Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

ZEYNEP, BALE DALINDA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ…

16. Avrupa Dans Şampiyonası 8 – 11 Eylül tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp şehrinde, 22 ülkeden 51 takım ve 1900 sporcunun katılımıyla yapıldı.

ZEYNEP, BALE DALINDA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ…
  • 12 September 2022, Monday 13:50

Modern dans, Caz ve Bale kategorilerinde yarışan Milli Takımımız ilk gün yarışmalarında bir Avrupa ikinciliği, iki üçüncülük ve bir de dördüncülük elde etmeyi başardı. Günün ilk yarışmasında solo caz performansıyla sahne alan Çağan Kanatlı (17) müthiş bir performans gösterip Avrupa ikinciliğini kazanarak, günün ilk yarışmasında ülkemize ilk madalyayı kazandırdı. Sonrasında Bale branşındaki yarışmada, çocuklar formasyon kategorisinde Avrupa ikinciliği ve Dördüncülüğünü kazanan Modern Dans Milli Takımımız Junıor Bale Gurup ve İlçemizin Modern Danstaki ilk milli sporcusu Zeynep Mil ’in de yer aldığı Çocuk Bale Gurup kategorilerinde Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Bale kategorisinde ilk kez yarışan Modern Dans Millî takımımızın, Avrupa’nın Ata sporu olan Bale branşında Avrupa üçüncüsü olarak elde ettiği başarı sürpriz olarak nitelendirilirken, yarışmaya katılan Dans otoritelerini şaşkına çevirdi. Bale kategorisinde 22 ülkenin takımları ile mücadele eden Çocuklar Bale Takımında Milâs’ımızın gururu, defalarca elde ettiği Türkiye şampiyonlukları ile milli formayı sırtına geçirmeyi hak eden Zeynep Mil de ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında, ilk performansıyla Avrupa üçüncülüğü madalyasını boynuna taktı. Zeynep’in elde ettiği başarıdan sonra ailesiyle yaptığımız görüşmede kendisine Üsküp’teki yarışmada eşlik eden babası Önder Mil gazetemize şunları söyledi.

“Kızım üç yaşından bu yana dans eğitimi alıyor.  Son dört yıldır her gün Bodrum Dans Kulübüne giderek, haftada 5 gün, günde 6 saat olmak yaptığı çalışmaların karşılığını nihayet Avrupa Şampiyonasında derece yaparak, burada aldı. Öncelikle Bodrum Dans Kulübüne ve hocalarına, Kızımın Milli takımla birlikte Avrupa şampiyonasına katılmasına büyük katkı koyarak Zeynep’in hayallerini gerçekleştirmesine vesile olan, sporu ve çocukları seven Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, Yine kızımın hayallerine kanat takarak uçuş sponsorluğumuzu üstlenen Günlük Tarım Ürünleri – Sayın Mehmet Günlük’e, “Başarılı sporcularımızın emekleri karşılıksız kalmamalı” diyerek  sağladıkları % 100 burs ile Zeynep’in eğitim hayatını kolaylaştıran Özge Kolejine, kızım adına çok teşekkür ediyorum. Bütün bunların yanında Zeynep’in başarısının asıl mimarları olan dans antrenörleri Alyona Burlokova ve Margarita Slotina’ya da kocaman bir teşekkür borcumuz var. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonada farklı kategoriler ile yarışmaya devam eden Dans Milli Takımımız, yarışmada farklı formasyon ve performanslarla 11 kupa kazandı.  Elde ettiği derecelerle İstiklal marşımızı defalarca dinletip ve bayrağımızı göndere çektirerek tüm ülkemizi gururlandırdı. Modern Dans Milli takımımızın tüm sporcularını ve hocalarını tek tek kutluyor, bundan sonraki yarışmalarda kendilerine daha büyük başarılar diliyoruz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis