Zeytin hasat şenliği sona erdi

Milas’ta bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği, ikinci günündeki etkinliklerin ardından sona erdi. 

Zeytin hasat şenliği sona erdi

2 gün süren 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği, ilçeler arası yemek yarışmasının ardından sona erdi. Zeytin Hasat Şenliği’nin 2. gün etkinlikleri kapsamında ilk olarak fotoğraf ve el sanatları sergisinin açılması planlanıyordu. Ancak sergi, bilinmeyen bir nedenle iptal edildi. Sabah saatlerinde Çöllüoğlu Hanı’na gelen vatandaşlar, kapıların kilitli olduğunu gördü. Serginin iptal nedeni merak konusu oldu.
Daha sonra ise, 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği kapsamında geçtiğimiz aylarda düzenlenen liseler arası şiir, resim ve kompozisyon resim yarışmalarının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmalar kapsamında Milas Sabahattin Akyüz Fen Lisesi 4, Özel Milas Bilim Anadolu Lisesi 3, Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 ödülün sahibi oldu.
Saat 13.30'da ise, Doç. Dr. Figen Çukur, Doç. Dr. Tayfun Çukur ve Prof. Dr Ferit Çobanoğlu tarafından 'Kırsal kalkınmada coğrafi işaretli ürünlerin yeri ve önemi' konulu panel gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı panelde coğrafi işaretli ürünlerin geliştirilmesi, tanıtılması ve kapsamı hakkında bilgilendirmeler yapılmasının ardından Merkez İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, halk oyunlarını sergiledi.
Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda ise kaliteli zeytinyağı tanıma programı gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca misafirlere zeytinyağı tadımı yaptırıldı.
Günün sonunda ise ilçeler arası yemek yarışması düzenlendi. Muğla’nın birçok ilçesinden temsilcilerin katıldığı yarışmada, kadınlar hünerlerini gösterdi. Yarışmanın sonunda kazanan ekip Milas oldu.
Zeytin Hasat Şenliği, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık