‘Ziraat Bağları’nda garip olaylar!..

Kurulduğu yıllarda Tarım Bakanlığı’na ait Üretim Deneme İstasyonu adını alan, halk arasında ise ziraat bağları olarak bilinen yerde geçtiğimiz hafta ilginç olaylar yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘özel mülkiyettir girilmez’ levhası asılan, kameralarla korunduğu duyurulan ve 49 yıllığına kiralandığı söylenen ziraat bağları Milas Kaymakamlığı tarafından polis marifetiyle boşaltıldı.

‘Ziraat Bağları’nda garip olaylar!..

Geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kiralandığı öne sürülerek, üzüm bağlarının traktörle sürülmesi, bakım çalışmalarının yürütüldüğü alanda ‘köpek var’, ‘Bu alan kameralarla korunmaktadır’ ve ‘özel mülkiyettir girilmez’ levhalarının asılması üzerine konuyu araştırmaya başlayan gazetemiz, halk arasında ziraat bağları olarak bilinen bölgenin fotoğraflarını çekerek, iddiaların doğru olup olmadığını Milas Kaymakamı Eren Arslan ile görüştü.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, adı geçen bölgenin kiralandığına ilişkin herhangi resmi işlemin yapılmadığını belirterek; “Böyle bir kiralama söz konusu değildir. Öte yandan Bakanlık tarafından kiralandığına ilişkin de bize ulaşan resmi bir yazı yok.

Birileri kafasına göre gitmiş, orayı kiraladığını öne sürmüş, hatta alan içerisinde bazı çalışmaları da yapmış. Konu bize ulaştığında bölgeye ilgili kurumlardan yetkili arkadaşlarımızı gönderdik. Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yaptılar ve polis marifetiyle ‘işgalci’ konumundaki kişileri bölgeden uzaklaştırarak, gerekli yasal işlemleri de başlattılar” dedi.

Geçici Olarak Çiftçi Mallı Koruma Başkanlığı’na Tahsis Edilecek

Milas Kaymakamı Eren Arslan, söz konusu üretim deneme istasyonunun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle ilgili resmi yazışmaların sürdüğünü, henüz tahsis işlemi gerçekleşmediği için de alanı geçici olarak Milas Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı’na tahsis edeceklerini belirterek; “Ziraat bağları olarak bilinen alan resmi olarak üniversiteye tahsis edilinceye kadar bakım ve koruma sorumluluğunu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na vereceğiz” dedi.

Teklif Milas Ziraat Odası’ndan gelmişti

Halk arasında ziraat bağları olarak bilinen üretim deneme istasyonu, yıllar önce ihaleye çıkarılmış, Milas Ziraat Odası Başkanlığı da talip olmuştu. Ancak ihaleyi, 10 yıllığına, işadamı Halil Gümüşel kazanmıştı. Yaklaşık 3 yıl önce süresi dolduğunda ise işadamı Gümüşel alanı terk etmişti.

O dönemde Milas’a Ziraat Fakültesi açılması gündemde olduğu için de Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı tarafından alanın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle ilgili teklif değerlendirilerek, resmi işlemler başlatılmıştı.

   

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık