MİTSO Türk Patent'te...“ÇEKİŞKE” DE AVRUPA COĞRAFİ İŞARETİ YOLUNDA..

Türk Patent ve Marka Kurumu'nu ziyaret eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, kısa bir süre önce kurumu başkanlığına atanan Cemil Başpınar'ı kutlayarak başarılar diledi. MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ile birlikte TPMK Başkanı Cemil Paşpınar'a MİTSO'nun Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasının ardından Milas yağlı zeytini için de başvuruda bulunduğunu belirten Özer, "AB coğrafi işareti için diğer coğrafi işaretli Milas ürünlerimiz için de başvuruda bulunmak için hazırlıklarımız sürüyor. Bu konuda sizden de destek bekliyoruz" dedi.

 MİTSO Türk Patent'te...“ÇEKİŞKE” DE AVRUPA COĞRAFİ İŞARETİ YOLUNDA..

 TPMK Kurumu Başkanı Cemil Başpınar'a bir anı tabağı armağan eden ve Milas'a davet eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Milas'a özgü bazı ürünlerimiz için coğrafi işaret almak için başvurularımızı yaptık. Bazı ürünlerimiz için ise hazırlıklarımız sürüyor. Son olarak Milas'a özgü çok özel bir lezzet olan sofralık zeytinimiz çekişke zeytinin coğrafi işaretini aldık. Şimdi çekişke zeytinimiz için de AB'den coğrafi işaret almak için başvuru hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

            TPMK Cemil Başpınar da coğrafi işaretlerin yöresel ürünlere ekonomik değerler kazandırdığını belirterek, gerek TPMK'na yapılan coğrafi işaret başvurularında, gerekse AB'ye yapılan coğrafi işaret başvuruları süreçlerinde kurum olarak her türlü desteği yaptıklarını ifade ederek, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e başarılar diledi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık