Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörükler bir kez daha Çamlıca’da…

Milas Yörük Obaları Derneği ve il genelindeki birçok Yörük Derneği üyeleri, ilçemize bağlı Çamlıca mahallesinde buluştu. Şenlik havasında geçen buluşma renkli görüntülere sahne olurken yörükler, bir sonraki buluşma için sözleşti.

Yörükler bir kez daha Çamlıca’da…
  • 05 December 2018, Wednesday 9:08

Çamlıca Muhtarı Süleyman Öz’ün davetlisi olarak gelen Seydikemer Yörük Obaları Derneği Başkanı ve Muğla Yörük İl Beyi İsmail Uzunoğlu, Fethiye Yörük Obaları Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Dalaman Yörük Obaları Derneği Başkanı Kadriye Efe, Bodrum Yörük Obaları Derneği Başkanı Perihan Tirinç, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, Milas Yörük Obaları Derneği üyeleri ve Çamlıca halkı, Sonbahar Yörük Şöleni’nin yapıldığı alanda muhtarın verdiği yemekte buluştular.

Yemek sonrasında müzisyen Resul Aşıcı’nın ve Kerimoğlu İsmail Uzunoğlu’nun türküleriyle misafirler coştular. Eğlenceli geçen günde, 12 Ekim’de 2’incisi düzenlenen Sonbahar Yörük Şöleni’nin yağmur nedeniyle erken bitmesinden dolayı önümüzdeki yıl 1 ay erkene alınarak 8 Eylül 2019 Pazar Günü yapılmasına karar verildi. Yemekte bir konuşma yapan Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, Çamlıca muhtarı ve halkına düzenledikleri yemek ve misafirperverlikleri ve davete katılan tüm dernek başkanlarına teşekkür ederek; “Yörük Obaları Derneği Muğla bölgesinde her geçen gün büyüyor, kocaman bir aile olduk.  Bu tür organizasyonları sık sık yapmalıyız. Çünkü bu organizasyonlar bizleri bir araya getirmenin yanı sıra aramızdaki birlik ve beraberliği de güçlü kılmaktadır” dedi.
Diğer dernek başkanlarının da birer teşekkür konuşması yaptığı gece, ilerleyen saatlerde canlı müzik ve yöresel halk oyunlarıyla sürdü. 


 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık