Yörükler, kurumlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Yörükler, kurumlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor
  • 16 November 2018, Friday 6:02

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyeleri, ilçemizdeki kurumlara yönelik başlattıkları ziyaretleri sürdürüyor. Milas Yörük Türkmen Derneği yönetimi son olarak; MYO Müdürü, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü, Milas Kadastro Müdürü ve Milas Gençlik ve Spor Müdür vekilini ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyaretlerde derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Yörükler, kurumlarla işbirliğinin önemine değindiler.

İlçemizde ilk kurulan ve bugüne kadar yaptıkları etkinliklerle Yörük-Türkmen kültürüne önemli katkılar sunan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, resmi kurum ve kuruluşlara yönelik bir süre önce başlattıkları ziyaretleri sürdürüyor.

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyeleri, bu kapsamda son olarak; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Milas Kadastro Müdürü Fuat Çınar ve Milas Gençlik ve Spor Müdür Vekili Durmuş Tayfun Uslu’yu ziyaret ettiler.

Yörük kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla kurum ve kuruluşların da katkılarıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu etkinlikleri içerik bakımından farklılaştırarak ve sayısını arttırarak sürdürmek istediklerini belirten Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş; “Bu manada ilçemizdeki kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, oda ve derneklerin desteğini görmek bizleri mutlu ediyor” diyerek derneğin çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Dernek Başkanı Kiriş; “Farklı fikirlere sahip, toplumun her kesiminden vatandaşları bu çalışmalara dâhil ettik ve büyük ilgi gördü. Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel hale gelen temsili Yörük göçü, kentin kültür kimliğine önemli bir katkı sunuyor” dedi.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Milas kadastro Müdürü Fuat Çınar ve Milas Gençlik ve Spor Müdür Vekili Durmuş Tayfun Uslu da, toplumsal birlikteliğin günlük hayatımızda ve kentlerin geleceği için son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, kurum olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler ve ziyaret için teşekkür ettiler.

Ziyaretlerde, dernek yönetimi tarafından kurum amirlerine Yörük yağlığı hediye edildi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla ziyaret son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık