"Zamlar geri alınsın!"

SOL Parti Milas İlçe Örgütü; gıda, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza yapılan zamların geri alınması talebiyle Atapark'ta imza kampanyası başlattı. Saat 12.30'da düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hüseyin Yorulmaz, "Bir avuç harami dışında halk; kriz altında ezilmekte, kuru ekmeğe ve kuru soğana muhtaç bırakılmıştır" dedi.

  • 14 February 2022, Monday 14:03

Yılbaşında elektriğe getirilen yüzde 125'e varan zam ile akaryakıttaki iki katını aşan zamlar gündemden düşmüyor. Zamların geri alınması talebiyle Atapark'ta imza kampanyası başlatıldı. SOL Parti Milas İlçe Örgütü tarafından başlatılan kampanyaya çok sayıda kişi destek verirken, vatandaşlar zamlara tepki gösterdi.

Saat 12.30'da gerçekleştirilen basın açıklamasını parti üyeleri adına yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yorulmaz okudu. Yorulmaz, "Her şeye tek bir kişinin karar verdiği bu ucube sistem; ülkemizi büyük bir çöküşe sürüklemektedir. Enerji, gıda ve hizmet ürünlerine getirilen zamlar ve yüksek döviz kuru nedeniyle halk; açlık, kıtlık ve yoklukla boğuşmaktadır. Bir avuç harami dışında halk kriz altında ezilmekte, kuru ekmeğe ve kuru soğana muhtaç bırakılmıştır. Borçlarını ödeyemediği için yaşamlarına son veren anne-babalar, elektrik faturasını ödeyemediği için donarak ölen yaşlılar bunlara verilebilecek en acı örneklerdir. Bütün bunların sorumlusu AKP iktidarıdır." dedi.

Yorulmaz sözlerini, "Bu düzen; bir avuç harami için saltanat, halk için sefalet demektir. Bu zulme, pahalılığa, zamlara ve açlığa 'artık yeter' diyoruz. Enerji üretimi bir kamu hizmeti olarak tekrar ele alınmalı,doğa ve yurttaş yararına yapılmalıdır. Üretim maliyetleri halkın ve doğanın sırtından alınmalıdır. Enerji üretimi,dağıtımı ve pazarlanması şirketlerin elinden derhal alınarak kamulaştırılmalı,ucuz ve temiz enerji halkın hizmetine sunulmalıdır. Bugün 100 TL ödediğimiz elektrik faturasının sadece 25 TL olduğu bir gerçektir. Akaryakıtın yükü halkın sırtında bir kambur olarak her gün büyümekte, taşınamaz hale gelmektedir. Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandığımız herkes tarafından bilinmektedir. Akaryakıt üzerindeki ağır vergilendirmelere son verilmelidir. SOL Parti kamucu bir dönüşüm için mücadele etmektedir. SOL Parti peşkeş çekilen tüm kamu mallarını geri alacaktır.

SOL Parti halkımızla birlikte bu mücadeleyi büyüterek verecektir." diyerek sürdürdü.
SOL Parti üyeleri acil taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

1. Akaryakıta ve elektriğe yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir.

2. Konutların,küçük esnafın ve çiftçinin elektrik, su ve doğalgaz KDV oranları sınırlanmalıdır.

3. Enerji bir insan hakkıdır. Ödeme güçlüğü çeken yoksulların elektriği,gazı ve suyu kesilmemeli, fatura bedelleri kamu tarafından karşılanmalıdır.Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır.                                                           

4. Çiftçiye mazot ve gübre desteği en üst düzeyde yapılmalı,yeni tohum kanunu çıkarılarak ülkemiz,küresel şirketlerin hegemonyasından kurtarılmalıdır.

5. Eğitim ve sağlık her düzeyde parasız olmalı,özel eğitim kurumları ve özel hastaneler derhal kamulaştırılmalıdır."
SOL Parti'nin imza kampanyasına çeşitli siyasi parti ve STK'lar da destek verdi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık