Zeytinyağı kalite yarışmasında övünç ve skandal!

Törende konuşan Ali Osman Menteşe’nin sözleri salonda büyük alkış alırken, protokol buz kesti.. 44 ödül olduğu söylenen yarışmada 43 ödül verildi. Ali Osman Menteşe ilk kez ödül alamadı.. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Ali Osman Menteşe’nin konuşması sonrasında, maden genelgesini ve şirketin zeytin ağacı kesmediğini savundular.

Zeytinyağı kalite yarışmasında övünç ve skandal!

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 3.’sü düzenlenen

Zeytinyağı kalite yarışmasının bu yılki ödül töreni, Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM Salonu’nda yapıldı. Protokolün de katıldığı ödül verme töreninde, yarışmaya katılan 132 yarışmacıya 43 altın, 19 gümüş, 4 bronz madalya ile 4 yarışmacıya Premium ödülü verildi.

Ödül töreni öncesinde Milaslı hemşehrimiz, Memecik zeytinyağının kalitesini tüm ülkeye ve dünyaya tanıtan Ali Osman Menteşe’ye de söz verildi. Ali Osman Menteşe, yaptığı kısa konuşması sonrasında, maden için zeytin ağaçlarının sökülmesine yönelik yönetmeliği de eleştirdi ve büyük alkış aldı. Ali Osman Menteşe şunları söyledi:

“Bugün bizim için güzel bir gün. Zeytinyağı ödülleri dağıtılıyor.  Bu ödüllerin ayrıcalığı var. Ülkemizde başka yarışmalar da oluyor. O yarışmalar genel ölçekli. Bu yarışma, Muğla’ya özgü ve ağırlıklı olarak ta memecik zeytinyağına özgü. Bundan da gurur duyuyorum. Yirmi sene önce yurt dışı yarışmalara benden başka katılan yoktu. Şimdi öyle değil. Bu alanda yalnız olmamak beni sevindiriyor. Bu yarışmaya 50-60 üreticimiz katıldı. Memecik zeytinyağı ödülleri artacak da artacak. Ancak biz zeytinciler şu sıralar biraz hüzünlü ve endişeliyiz. Bu da şundan kaynaklanıyor. Tahmin edeceğiniz gibi 1939’dan bu yana kanunla korunan zeytinlerimiz, şimdi yönetmelik değişikliğiyle bir saldırıyla karşı karşıya. Neyin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Hangi zeytinliğin altında maden aranacak? Hangi zeytinliğe ne zaman greyder gelecek? Bu bizi hüzünlendiriyor, endişelendiriyor. Konuyla ilgili iptal davaları ve süreç devam ediyor. Kısa zamanda sonuçlanmasını diliyorum ve inanıyorum ki Ankara’da yargıçlar var!” (Uzun süreli alkış) “Son olarak  “Şimdi konuşmamı milli şairimiz Mehmet Akif’in istiklal marşındaki iki dizesiyle ve bunu zeytinlerimize uyarlayarak bitirmek istiyorum,” diyerek şöyle seslendi salona: “Önce Akif’in dizeleri: Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın/Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın. Şimdi de bu dizeleri değiştirerek zeytincilerimize seslenmek istiyorum: Zeytinci, zeytinliğini alçaklara uğratma sakın/Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.”

Menteşe’nin konuşması salondan büyük alkış aldı. Ne var ki salonda uzun süren bu alkışlara katılmayanlar da vardı. Öndeki protokol sırasıyla arkasındaki bürokratlar sırasından alkış gelmedi.

Sonrasında ise, AKP Muğla Milletvekilleri M.Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, isim vermeden ama ‘hatip’i eleştirdiler ve Ali Osman Menteşe’nin konuşmasından rahatsızlıklarını açıkça dile getirdiler.

Ve, 44 yarışmacıya altın madalya ödülü verildiği konuşulmasına karşın, ödül töreninde 43 kişiye altın madalya verildi. Muhtemelen de yaptığı konuşma sonrasında, şimdiye kadar katıldığı bütün yarışmalarda ödül alan Ali Osman Menteşe’nin zeytinyağına hiç ödül verilmediği görüldü.

Kimse belki bunun böyle olmadığını söyleyecektir, ama bu yıl 715 gibi çok yüksek polifenollü zeytinyağı üreten Ali Osman Menteşe’ye neden ödül verilmediğini, herkes anlamış durumda!

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık