Yıllara meydan okuyan tapınak artık daha güçlü

Milas'ın simgelerinden biri olan Euromos'taki Zeus Lepsynos Tapınağı güçlendirme çalışmalarının bir kısmının tamamlanması hakkında bilgi veren kazı başkanı Abuzer Kızıl, "Kuzey cephe sütunları, artık olası bir deprem karşısında daha sağlam durumdadır." dedi.

Yıllara meydan okuyan tapınak artık daha güçlü

İnşa edildiği M.S. 2. yüzyıldaki ihtişamına kavuşturulması için başlatılan çalışma kapsamında Euromos Antik Kenti’ndeki Zeus Lepsynos Tapınağı, Agora, hamam, tiyatro ve surlarda yürütülen restorasyon sürüyor.

1800 yıl önce bölgenin güçlü hayırseverlerinin desteğiyle yapımına başlanan ve o dönem yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yarım kaldığı tahmin edilen Euromos Antik Kenti’ndeki Lepsynos Tapınağı’ndaki çalışmalar ise, projenin merkezini oluşturuyor.

Euromos Kazı Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Milas'ın simgelerinden biri olan Zeus Lepsynos tapınağındaki depreme karşı güçlendirme çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Euromos Kazı Başkanı Abuzer Kızıl şu ifadeleri kullandı: "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Euromos Antik Kenti Zeus Lepsynos Tapınağı restorasyon çalışmaları kapsamında başlanan kuzey cephe pteroma dolgusu antik dönem usul ve yöntemiyle aynı cins malzeme kullanılmak suretiyle başarıyla tamamlanmıştır. Kuzey cephe sütunları olası bir deprem karşısında daha sağlam durumdadır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Restorasyon çalışmalarımız öngörülen plan ve program doğrultusunda devam etmektedir."

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık