Zirvede anma etkinliği

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 12 lisanslı dağcı ile birlikte Çanakkale Şehitleri anısına 6 km’lik tırmanış gerçekleştirdi.

Zirvede anma etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği kapsamında  20 Mart Pazar günü Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Aydın'ın en yüksek dağlarından olan Madran Dağı’nda (1830 Mt.) tırmandı.

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yetkilileri,
“Aydın Bozdoğan Madran Köyü 1100 mt. rakımdan başlayan etkinliğimizde, 6 km’ik tırmanışla zirveye ulaştık. Daha sonra zirvede anma programı kapsamında saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında zirveden başlangıç noktamıza döndük. Zirve tırmanışımız, toplamda 12 km’lik yürüyüşle, karlı ve sert esen rüzgarın etkisiyle yer yer -10 derecede hissettiğimiz soğuk havada gerçekleşti. Etkinliğimizi, başarılı bir şekilde tamamladık. 
107 yıl önce tarihimizin akışını değiştiren Kahraman ecdadımız, bu şanlı mücadelede vatan topraklarını korumak için  şehitlik mertebesi ve gazilik için, bir an olsun gözlerini kırpmadan gövdelerini siper etmişlerdir. 
Milas Dağcılık ailesi olarak; Çanakkale Zaferi’nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık