Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörüklerden ‘Cumhuriyet’ şöleni…

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, 99’ncu yıldönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya arifesi günü başladı. Cuma günü düzenlenen kortej yürüyüşü ile bayram coşkusunu hem yaşadı, hem de Milas halkına yaşattı. Mehteran Takımı ile birlikte kentin bazı ana caddelerinde kortej yürüyüşü ile başlayan program, Atapark’ta gösteri ve müzik ziyafetine dönüştü. Gece yarısına kadar süren etkinlikte katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Yörüklerden ‘Cumhuriyet’ şöleni…
  • 31 October 2022, Monday 10:41

Önceki gün saat: 16.00’da Kapalı Pazaryeri önünden, mehteran takımı ile başlayan, kentin bazı caddelerinde Milaslıların da yoğun ilgi gösterdiği kortej yürüyüş Atapark’ta sonlandı. Burada bekleyen vatandaşların da katılımıyla coşkunun daha da arttı.

28 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen etkinliğe; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Ali Kurt, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı, ilçemizdeki birçok oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, gazilerimiz, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Atapark’ta, mehteran takımının gösterisiyle başlayan etkinlikte, derneğin halk oyunları ekibi ve yöresel saz ve ses ustaları da sahne aldı.

Milas Belediyesi, Gelecek Nesiller Anaokulu, Kahraman Besicilik ve Milas Türk Halk Müziği Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Her daim başımıza taç ettiğimiz çok kıymetli Milaslı hemşehrilerim.

Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği olarak, en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz.

Değerli konuklarımız. Bildiğiniz gibi önümüzdeki yıl, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletçe verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan cumhuriyetin, 100. yılını kutlayacağız. Elbette hepimiz bugün büyük bir heyecan ve gurur içindeyiz. Kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet eden büyük Önder’e ‘emanetin emin ellerde ve sonsuza kadar yaşayacak’ demek için hepimiz buradayız.

Yarın 99. yıldönümünü coşku ve gururla kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nın arifesinde siz değerli konuklarımız ve tüm Milas halkı ile bu coşkuyu paylaşmak istedik. Sizler de bizi yalnız bırakmadınız. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor ve iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut’un ardından hem Yörük Ağası olan, hem de sahibi olduğu Gelecek Nesiller Anaokulu olarak etkinliğe sponsor olan Murat Ünal kürsüye geldi. Ünal yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli protokol, basınımızın güzide temsilcileri ve kıymetli Milas halkı;

Cumhuriyetimizin 99.yılını büyük coşku ve şerefle kutladığımız bugünde, en büyük, en şerefli varlığımız cumhuriyetimizin kurucusu, topraklarımız ve kutsal saydığımız tüm değerlerimizin kurtarıcısı, dünyanın en anlamlı ve en önemli coğrafyasında sınırlarımızı çizen, bizlere çağdaş eğitimin, bilimin, uygarlığın aydınlık kapılarını açan, millet mekteplerinin ve ulusumuzun başöğretmeni, eşsiz, benzeri olmayan devlet adamı sonsuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkesinin- milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna kan döküp, can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de saygı ve minnetle anıyorum.

Vatan; yedi iklim, yedi bölge... Çoluğu çocuğuyla, yedi düvele meydan okuyup, aç kalsa bile yavrusuna haram kılıp, göğsüne mermiye siper eden sevdadır.

Büyük Ata’ya; ‘Ey Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükseltilmeye layıksın...’ dedirten kadınlarımız.

Üzerine ‘ölü toprağı’ atılmış; savaşlardan, yoksulluktan kırılmış halkına 7 bölgeden birer güneş gibi doğup ışık olan güç olan. narin bileklerinde bilezikler değil avuçlarında mermiler, parmakları tetikte gözleri ufukta düşman gözleyen kadınlarımız...

İlmek ilmek çorap ören, vatan dokuyan kadınlarımız, erkeklerimiz, genci yaşlısı...

Cumhuriyeti biz böyle kurduk... Ve diyoruz ki; Cumhuriyetin yolu, bağımsızlık hak ve adalet yoludur. Cumhuriyetin yolu, medeniyettir ve o yolda durmadan yılmadan ilerlemektir. Cumhuriyetin yolu en medeni ve en medeni, en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir.

Cumhuriyetin yolu, ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarında ki asil kanda mevcuttur.’ ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.

Bu güzel buluşmayı sağlayan, emek veren, burada bulunan herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından şölen, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi ve yöresel sanatçıların birbirinden güzel türküleriyle şenlendi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis