Yörükler, Yörük çadırında buluştu…

​​​​​​​Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’ne üye olan Milaslı Yörükler, ilçemiz çıkışındaki Milas Yörük Obaları Derneği’ne ait kıl çadırda buluşarak hasret giderdiler.

Yörükler, Yörük çadırında buluştu…

 Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüsü pandemisi nedeniyle alınan önlemler, pek çok insanımızın hatta yakın dostların bile uzun bir süre görüşmelerine engel olmuştu. Tüm işyerleri gibi Milas Yörük Obaları Derneği’ne ait kıl çadırda da faaliyetler belirli bir süreyle dondurulduğu için bir araya gelme fırsatı bulamayan Yörükler, önlemlerin normale dönüş aşamasında bu hasrete son verip keyifli bir akşam yemeğinde buluştular.

Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile derneğe üye Yörüklerin yanı sıra gönül dostları ve arkadaşlarının da bu yemekte buluştuğunu söyleyen Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut; “Derneğimiz üyesi dostlarımızla kendi çadırımızda düzenlediğimiz kaynaşma yemeğinde buluşarak, hem hasret giderip, sohbet ettik. Hem de istişarede bulunduk. Bugüne kadar dernek olarak yaptıklarımızı, bundan sonra yapacaklarımızı konuştuk. Güzel bir yaz gününde, serin ve gürültüsüz bir ortamda, özellikle bu pandeminin henüz yok edilemediği bir süreçte düzenlediğimiz bu yemekte tüm dostlarımıza ‘dokunma-sarılma-yaklaşma, hijyeni elden bırakmadan hem kendini hem sevdiklerini hem de ülkemizin geleceğini heba etme, kendin için değilse bile sevdiklerin için Maskenizi takın, mesafeyi koruyun ve hijyen kurallarına riayet edin’ sözlerini ülkemiz ve milletimiz adına tekrarlayarak tavsiyelerde bulunduk. Sesimizi duyurmak adına gerçekleştirdiğimiz bu buluşma ve yemek organizasyonuna katılarak destek veren tüm dost ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm dostlarımızı da bundan sonra da Akkent karşısındaki Yörük çadırına bekliyor ve kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyoruz. Ülkemiz ve Milas’ımız yararına yapılacak her işe Milas Yörük Obaları Kültür Derneği olarak her zaman destek vermeye hazırız. Bu nedenle basın aracılığı ile bunu insanlık alemine ve milletimize duyurmayı görev sayıyoruz.

Ayrıca Milâs’ımıza ve ülkemize özlenen aile ortamını yaratmanın, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmenin, geçmiş ile geleceğimize köprü olmanın, ilçemizde  güzel ve huzurlu bir ortamın oluşmasını sağlayan Milas’ta ve yurt içinde korona pandemisiyle mücadele eden sağlık görevlileri ve kolluk kuvvetlerimize, Yurt içi ve dışında ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadele veren güvenlik güçlerimize teşekkür ederek görevlerinde başarılar, bu uğurda can veren şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” Diyerek sözlerini bitirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık