Zurnazen Festivali’nin Milas’taki finali muhteşemdi..

​​​​​​​Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Zurna Festivali’nin final gecesi Milas’ta gerçekleşti.

Zurnazen Festivali’nin Milas’taki finali muhteşemdi..
  • 11 September 2021, Saturday 10:43

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın gecenin açılış konuşmasını yaptığı festivalde yerli ve yabancı zurna sanatçıları sahne alarak, canlı performanslarını sergiledi. Milas halkının da büyük ilgi gösterdiği festival büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Zurnazen festivali kültürümüzü yaşatması bakımından çok değerli.

Bu yıl 6.sı gerçekleşen Zurnazen Festivali’nin Milas ayağının açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Bu akşam, geleneksel hale gelmiş ve dünyada bir ilk olma özelliği gösteren bir festivalle karşınızdayız. Öncelikle çok sıkıntılar yaşadık. Pandemi şartları tüm dünyada olduğu gibi bizde de büyük sıkıntılar yarattı. Arkasından yangın felaketleriyle, sel felaketleriyle iyice sıkıntımız arttı. Gerçekten toplum olarak büyük acılarla karşı karşıya kaldık. Biraz da morale ihtiyacımız var. Artık biraz daha nefes almaya, rahatlamaya, hayatımızı normal şekliyle yaşamaya ihtiyacımız var. Bu çerçevede Zurnazen Festivali bize ilaç gibi geldi diyebiliriz. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Dünyada bir ilk olma özelliği gösteren uluslararası nitelikteki bu festival bizi ve kültürümüzü yaşatması bakımından çok değerli. Zurna bizim için çok önemli bir enstürüman. Bizim hayatımız, bizim kültürümüz belki de bizi en iyi şekilde anlatan müzik aleti. Bu noktada başladığı günden itibaren her yıl bir festival günü Milas’ a ayrıldı. Bugün yine kapanış günü olarak Milas belirlendi. Bu çerçevede çok mutlu olduğumuzu ve gururlu olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

‘Zurna sesinde aşk var, sevda var, acı var, hasret var’

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ardından söz alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban; “Tüm Milaslılara iyi eğlenceler diliyorum. Zurnazen Festivali’nin 6. yılındayız. Bu sene 4 ilçemizde düzenledik. Bugün de zurnanın merkezi Milas’tayız. Zurna sesinde aşk var, sevda var acı var, hasret var. Bu festivalde 17 yöreden sanatçımız var. Ayrıca Türkiye dışından 4 ülkeden sanatçımız var. Herkese iyi akşamlar, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından zurna ustaları sahne alarak, Milaslı dinleyicilere müzik resitali sundular.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık