ZEYTİNYAĞI YARIŞMASINA SON KATILIM 8 ŞUBAT

* IOC - UZZK NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASI DÜZENLENİYOR: * TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİNİN BELİRLENECEĞİ YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ 8 ŞUBAT

ZEYTİNYAĞI YARIŞMASINA SON KATILIM 8 ŞUBAT

            Uluslararası Zeytin Konseyi'nin (IOC) desteğinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülü yarışması düzenleniyor. Uluslararası Zeytin Konseyi Kalite Ödülü adı altında düzenlenen natürel sızma zeytinyağı kalite yarışması 2000 / 2001 hasat döneminden beri uluslararası alanda düzenlenen dünyanın en prestijli kalite yarışması olarak tanınıyor.

            IOC Türkiye Kalite Ödülü yarışmasına, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İşletme Kayıt belgesine sahip ve ticari markası bulunan üretici, sanayici, ihracatçı, kooperatif gibi gerçek ve tüzel kişiler katılabilecek. Yarışmaya katılacak zeytinyağının, yarışmanın yapıldığı hasat döneminde üretilmiş olması, IOC Ticari Standardı ve Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliğinin kriterlerine uygun olması, yarışmaya katılan zeytinyağının en az 1500 litrelik tek bir tankta homojen bir şekilde depolanıyor olması isteniyor. Yarışmacılar, her bir kategori için sadece bir natürel sızma zeytinyağı ile yarışmaya katılabilecekler.

            IOC Türkiye Kalite Ödüllü Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması için hazırlanan örneklerin 08 Şubat 2019 tarihine kadar Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Üniversite caddesi No: 43, Bornova / İzmir adresine gönderilmesi gerekiyor. Gönderilecek belgeler arasında; eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan yarışma kayıt formu, örneklerin toplanması ve tankın yeri ve sızdırmazlığı ile ilgili noter belgesi, 2018/19 için IOC tanınırlığını sağlayan bir laboratuar ve tadım paneli tarafından verilen kimyasal ve duyusal analiz sertifikası ile nakliye sırasında kırılmadan kaçınmak için düzgün şekilde paketlenmiş 500 ml üç örnek.

            Yarışmaya katılacak zeytinyağları "yeşil meyvemsilik", ve "olgun meyvemsilik" dallarında değerlendirilecek.

            Zeytinyağı yarışmasına katılacakların başvuru ve örneklerini en geç 08 Şubat 2019 tarihine dek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

            IOC-UZZK Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında ödül kazananlara ödülleri törenle 06 / 09 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak 9. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve teknolojileri Fuarında, 08 Mart tarihinde düzenlenecek törenle verilecek.

MİTSO, ÜYELERİNİ YARIŞMAYA KATILMAYA ÇAĞIRIYOR

            Öte yandan Milas ilçe sınırları içinde memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), zeytinyağı üreticisi üyelerini IOC - UZZK Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasına katılmaya davet etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Türkiye'nin dört bir yanından gelerek yarışmaya katılacak zeytinyağları arasında mutlaka coğrafi işaretli Milas zeytinyağı da olmalı. Bu yarışmaya katılım, Milas zeytinyağının tanıtımı ve yüksek kalitesinin bir kez daha tescillenmesini sağlayacaktır. Bu nedenle Milaslı zeytinyağı üreticilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık