Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Zeytinlikuyu, Gürçamlar, Kazıklı Esnafından Tabelaların Kesilmesine Tepki:

​​​​​​​“MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURİZM SEZONUNU KAPATMIŞTIR”

Zeytinlikuyu, Gürçamlar, Kazıklı Esnafından Tabelaların Kesilmesine Tepki:

Dün saat 12:00’de, Zeytinlikuyu, Gürçamlar, Kazıklı’da turistik işletmeleri bulunan bir kısım esnaf, tabela ve ilan vergilerini ödedikleri yön gösteren işletme tabelalarının, Büyükşehir ekipleri tarafından kesilerek kaldırılmasına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.

Yapılan yönlendirme tabelalarının kesilerek götürülmesi işlemiyle ilgili, yetkili kimseye ulaşamadıklarından da yakınan esnaflar, “şurda iki ay iş yapacağız. Ama bizim oralar Gümbet Barlar Sokağı ya da Türkbükü değil, Kıyıkışlacık, Zeytinlikuyu bölgesine gitmek isteyecek vatandaşlar, bu tabelalar olmadan değil bizim işletmemizi, denizi bile bulamazlar. Bu dönemde bu yapıldığına göre Muğla Büyükşehir Belediyesi, bizim bölgemizde turizm sezonunu şimdiden kapatmış demektir” diyerek tepki gösterdiler. İşletmeciler, Belediyenin kendi tabelalarının durduğunu, ancak işletmelere nerden gidileceğini belirten bütün tabelaların kesilip götürüldüğünü belirttiler.

Esnaflar adına Atapark’ta bir basın açıklaması yapan, Zeytinlikuyu’daki Jasmin Pansiyon işletmecisi İskender Aycan Doğer, şunları söyledi:

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kıyıkışlacık, Gürçamlar ve Kazıklı’da Temmuz ve Ağustos ayına sıkışmış olan turizm sezonunu Temmuz ayı başında turizme kapatmıştır.

Pandemi kısıtlamaları ve ekonomik zorluklarla boğuşan işletmeler, siteler, misafirler, zorunluluk gereği tanıtım amaçlı, vergileri ödenmiş izinli yol bildirim levhalarının habersiz, keyfi kesilmesiyle, geri dönüşü olmayan mağduriyete uğratılmıştır. Defalarca yetkililerle telefonla görüşme talebimiz ‘dilekçe yazın cevap yazılır’ denilerek geri çevrilmiş veya reddedilmiştir. Yol bildirim levhaları konusunda dün bugün telefonlara çıkmayanlar, yarın halkın karşısına nasıl çıkacaklardır?

Kıyıkışlacık köyü, Zeytinlikuyu mevkii ne Gümbet barlar sokağıdır, ne de Türkbükü sahilidir. İki ay turizm yapılan, on ay hayvancılık ve rençberlik ile geçimini sağlayan bir “köy”dür. Muğla genelinde alınan levha kaldırma projesi varsa, bu yerleşme için alınan kararlar gerçeklerle örtüşmez bir durumdur.

Bu gerçeği bilmek için buraların sokaklarında dolaşmak,bu havayı koklamak gerekir.Elektriği sürekli kesilen, suların kısıtlıverildiği, akan suyun bedelinin fahiş olduğu, yolları problemli, internet erişimi kesintiye uğrayan, gsm operatörleri dönem dönem çalışmayan kamu taşımacılığı nerdeyse yok hükmünde olan Kıyıkışlacık’ın saymakla bitmeyecek problemleri, buzdağı gibi karşımızda durmaktadır. Bu nedenlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi Kıyıkışlacık köyünün devasa yaşamsal poblemlerini görmezden gelip, sadece tabela avcılığı yapıyor olması anlaşılmaz bir durumdur.

Kıyıkışlacık köyü Paris ya da Bodrum değildir. Gerekçesini bilmediğimiz bu tabela kesme operasyonu, levhalar ile ilgili görüntü kirliliği, çağdaş modern Muğla ‘projeleriniz’ ise, budurumu geçim sıkıntısıyla boğuşan işletmelerin, dolayısı ile yöresel ekonomiyekatkısı olan yoksul halkın gırtlağına basmakla çözümleyemezsiniz. Kaldı ki çağdaş ülkelerde tabela hizmetleri doğrudan Belediyelerce yerine getirilmektedir.

Habersiz, bildirimsiz yol levhalarımızı keserek bizleri zarara uğrattınız. Yanlışınızdan bir an once dönerek, zararlarımızın telafi edilmesini, sorumluların da hesap vermesini bekliyoruz.”

İskender Doğer, açıklamasının ekinde, ilan tabela vergisini ödediğine dair makbuzları da eklediği açıklamasında, işletmelerine gelecek vatandaşların, yönlendirme tabelaları olmadan yolu bulmasının neredeyse imkansız olduğunu da, bir kere daha vurguladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis