Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Zeybekoğlu, amaç nedir diye sordu?

CHP Muğla İl merkezinde taciz iddiasıyla başlayan adli süreçte delilleri karartmakla suçlanan İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’ndan yazılı bir açıklama geldi.

Zeybekoğlu, amaç nedir diye sordu?

Tacize uğradığını iddia eden evli bir çocuk annesi A.E’nin iş aktinin fesh edilmesinin duyulmasıyla sosyal medya ve yerel medyada haber ve yorumlar yapıldı. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da bu yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. Zeybekoğlu iddiaların asılsız olduğunu, mahkeme sürecinde bilirkişi raporlarıyla kamera kayıtlarında bir silinme olmadığının belgelendiğini ve asıl amacın kendisinin yıpratmak olduğunu söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun açıklaması şu şekilde;

“14.04.2022 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında İl Başkanlığında çalışan sekreterin iş akdinin haklı nedenle feshi kararı alınmış olup, bu karara ilişkin sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgi paylaşımlarının yapıldığı görülmüş, bu nedenle ilgili açıklamanın yapılması zarureti duyulmuştur. Şöyle ki;

Daha önce basına yansıyan ve dava konusu olan olay ile ilgili yaptığım basın açıklamamda da belirttiğim üzere, sürecin başından beri çalışanımızın yanında olduk, kendisine avukat görevlendirdik, hukuki sürecin takipçisi olduk. Hukuki süreç sona erdi. Sonrasında, il Başkanlığı sekreterimizin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na 30.09.2020 tarih ve 2020/5936 soruşturma sayılı “ek kovuşturmaya yer olmadığı”na dair karara itiraz etmek suretiyle 04.03.2022 tarihli dilekçe ile tarafım hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendim. Ben yıllarını emek mücadelesine adayan, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, suçların ve suçlunun cezalandırılması için çaba sarf eden bir kişi olarak dosya kapsamında “KAMERA KAYITLARINDA BİR SİLİNME OLMADIĞINI İÇEREN BİLİRKİŞİ RAPORLARI” olmasına rağmen hakkımda böyle asılsız suçlamada bulunulmasını kabul etmem mümkün değildir. Nitekim CHP İl Başkanlığında görevli sekreterin hakkımda “delilleri karartma iddiası” ile yaptığı başvuru savcılık ve Sulh Ceza Hakimliği nezdinde değerlendirilerek;  Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/932 Değişik İş kararı ile TÜM TALEPLERİNİN REDDİNE KESİN OLARAK KARAR VERİLMİŞTİR. Buradan da anlaşılacağı üzere, cinsel saldırı dosyasında sanık ile aynı konuma sokularak delilleri karartma iddiası, fazlasıyla ağır, şeref ve haysiyete dokunacak bir davranıştır. İşçi ve işveren arasında ki en önemli unsur olan güven ilişkisi kalmamıştır. Güven ilişkisi sarsıldığı anda olumsuz tutum ve davranışla karşılaşan işveren iş ilişkisinin devamını getirmek zorunda değildir. Nitekim bu konu hukukumuzda da yer bulmuş 4857 sayılı İş Kanunumuzun 25/II (b) , bu gibi durumlarda işverene “haklı nedenle fesih” hakkı vermiştir.

Tüm bunlar bir yana, ben çok değerli Muğlalılara sormak istiyorum.

“Sizler, çalışanınız tarafından aynı şekilde savcılığa “delil karartma” iddiası ile kamera kayıtlarında bir silinme olmadığına dair bilirkişi raporu olmasına rağmen başvuru yapıldığını öğrenseydiniz yine aynı çatı altında yüz yüze bakarak çalışmaya devam edebilir miydiniz?”

Ya da tam tersi şekilde soralım: “İşvereninin kamera kayıtlarında bir silinme olmadığının mahkemece bilirkişi raporunda kesin olarak tespit edilmesine rağmen, işvereninin delil kararttığını düşünen bir çalışan, o işverenle aynı çatı altında çalışmaya devam edebilir mi?”

Değerli Muğlalılar; Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. DAVA BİTMİŞ, KAMERA KAYITLARINDA BİR SİLİNME OLMADIĞINA DAİR BİLİRKİŞİ RAPORU GELMİŞ VE DOSYA İÇİNDE İKEN KARAR VERİLDİKTEN SONRA 04.03.2022 TARİHİNDE HAKKIMDA BÖYLE BİR İDDİA DA BULUNULMASI NE KADAR HUKUKİDİR, NE KADAR VİCDANİDİR.

AMAÇ MADDİ GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKARILMASI MIDIR? YOKSA CHP MUĞLA İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU’NUN YIPRATILMASI MIDIR? TÜM BUNLARI DEĞERLİ KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM.

Son olarak, gerçeği yansıtmayan, kişilik haklarımı ve siyasi itibarımı zedeleyen beyanlarla ilgili olarak tüm hukuki haklarımı kullanacağımı da saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık