Yörükler, Cumhuriyet Şöleni’ne hazırlanıyor

Bu sene, 99’ncu yılını kutlayacağımız en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlanacak. 29 Ekim’de kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı için Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, çok renkli bir etkinliğe hazırlanıyor.

Yörükler, Cumhuriyet Şöleni’ne hazırlanıyor
  • 25 October 2022, Tuesday 9:52

Başkanlığını Erkan Turgut’un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği öncülüğünde; Milas Belediyesi, Milas Türk Halk Müziği Derneği, Gelecek Nesiller Anaokulu ve Kahraman Besicilik adlı kurum ve özel işletmelerin sponsorluğunda 28 Ekim 2022 Cuma günü gerçekleşecek şölen, saat: 16.00’da Salı Pazarı’ndan Mehter Takımı eşliğinde başlayacak kortej yürüyüşü, kentin bazı ana caddelerinden geçilerek Atapark’ta sonlanacak.

Saatler 18.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet şöleni başlayacak. Yöresel halk oyunları, yöresel sanatçıların seslendireceği türküler eşliğinde sergilenecek. Mehter Takımı da alandaki katılımcılara bir konser verecek.

Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Gelecek yıl cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılını kutlayacağız. Aslında bu sene bu program, gelecek yılın küçük bir provası olacak. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha büyük ve geniş bir programla 100’ncü yılı kutlayacağız” diyerek organizasyonun düzenlenme amacını açıklarken, tüm Milas halkını ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğe davet etti.

“BAĞIMSIZ, ÖZGÜR YAŞAMAK BİZİM KARAKTERİMİZDİR”

Dernek Başkanı Turgut; ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimiz 99 yaşında. Bugünü gören ve yaşayan her Türk gibi biz Yörüklerin de yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi, aklında bağımsız ve hür yaşama fikri vardır. Büyük Önder’in de söylediği gibi cumhuriyet, büyük milletimizin karakterine uygun bir yönetim biçimidir. Bundan vazgeçmemiz mümkün değildir. Geçmişimizi unutmadan, bugünümüzü ve geleceğimizi şanlı bayrağımızın altında, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu vatan toprağında şekillendireceğiz. Çünkü biliyoruz ki cumhuriyetin ışığı, Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaştıracak tek ışıktır. Ve yine biliyoruz ki muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla bu milletin vazgeçemeyeceği ana hedefidir. Bu hedefi de ancak cumhuriyetin faziletlerini özümseyerek gerçekleştirebiliriz. Bu nedenle “Ne Mutlu Türk’üm” demekten geri durmayacağız. Bu nedenle dün olduğu gibi bugün ve yarın da biz Yörükler cennet vatanımızın yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz, yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiğimiz bu kültür sonsuza kadar yaşayacak.

28 Ekim’de büyük bir coşku ile kutlayacağımız Cumhuriyet Şölenimizde de Milas halkının bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. O gün hep birlikte en büyük bayramımızı coşku ile kutlayacağız. Bir kez daha tüm halkımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık