Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörük çadırında rengarenk kutlama

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından oluşturulan Yörük Çadırı'nda düzenlenen gecede gerçekleştirilen kültürel etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Yörük çadırında rengarenk kutlama

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, kültür öğelerinin tanıtımı için hizmete açtığı Yörük Çadırı’nda şenlik düzenledi. Geceye katılan misafirler tarafından tam not alan şenlikte yöresel oyunlar oynandı, kına gecesi düzenlendi. 
Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından önceki aylarda hayırseverler ve kamu kurumlarının destekleriyle oluşturulan kıl çadırda ve şenlik alanında, dün akşam dayanışma gecesi düzenlendi. Etkinliğe katılan çok sayıda misafir, sanatçı Mehmet Topçuoğlu ve ekibi tarafından seslendirilen şarkı ve yöresel müziklerle doyasıya eğlendi. Gecede konuşan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, misafirlere ‘hoş geldiniz’ dedi. 
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Milas yöresinin her geçen gün unutulan geleneksel kına gecesi tertip edildi. Kına gecesi esnasında bölgedeki kına gecesi kültürünün değiştirilmeye çalışıldığı vurgulandı.
Yörükler tarafından düzenlenen şenlik, renkli görüntüler oluşturdu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık