Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’la Milas Belediyespor

2020-2021 Spor sezonunda ilçemizi Türkiye Büyük Erkekler Birinci Voleybol Ligi’nde temsil eden Milas Belediyespor Kulübü’nün Başkanı ve aynı zamanda Milas Belediye Başkanı olan Muhammet Tokat, gazetemiz spor muhabiri Hüseyin Açar’ın Milas Voleybolu ve Milas Belediyespor ile ilgili sorularını yanıtlayarak Büyük Erkekler Voleybol Ligi’nde yer alan ilçemiz takımı Belediyespor’un ligin ilk yarısındaki performansını değerlendirdi.

Başkan Tokat’la Milas Belediyespor

Soru cevap şeklinde geçen spor değerlendirmesinde Başkan Tokat şu açıklamaları yaptı.

H.AÇAR- Başkanım öncelikle ekibimizin oynadığı ligin son maçı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor galibiyeti ile ilgili olarak hem sizi hem de Voleybol Takımımızı kutluyorum.

Milas’ta olduğunuz zaman takımınızın bütün lig maçlarını izliyorsunuz. Ligin ilk yarısını 30 puanla lider olarak tamamlayan Milas Belediyespor’u ve Kocaeli maçındaki mücadeleyi bize değerlendirebilir misiniz?

M.Tokat- Ligin son maçı olan Kocaeli karşılaşması oldukça çekişmeli geçti. Bu yıl takımımızın gösterdiği performanstan çok memnunuz. Kocaeli maçında sahada yer alan tüm sporcularımız yeteneklerini ve kişiliklerini tam olarak sahaya yansıttılar. Aldıkları galibiyet ve galibiyetlerle Milas’a yakışır bir voleybol takımı olduklarını gösterdiler. Kocaeli takımı da oldukça iyi bir takım; bu maça da ayrıca bir motivasyonla ve hırsla çıktılar. İyi oyun ve azimli bir mücadele ile maçı 3-0 almasını bildik.

Takımımızın bugüne kadar aldığı galibiyetler oyuncu kadromuzun gücünü zaten ortaya koymuştur. Ligin ilk yarısında ekibimiz oldukça güzel bir mücadele sergiledi. Sadece 1 mağlubiyet aldı. 10 maçtan galibiyetle ayrıldı. Bu Milas voleybolu için bir başarıdır. Kısa bir süre sonra ikinci yarı maçlarına başlayacağız. Fikstür anlamında zor bir süreç yaşayacağız.

Biz bu ligin çok önemli rengiyiz. Milas Belediyespor olarak bu ligde çok güzel bir ismimiz var. Voleybola gerçekten çok güzel hizmetler veriyoruz. Birkaç yıldır lig bitimleri sonrasında oynanan Efeler Ligi Play Off’ların’dan geri geliyoruz. Bizler bu ilçeyi bu takımla Efeler Liginde temsil etmek istiyoruz. Şimdiye kadar bu azmimizi tam olarak ortaya koyamamamızın sebebi bir müsabaka salonumuzun olmamasıdır. Gördüğünüz gibi antrenman salonlarında lig maçları yapma zorunda kalıyoruz.

Aldığımız bilgilere göre 29 Aralık’ta Sodra’ da yapılacak yeni bir spor salonun ihalesi olacakmış. Eski spor salonumuzun da tadilattan geçirileceğin öğrendik. Önümüzdeki yıl bu salonun haricinde iki müsabaka salonu daha olma ihtimali var. Bu da bizi olumlu olarak motive ediyor. Çünkü müsabaka salonu olmazsa Biz Efeler Ligine çıksak bile maçlarımızı dışarıda oynamak zorundayız. Biz kendi evimizde kendi salonumuzda ve kendi taraftarımız önünde maçlar oynamak istiyoruz. Eğer devletimiz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bize bu imkânları yaratırsa o zaman Milas Belediyespor ilçeyi ve voleybolu daha üst liglerde başarıyla temsil edebilecektir.

Ben Kocaeli galibiyet ve ligin ilk yarısındaki tüm güzel galibiyetleri ve liderliğimiz için hem takımımızın kenar yönetimini hem de sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Ligin ikinci yarısında kendilerine başarılar diliyorum.

H.AÇAR- Başkanım ligin ikinci yarısının ilk yarıdan daha zorlu geçeceğini söylediniz, bu anlamda hem maçlar için hem de Play Of mücadelesi için takıma takviye düşünüyor musunuz?

M.TOKAT- Bu takviye konusunu takımımızın teknik sorumlusu ve antrenör arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Bu sene maç salonu olayı netleşir ise lig sonunda oynayacağımız Play Off’lardan Milas’a güzel sonuçlarla dönmek istiyoruz. Bunun içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Eğer gerçekten salon ihalesi yapılır da bu işin olacağı ciddileşirse belki salonumuz önümüzdeki sezonun başına yetişmeyebilir ama biz birkaç maçımızı Milas dışındaki bir salonda oynayabiliriz. Birkaç maçı dışarıda oynamak çok önemli değil ligin geriye kalan maçlarını Milas’ta oynamamız daha anlamlı ve güzel olacaktır.

H.AÇAR- Başkanım Voleybolun dışındaki bir spor dalında Milas Belediyespor’un Hentbol Takımında forma giyen Arda Köse isimli genç bir kardeşimiz Türkiye Birinci Hentbol Liginde mücadele eden Köyceğiz Hentbol Takımına transfer oldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

M. TOKAT- Çok güzel bir transfer. Arda Köse başarılı bir sporcu ve bizim de evladımızdır. Arda Milas’ın çocuğu,  bu sporcumuz Milas Belediyespor bünyesinde kendisini geliştirme şansını buldu. Ancak antrenörümüz Tuğçe Handan Demirel’in emeklerini unutmamak gerekir.

Biz bu transferi memnunlukla karşıladık Arda U Milli Takımına da çağrıldı. Bu tip başarılar çok önemlidir. Milas Belediyespor Kulübü olarak Arda Köse kardeşimize yeni kulübünde başarılar diliyoruz.

H.Açar- Başkanım voleybolda da böylesine güzel bir transfer yapılmıştı. Yine Milas Belediyespor Kulübü alt yapısında voleybola başlayan Büşra Şahin isimli sporcunuzu da profesyonel voleybol takımlarından Yeşilyurt’a vermiştiniz. Büşra Şahin şimdi Sultanlar Liginde Türk Hava Yolları Takımında başarılı bir şekilde forma giyiyor. Sizin bu transferle ilgili duygu ve düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz.

M.Tokat- Büşra Şahin’i sürekli takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan da paylaşmıştık. Büşra’nın takımı ile ilgili olarak yapılan her röportajında spikerlere Milas Belediyespor’un alt yapısında voleybola başladığını söylüyor ve Milas adını tekrar tekrar herkese duyuruyor. Bu davranışı nedeniyle Büşra Şahin’e hem Milas hem de Milas Belediyespor Kulübü olarak çok teşekkür ediyorum. Zaten Milas Belediyespor Kulübü olarak hedefimiz, yer aldığımız tüm spor dallarında başarılı, yetenekli ve karakterli sporcuları yetiştirmek ve onları Türk sporuna kazandırmaktır.

Biz Milas Belediyespor olarak büyük bir kulüp ve aileyiz. Bu ailenin parçaları olan başta yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımıza, takımlarımızdaki antrenörlerimize ve sporcu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.

Türkiye Voleybol Ligi’nin ikinci yarısında tribünlerde seyircilerimizle birlikte olabilmek dileğimle Milas Halkının ve Türkiye’nin Yeni Yılını Kutluyorum.

H.AÇAR- Verdiğiniz bilgilere ve yaptığınız değerlendirme için size teşekkür ediyorum başkanım.

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık