Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ziraat Odası Başkanı Atıcı’dan KALİTELİ ZEYTİNYAĞI EĞİTİMİNE DAVET

Milas Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasındaki Atatürk Konferans Salonu’nda 13 Eylül Cuma günü saat 10.00’da uzman konuşmacıların katılımıyla “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” başlıklı eğitim toplantısı düzenleneceğini duyuran Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milaslı çiftçileri, zeytin ve zeytinyağı üreticilerini, bu alanda faaliyet gösteren girişimcileri eğitim toplantısına davet etti.

Ziraat Odası Başkanı Atıcı’dan  KALİTELİ ZEYTİNYAĞI EĞİTİMİNE DAVET
  • 12 September 2019, Thursday 16:11

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde çiftçilerin başlıca geçim kaynakları arasında yer alan zeytincilik ve kaliteli zeytinyağı üretimi konusunda eğitim çalışması gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen, “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” ismini taşıyan projenin ortaklarından olan Milas Ziraat Odası, 13 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Milas Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasındaki Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan eğitim toplantısına ev sahipliği yapacak.

Kaliteli zeytinyağı için yapılması gereken doğru uygulamalar hakkında bilgi verilecek olan toplantıda; Prof. Dr.Fügen Durlu Özkaya, Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun tarafından birer sunum yapılacak ve toplantıya katılan üreticilerin soruları cevaplandırılacak.

“ÇİFTÇİLERİMİZ VE İLGİLİLER BU EĞİTİMİ KAÇIRMAMALI”

Milaslı çiftçileri, zeytin ve zeytinyağı üreticilerini, bu alanda faaliyet gösteren girişimcileri eğitim toplantısına davet eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, barışın simgesi olan zeytinin aynı zamanda sağlığın da anahtarı olduğunu hatırlattı ve eğitim toplantısının zeytinyağında kalite arayanlara yol göstereceğini ifade etti.

Oda olarak çok sayıda çiftçiye tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verdiklerini ve zeytinciliğin geliştirilmesi adına da eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Atıcı, ortak oldukları “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” ismini taşıyan projenin amacıyla ilgili şunları kaydetti: “Yöremiz memecik türü zeytinin diyarı ve çok ciddi bir potansiyele sahip. Milas’ımızın memecik türü zeytini, zeytinyağı artık piyasada aranan bir ürün oldu. Milas zeytinyağımız ve Milas yağlı zeytinimiz, MİTSO’nun girişimiyle artık Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Bu gelişmeler ilçemizin en önemli değerini daha da değerli kılıyor. Ancak zeytinin üretiminden, hasat yönteminden taşınmasına, sıkımından muhafazasına kadar yapılan yanlış uygulamalar verim ve kalitenin düşmesine neden oluyor. Bu proje, memecik zeytin ve zeytinyağı üreten, kullanan ve tüketenlerin üretim, uygun hasat, işleme ve saklamayla kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretilmesini hedefliyor. Toplantıda ayrıca; sofralık zeytin (yeşil dilme, salamura, siyah yağlı zeytin” yapımı hakkında bilgi verilecek. Tüm ilgililerin bu eğitim toplantısını kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis