisin ilk gündemi, yasal olarak her yıl ilk mecliste yapıldığı gibi, Belediye gelirlerinin kamuya tahsisi konusu idi ve oybirliği ile Kabul edildi. İkinci gündem maddesi Meclis Tatil Ayı’nın görüşülmesi idi. Başkanın önerisiyle, bu yıl da Belediye Meclisi’nin tatil yapmaması kararlaştırıldı.

Üçüncü madde Belediye Zabıta Personeli’nn her yıl başı belirlenen aylık maktu fazla çalışma ücretleri konusu idi. Bu ücret, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde belirtilen rakamla, aylık brut 594 TL olarak Kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcılarının alacağı ücret de brut 10440 TL olarak belirlendi.

Daha sonra Denetim Komisyonu’na 2 CHP’li 1 AKP’li, 1 İYİP ve 1 MHP’li üye olmak üzere beş isim belirlendi. Kapalı oyla yapılan seçim sonucu, partilerin grup sözcülerinin belirlediği isimler Denetim Komisyonu’na seçildi. Denetim Komisyonu Mehmet Ateş, Mustafa Özgülergil, Hasan Çemrek, Sinan Erbey, Tacettin Yıldız’dan oluştu.

Daha sonra Sosyal Yardım Komisyonu’na seçilecek 2 meclis üyesinin seçimine geçildi. Burada da, CHP grubunun önerdiği Cenk Şimşek ve Ali Rıza Öner, çoğunlukla Sosyal Yardım Komisyonu’na seçildiler.

Daha sonraki gündem maddesinde ise, Başkan Muhammet Tokat’a, yerel ürünleri üreten üretici birlikleriyle görüşmeler yapmak, destek sunmak, bununla ilgili anlaşmalar yapmak üzere oybirliği ile yetki verildi.

Gündemin 13. Maddesi, şimdiye kadar Muğla Büyükşehir Belediyesinin (AYKOME)’si aracılığıyla alınan yol bozma ücretinin artık ilçe belediyesi tarafından da alınacağını bildiren Başkan Tokat, bu konudaki ücret tarifesinin, AYKOME ile farklılık olmaması için, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek belirlenmesi gerektiğini belirterek, komisyona gönderilmesini istedi ve gönderildi.

Daha sonra İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesine geçildi.

Bunların bir kısmı, rapor doğrultusunda red ya da kabul edilirken, Zabıta Müdürlüğü’nün talebi üzerine görüşülen, hazır beton tesislerine, ruhsatsız (kaçak) yapılara beton verilmesini önlemek amacıyla yapılacak denetime yönelik ise, çevredeki diğer belediyelerle uygulama birliği sağlamak üzere yapılacak inceleme nedeniyle ek sure istendi. Bu önemli gündem maddesi, muhtemelen Şubat Meclisi’nde ele alınarak kararlaştırılacak.

Başkan Tokat, gündem maddelerinin bitmesi sonrasında, Ocak ayı meclisinin birinci oturumunu, 19 ocak Salı günü ikinci oturumda buluşmak üzere sonlandırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık