Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörüklerin performansları ayakta alkışlandı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin, dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği şenlik büyük ilgi gördü. Şenlikte; salon tamamen dolarken, gerçekleştirilen performanslar büyük alkış aldı. 

Yörüklerin performansları ayakta alkışlandı
  • 15 June 2022, Wednesday 16:43

Salı günü saat 14.00’te temsili yörük göçü ile başlayan şenliğin ‘yörük toyu’ kısmı, saat 21.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, pandemi nedeniyle 2 yıldır şenlik yapamadıklarını belirterek, "Salgın döneminde çok iyi anladığımız bir konu oldu ve biz bu konuyu 2019 yılında, salgından önceki etkinliğimizde işlemiştik. Yerel Üretimin desteklenmesi ve ‘Üretelim, Ürettiğimizi Tüketelim’ konusuydu. Bu yılki yaptığımız toyumuzda ise 2023'e doğru 100. yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeniden şahlanmasını konu edindik. Devletimizin bütün kurum, kuruluşlarıyla bir bütün halinde, bütün Türk Milleti el ele vererek daha yaşanabilir, daha refah düzeyi yüksek bir ülke olmanın ve her yönüyle güçlü bir ülke olmanın hedefinde ilerlemeliyiz." dedi.

Kiriş, konuşmasının ardından şenliğin düzenlenmesinde katkı sunanlara teşekkür belgesi verdi.

Şenlikte ilk performansı sunan Havva Ersoy Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterileri yoğun ilgi gördü. Daha sonra ise, dernek üyelerinden Mustafa Kiriş, yörüklük hakkında sözleri kendisine ait olan şiirini okudu. Kiriş akabinde solo cura dinletisi sundu.

Oğuz Murat Gündüzalp rehberliğinde hazırlanan Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen gösterileri izleyen vatandaşlar, performansları ayakta alkışladı. 

Daha sonra ise sırayla Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği kadın ve erkek oyun ekipleri, Oğuz Murat Gündüzalp’in kafkas oyunu gösterisi, dernek üyelerinin solo dinletileri ile koro ekibinin performansı sergilendi.

Etkinliği izleyen vatandaşlar, bu tür organizasyonları izlemekten memnuniyet duyduklarını belirterek daha sık yapılmasını istedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis