3 gol, 3 puan ve kaçan şampiyonluk

Mutlak galibiyet hedefi ile gittiği Gümüşlük deplasmanında rakibine 3-2 yenilen şampiyonluk adayı Yeni Milasspor, şampiyonluk ve BAL Ligi hayallerini Gümüşlük sahasının çimlerine bırakarak Milas’a döndü.

3 gol, 3 puan ve kaçan şampiyonluk

Maça 5 araba taraftarı ile giden ve taraftarının büyük desteği ile maça başlayan Yeni Milasspor ligde hiçbir iddiası ve beklentisi olmayan Gümüşlük Gençlikspor karşısında maçın henüz başlarında şok bir golle sarsıldı.

Dakikalar 5’i gösterirken ev sahibi atağında orta sahadan aldığı topla Milas ceza sahasına giren Eyüpcan topu Mehmet Sancak’a aktardı. Mehmet Sancak topu Yeni Milasspor kalecisi Arda Çam’ın uzanamayacağı üst köşeye yani doksana taktı ve Gümüşlük Gençlikspor maçta 1-0 öne geçti.

Gol sonrası çabuk toparlanan Milasspor sağlı sollu ataklarla beraberlik golü için ev sahibi takımın kalesine yüklenmeye başladı. Dakika 12’de ilk gol atağında Mahmut Ermaşa Gümüşlük ceza sahasında topla buluştu vurdu top kalecide kaldı.

Dakika 15’te Milas atağında Gümüşlük savunması Süleyman Kıratlı’yı faulle durdurdular. Atışı Semih Berkan Zan kullandı. Direkt kaleye giden topu kaleci kornere attı. Kornerde gelen topu yine savunma uzaklaştırdı.

Dakika 17’de Milas ataklarını Gümüşlük savunması kornerle kesti. Üst üste iki korner atışından yararlanmayan Milas net gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Dakika 25’te Milas atağında Gümüşlük savunması yine faul yaptı. Atışı takım kaptanı Muhammet Kullandı. Kaleye ortalanan topa Süleyman kafayı vurdu top üstten auta çıktı.

Dakika 35’te Milasspor golüne kavuştu. Osman Bedirhan Tuna köşe vuruşu yanından ortaladı savunma ıskaladı, ıskalamayan Süleyman Kıratlı, Yeni Milasspor’un beraberlik golünü attı.

 Maçın ilk yarısının son dakikasında Semih Berkan Zan Milasspor adına net bir gol kaçırdı. Yeni Milasspor atağında Osman Bedirhan Tuna güzel bir asist ile topu Semih’e aktardı. Semih önce savunmayı geçti kalesinden çıkan kaleciye de bir çalım atarak saf dışı bıraktı.

Plase vursa gol olacak sert bir şutla topu boş kaleye gönderdi top üst direkten oyuna geri döndü savunma uzaklaştırdı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

Goller ikinci yarıda geldi

Maçın ikinci yarısında tempo ve gerilim daha da arttı. Turgutreis taraftarlarının da desteklediği Gümüşlük Gençlikspor sağlı sollu ataklarla gol aramaya başladı. Yeni Milasspor ise yaptığı kontra ataklarla Gümüşlük kalesine gitmeye çalıştı.

 Dakika 60’ta Gümüşlük ofsayt kokan bir golle 2-1 öne geçti. Gümüşlük oyuncusu Süleyman Özen ceza sahası üzerinde buluştuğu topu kaleci Arda’nın yanından yerden bir vuruş ile ağlara göndererek Gümüşlükspor’u yeniden maçta 2-1 öne geçirdi.

Yeni Milasspor bu gole karşılık vermede gecikmedi. Dakika 70’de Mahmut Ermaşa ile atağa çıkan Milasspor beraberlik golünü Erdem Karakoyun ile attı.

Mahmut orta sahanın önünden Gümüşlük kalesine topu ortaladı ceza sahası karıştı topa son dokunan Erdem skoru yeniden 2-2 ye taşıyarak galibiyet için Milasspor’u yeniden umutlandırdı.

Maçın sonlarına doğru skor bu şekilde bitecek gibi görülürken Gümüşlük Gençlikspor son bir atak geliştirdi. İlk golün benzeri olarak görülen atakta Milas savunması hücumu kesmede gecikince Süleyman Özen Yeni Milasspor ceza sahası içinde yine kaleci Arda ile karşı karşıya kaldı yine plase vurdu ve top yine kaleye girdi.

Gol santrası sonrasında rakibi ile tartışmaya giren ve rakibinin üzerine yürüyen Yeni Milasspor futbolcusu Semih Berkan Zan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve karşılaşma 3-2’lik Gümüşlük galibiyeti ile sonuçlandı.

Şampiyonluk ve BAL umudu bitti

Maçın sona ermesi ile özellikle Turgutreis taraftarı olarak maçı izlemeye gelen ve Gümüşlük Gençlikspor’u destekleyen bazı taraftarlar Yeni Milasspor futbolcularını tahrik eden davranışlar ile sözlü sataşmaları abartınca ortam biranda gerildi. Araya giren güvenlik görevlileri Yeni Milasspor futbolcularını emniyete alarak soyunma odasına kadar götürdüler.

Yeni Milasspor taraftarlarını taşıyan araçlar Gümüşlük sahasından çıkarken yol kenarında biriken 10-15 kişilik hangi takımın taraftarları olduğu belli olmayan kişilerce oldukça çirkin sözler ve el hareketlerine muhatap kalmaları maçın en çirkin görüntüleri oldular.

Yeni Milasspor şampiyonluk şansını sürdürmek ve galibiyetle Milas’a dönmek için geldiği Gümüşlük karşılaşmasında rakibine 3-2 yenilerek ligin son 3 haftası öncesinde resmen şampiyonluk umutlarına elveda demiş oldu.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık