Hisarcıklıoğlu iş insanlarıyla buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zeytin Hasat Şenliği için geldiği Milas’ta, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu iş insanlarıyla buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Milas ve çevre il-ilçelerin iş dünyası ile bir araya geldi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer’in ev sahipliğinde MİTSO Üyeleri ile çevre oda ve borsa başkanlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Muğla Valisi Esengül Civelek ve Milas Kaymakamı Eren Arslan yer aldı.
Toplantıda, Hisarcıklıoğlu katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek not aldı. Konuşmasında Milaslılara kendi değerlerine sahip çıktıkları için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, zeytin için yapılan çalışmaların takdir edildiğini ifade etti. ‘Tane tane lezzet, damla damla sağlık’ denilen zeytinin çok önemli bir hazine olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, en uzun yaşayan insanların Akdeniz mutfağı ve zeytinyağı ile beslendiklerini hatırlattı.
 
“MESLEKİ EĞİTİMDE BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ”
Reşit Özer’in kendisine 2 yıl önce verdiği sözü tutarak tepsi böreği ve el halısı için coğrafi işaret aldığını belirten TOBB Başkanı, MİTSO’nun çalışmalarını ve vizyonunu takdir etti. Hisarcıklıoğlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesleki eğitimin iş dünyasına verilmesi konusunda inisiyatif alarak bu isteklerinin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu ifade ederken, “Mesleki eğitimde başarılı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.
Son dönemde yapılan icraatlar hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 15 yıl uğraşarak çıkarttıkları alacak sigortası sisteminin yürürlüğe girdiğini belirterek, iş dünyasını bu uygulamadan yararlanmaya çağırdı. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla son bir yılda 250 bin girişimciye kredi için kefil olduklarını bildiren Hisarcıklıoğlu “Oda ve borsalar daha ne yapsın. Üyesi olduğunuz kurum size kefalet sağlıyor. Bunu baba oğula yapmaz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık