Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörüklerden, Muğla bürokrasine ziyaret… 

Başkanlığını Erkan Turgut’un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi, önceki gün Muğla il merkezindeki bürokratları ziyaret ederek, çok renkli bir görüntü oluşturdular. Başta Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret eden Yörükler, derneğin geçmişteki faaliyetleri hakkında bilgi paylaşırken, bu seneki etkinliklere de davet ettiler.

Yörüklerden, Muğla bürokrasine ziyaret… 
  • 29 March 2023, Wednesday 10:59

Erkan Turgut başkanlığındaki Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimini oluşturan; Öźay Gezgin, Ayşe Tavaslı, Murat Ataklı, Mehmet Yılmaz, Mustafa Ali Damgalı, Yörük Ağası Murat Ünal, Denetim Kurulu Başkanı Öğr. Üyesi Mehmet Günlük, gerçekleşen ziyaretlerde derneğin Sarı Yağlıklarını hediye ettiler.

Dernek yönetimi sırasıyla; Muğla İl Turizm Kültür Müdürü Hüseyin Toprak, İl Turizm Kültür Müdürü Yardımcısı Osman Engindeniz, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim ve aynı zamanda derneğin Denetim Kurulu Üyesi olan ve kısa bir süre önce İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Dr. İsmail Gökbel’i ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Turgut, gerçekleşen ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada; “2017 yılında kurulan derneğimiz bugüne kadar birbirinden renkli, toplumda sempati uyandıran, Yörük kültürünü bugünkü kuşaklara aktaran ve gelecek nesillere taşınmasını sağlayacak önemli etkinliklere imza attı. Kurduğumuz yöresel halk oyunları ekiplerimiz il genelindeki birçok organizasyonda görev alırken, il dışındaki Yörük deneklerinin etkinliklerine da katılarak gönül birlikteliğimizi sağlamlaştırdık.

Pandemi, orman yangınları, deprem ve sel gibi doğal afetlerle ülke ve millet olarak hepimiz çok üzüldük ancak bir ve beraber olmayı her zamanki gibi elden bırakmadık. Elbette bu kara günler de geçecek, yaralarımızı yine saracak ve eski günlerimize döneceğiz. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hala hastanelerde tedavi altındaki yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Umuyoruz ki en kısa zamanda o bölgedeki vatandaşlarımızın tüm yaraları sarılır, ihtiyaçları giderilir ve bir an önce yeniden bir çatı altında yaşamlarını kaldıkları yerden sürdürürler.

Muğla, bu süreçte de üzerine düşeni yapmanın huzuruyla depremzedelerimize sahip çıkmayı sürdürüyor. Bu nedenle başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, personellerine, elbette hayırsever Muğlalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

Bizleri kabul eden, derneğimiz hakkında bilgi alan ve çalışmalarımızı takdirle karşılayan tüm yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık