Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda başvuru süresi uzatıldı

​​​​​​​26 Aralık’ta başlayan Muğla Zeytinyağı Kalite Yarışması başvurularının süresi uzatıldı.

Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda başvuru süresi uzatıldı
  • 20 February 2023, Monday 11:44

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi" kapsamında bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği yarışmanın başvuru süresinin 1 Mart 2023’e kadar uzatıldığını duyurdu. Yarışmaya katılmak için daha önce son başvuru tarihi 17 Şubat olarak açıklanmıştı.

Yarışmaya katılmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tescilli marka sahibi olmaları, ürünlerinin piyasada fiilen satılıyor olması, Bakanlıkça verilmiş “İşletme Kayıt Belgesi”ne sahip olmaları veya bu izne sahip bir işletmede fason üretim yaptıran ya da ihraç eden üretici olmaları, yağhaneci, tüccar, sanayici, firma veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çiftçi kayıt sistemine girmiş ve en az 2 dekar zeytinliğe sahip olmaları gerekiyor.

Yarışmaya katılacak zeytinyağlarının Muğla bölgesi içindeki zeytinliklerden elde edilmiş olması gerekirken zeytin türü konusunda bir kısıtlama bulunmuyor. Her katılımcının bir örnek zeytinyağı ile başvurabileceği yarışmada duyusal ve kimyasal analizde 85 – 100 puan alan zeytinyağları altın madalya, 70 – 84 puan alanlar gümüş madalya, 55 – 69 puan alanlar da bronz madalya ile ödüllendirilecekler.

Yarışmaya katılmak için eksiksiz olarak doldurulmuş katılım formu ile birlikte 4 tane 250 ml. şişe içindeki zeytinyağı örneğinin 1 Mart  Çarşamba gününe kadar Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis