Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yoğun gündemli meclis tamamlandı

Milas Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 11 ana, 5 ek gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Özel Kalem ve Muhtarlık İşleri Müdürlerinin değiştiğini duyurdu.

Yoğun gündemli meclis tamamlandı

Milas Belediye Meclisi 2019 yılının son meclis toplantısını Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Saat 10.00’da başlayan toplantıya Harun Çavuşoğlu ve Gürsel İnce mazeretli olarak katılmadı. 11 ana, 5 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantı öncesinde açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyede idari değişikliklere gidildiğini, Hakkı Arda Varol’un dışarıdan Özel Kalem Müdürü olarak atandığını ve pazartesi görevine başlayacağını söyledi. Tokat ayrıca, Özel Kalem Müdürü Salim Tanış’ın da teşkilat yapılanması kapsamında görevlendirmeleri yapılana kadar geçici olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne atandığını duyurdu. 
Başkan Tokat ayrıca, belediyenin İçişleri Bakanlığı tarafından bir teftiş geçirdiğini ve raporun kendilerine ulaştığını söyledi. “14.11.2014 ile 05.09.2019 yılları arasını kapsayan idari iş ve işlemler ile ilgili teftişi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdariler Kontrolörlüğü tarafından 05.09.2019- 26.09.2019 tarihlerinde yapılmış ve teftiş raporu düzenlenmiştir. Teftiş sonucu ilgili raporda hiçbir kamu zararı tespitinde ve herhangi bir suç tespitinde bulunamamıştır.” ifadelerinin bulunduğu rapor hakkında meclise bilgi verildi.
Açıklamaların ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.
Gündemin ilk maddesi olan Tüm-Bel Sen ile Milas Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi hakkındaki madde, oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemdeki ‘Su abonesi bulunmayan ve ön ödemeli sayaç abonelerinin 2019 Kasım ve Aralık dönemine ait Evsel Katı Atık Ücretlerinin tahakkuk kayıtlarının oluşturulması ve mükellefe tebliğinin gecikmesinden dolayı Evsel Katı Atık Ödeme tarihinin uzatılması talebinin görüşülmesi’ hakkındaki maddesi; abonelerin mağdur olmaması için 31 Ocak'a kadar ödeme tarihinin uzatılması oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü ve en önemli maddesi ise Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere (Çöp Toplama Aracı ve Diğer Hizmet Araçlarının alımı ve 2019 yılında kullanılan kredilerin erken kapatılması) 25 milyon lira kredi kullanılması talebinin görüşülmesiydi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, amaçlarının yeniden bir borçlanma yaratmak olmadığını ve öncelikli amacın daha önce kullanılan yüksek faizli kredilerin kapatılarak düşük faizli kredi çekmek olduğunu söyledi. Bu yöntemle yaklaşık 3 milyon liralık tasarrufun sağlanacağını belirten Tokat, 25 milyonluk kredi talebinin yaklaşık 15 milyonunun bu amaçla kullanılacağını söyledi. Çekilen tutarın yaklaşık 10 milyonu ise Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yeni araç alımı için kullanılacak. Mali Hizmetler Müdürü Tuncay Karaca, 251 bin lira +KDV kiralama maliyetinin bulunduğunu yılda 3 milyon 561 bin liranın kiralama dolayısıyla bütçeden ayrıldığını söyledi. Araçların satın alınmaya gidilmesi halinde ise toplam maliyetin 11 milyon lira civarında olduğunu belirten Karaca, 3 yıllık kiralama bedeline denk fiyatta satın alınabileceğini söyledi. 
Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşülerek bakanlıktan bu konuyla ilgili izin istenecek. İzin verilmediği takdirde hiçbir değişiklik yaşanmayacak. Madde, AKP ve MHP’li üyelerin red oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin diğer maddelerinin bazıları kabul edilirken bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi. Ek gündem maddelerinde bulunan konuların görüşülmesinde ise yine bazı maddeler kabul bazı maddeler ret edilirken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Milas genelinde Yapı Kayıt Belgeleri’nin denetleme süreci içerisinde olduklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bakanlık müfettişleri şu anda ilçemizde. Bunlarla ilgili yoğun incelemeler var. 5-6 tane müfettişten oluşan ekip şu anda taramalar yapıyor. Haliyle iptal kararları bize geldikçe onunla ilgili encümenle birlikte tekrar işlemler devreye giriyor.” dedi.

Gündemin ardından havai fişeklerle ilgili açıklama yapan Tokat, “Bir karar alındığı zaman bununla ilgili mutlaka denetlemek de gerekiyor. Ben alınan kararımızın bir farkındalık oluşturma açısından yararlı olduğunu düşünüyorum. Ama tabi bu ihlaller oldu. O zaman da görüşmüştük. Belediye meclisimizin bu kararları alması bir toplumda hassasiyet oluşturma amacı taşıyan bir karar. Genel olarak denetleme ve işlemler Kaymakamlık ve ilgili Emniyet birimleri tarafından yapılıyor. Ama bizim de onlara katkı verme, onların sorumluğunu paylaşma anlamında böyle bir karar almamız olumlu sonuçlar yarattı. Ama tabi ki ihlaller her zaman oldu. Ben kendim bile yazın Güllük’te bir nikah kıymaya gittim. Tam nikahı kıyarken denizin ortasından birden havai fişekler patlamaya başladı. Ertesi gün basına düştük.” şeklinde konuştu.

Aralık ayı meclis toplantısı sonrasında meclis üyelerinin talep ve önerileri dinlendi. Talep ve önerilerin dinlenmesi sonrası söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “2019 yılının son meclis toplantısını tamamladık. Ben tüm meclis üyelerimize, komisyonlarda görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2019 yılı içerisinde birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalıştık. Herkes elinden geldiğince hem ilçemiz hem yaşadıkları mahaller adına önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 2020 yılında da bu uyumun devam edeceğini umuyorum. Hepinize şimdiden ailelerinizle mutlu yıllar diliyor yeni yılınızı kutluyorum.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık