Cenk Atasoy’dan açıklama geldi

2018-2019 Muğla Süper Amatör Küme Liginde şampiyonluğu, son oynadıkları lig maçlarında kaybederek ligi 3’ncü sırada tamamlayan Yeni Milasspor Kulübü’nün o dönem teknik sorumlusu Cenk Atasoy, kulüp başkanı Ahmet Karabıyık’ın geçtiğimiz hafta içersinde basın mensuplarına yaptığı sezon değerlendirmesi ve kendisi ile ilgili suçlamalara gazetemiz aracılığı ile cevap verdi.

Cenk Atasoy’dan açıklama geldi

Başarısız olan biz değiliz…

 

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Küme Liginde takımın teknik sorumluluğunu üstlenen Cenk Atasoy gazetemize yaptığı açıklamada, “kaybedilen şampiyonluğun ve BAL Ligine yükselememenin tek sorumlusu kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık’tır” dedi.

2018-2019 Süper Amatör Küme liginin bir değerlendirmesini de yapan Cenk Atasoy, Başkan Karabıyık’ın söylediği gibi şampiyonluğa ulaşacak ve BAL Ligi’nde yer alacak bir takım oluşturduk diyerek takım kadrosuna alınan tüm futbolcuların kendi isteği ile alındığını belirtti.

Atasoy; “2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor takımının teknik sorumluluğunu kabul etmemdeki en büyük neden Yeni Milasspor’un Muğla’nın en büyük spor kulüplerinden biri olması ve hedefinin her zaman şampiyonluklar ve BAL ligi olmasıdır.

Ayrıca 3 sezon Hasan Özmen başkanımın yönetiminde bu kulübün yine teknik sorumluluğunu üstlenmiş ve 2 sezon üst üste şampiyon olmuştuk.

Ancak iki sezon şampiyon olmamıza rağmen çok istediğimiz halde BAL Ligine çıkamadık. Bu nedenle 2018-2019 sezonunda kuracağımız iyi bir kadro ile bu kez şeytanın bacağını kırıp hem şampiyon oluruz hem de BAL Ligine yükseliriz umutlarıyla ‘Yarım Kalan İşimi Tamamlamaya Geliyorum’ dedim.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, asla başarısız olduğumuzu kabul etmiyorum.

2018-2019 sezonu çok farklı bir sezon olarak başladı. Daha takım kurma aşamasında sıkıntılar başladı. İçinde bulunduğumuz dönemde maddi olarak zirveye oynayabilecek bir takım kurmak oldukça zordu. Kulüp başkanı ve yönetimi bu aşamada futbolcu alımlarında yaşadıkları sıkıntıları bir türlü aşamadılar.

Ancak bir kulübün başına ve yönetimine geliyorsanız siz sorunları çözmek durumundasınız. Sorun yaratan değil sorun çözen bir kulüp başkanı olmanız lazım ki Ahmet Karabıyık, işin özü, yaşadığı ve yaşanan sıkıntıları, sorunları çözen bir kulüp başkanı hiçbir zaman olamadı.

Geçen sezon Haziran ayında iyi bir kadro oluşturduk ve sezona başladık. Ancak kadromuza kattığımız futbolcularımıza kulüp başkanı ve yönetiminin vaat ettikleri ödemeler yapılmayınca ve hep ertelenince yavaş yavaş futbolcular arasında sıkıntılar da yaşanmaya başlandı.

Başkan Karabıyık özellikle basın açıklamasında alınan bazı futbolcuların tarafımdan oynatılmadığını söyleyerek, ‘madem oynatmayacaktın neden bu futbolcuları bize aldırıp gereksiz paralar ödettin’ demiş.

Hiçbir teknik sorumlu ya da antrenör oynatmayacağı futbolcuyu kulüp yönetimine aldırmaz. Kadromuza aldığımız her futbolcu kendini ispat etmiş iyi futbolculardı. Antrenman aşamalarımızda bazı futbolcuların istediğimiz performansı göstermediklerini gördük. Özellikle sözü çok edilen Din Muhammet’in anlaşması 10 bin liradır. Kulüp olarak lisans bedeli olarak federasyona 18 bin TL ödenmiştir. Yani Başkan Karabıyık’ın belirttiği yüksek miktarlarda paralar verilmemiştir.

Sezon başında İnan Karabulut isimli futbolcumuzla anlaştık ancak yine başkan’ın anlaşmasını yaptığı ücreti ödemelerde sıkıntılar çıkınca İnan Karabulut Düğerek Güneşspor’a gitti. Bedrican takıma katkı sağlayacak bir futbolcuydu. Eylül ayında takıma geldi, antrenmanlara çıktı. Bir hafta sonra Eylül ayı içinde kendisine ödenmesi gereken para yönetim tarafından ödenmeyince takımdan ayrıldı. Yani antrenman sahasının kötü olması nedeniyle takımdan ayrılmadı.

Aslında ben size böyle bir açıklama yapmak istemiyordum, ancak Başkan Karabıyık kendisinin ve yönetimin başarısızlığını şahsıma ve futbolcularıma yöneltince Milas kamuoyunun doğruları bilmesi ve gerçekleri bizden de dinlemesi adına böyle bir açıklama yapmak durumunda kaldım.

Hatta dönem içersinde onursal başkanımız Muhammet Tokat’ta Ahmet Karabıyık’a ‘sen bu işi başaramadın takım başarısız oldu’ dedi. Ahmet Karabıyık futbolculara verdiği hiçbir sözü tutmadı ve hiçbir zaman futbolcunun yanında olmadı.

Tesislerde yaşadığımız yemek, ısınma gibi sorunların, sıkıntıların yanı sıra malzemeci, sağlıkçı gibi bir kulübün olmasa olmazları olan, başarıya katkı sağlayanlarla ilgili de ne yazık ki büyük sıkıntılar yaşadık.

Kulüplerde masraflar haftalık alınır, bizde ise günlük masraflarla yemek konusunu halletmeye çalıştılar.

Ahmet Karabıyık ‘sezon başından sonuna kadar hep yalnızdım, yanımda kimse yoktu’ açıklamasında bulunmuş; doğru söylemiş, yanında hiç kimse olmadı.

Bir spor kulübünün başkanın böyle bir söylemde olmasını doğru bulmuyorum. Kulüp başkanıysanız üzerinize aldığınız sorumluluğu en iyi şekilde yapacaksınız.

Kulüp başkanlarının görevi, sorumluluğunu aldığı spor kulübünü en iyi şekilde yönetmektir. Ancak Ahmet Karabıyık ne yazık ki kulüp başkanlığı görevini doğru bir şekilde yapamadı ve yaşanan sıkıntıların tek sebebi oldu.

Ahmet Başkan Milaslı futbolculara para vermedik demiş, doğru ama dışarıdan alınan futbolcuların çoğu da paralarını alamadılar. Bazı futbolcularımız peşinatlarını aldı ama takımdaki hiçbir futbolcuya maç başları ödenmedi ve vaat edilen primlerden de ödemeler yapılmadı.

Bu kulüpte yer alan birçok futbolcu takımın birlik beraberliği adına ceplerinden paralar harcadı. Takım Kaptanı İbrahim, İsmail, Muhammet, Süleyman’ın takım için harcadıkları paraları hiç söylememiş.

Antrenmanlarımızı hep farklı yerlerde yaptık. Maçlarımızı hep deplasmanda oynadık. Ören’deki antrenman ve maçlarımızda şahsım olarak da harcamalar yaptım. Helal hoş olsun. Yeni Milasspor için her zaman çalışırız, her zaman görev yaparız.

Takımın teknik sorumlusu olarak, sezon bitti, anlaşmasını yaptığım ücreti halen alamadım.

Kendisinin şahsi senedini almıştım. Bu senedi alacaklarıma karşılık icraya verdim ve mahkemeyi kazandım. Eğer bana Yeni Milasspor kulübünün kaşeli senedini vermiş olsaydı. Açıkça söylüyorum asla icraya vermezdim.

Zaten aldığım senet bu kulüpten alacaklarımı bile karşılamıyor. Sadece senedi icraya vermemin tek sebebi sezon içersinde takım kadromuza ve futbolcularımıza karşı söylediği yalanların ve tutmadığı sözler içindi.

Sezon içersinde Ahmet Karabıyık yönetiminde 1 yılımız boşa gitti. Yanlış işleri yapan bir kulüp başkanı vardı başımızda, çok güzel başladığımız sezonu istediğimiz yerde yani şampiyonlukla bitiremediğimiz için üzgünüm.

2018-2019 sezonunda Süper Amatör Küme Liginde mücadele eden takımımızın tüm futbolcularını kutluyor ve teşekkür ediyorum. Gerçekten yönetim bazında yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen kendilerine vaat edilen paraları almadıkları halde sahada onurlarıyla mücadele ettiler.

Şampiyon da olabilirdik ancak olmadı. Özellikle bazı maçların sonuçları istediğimiz şekilde olmadı. Ben inanıyorum ki bu takım şampiyon olsaydı BAL Ligi biletini alırdı. Beçin Gençlikspor ile oynadığımız ikinci maçı 1-0 kaybettik. Bu maçı kazansaydık kesinlikle şampiyon olurduk.

Olmadı üzgünüz, ancak sen de iyi biliyorsun ki saha içindeki sonuçların önemi kadar maçlara çıkılmadan futbolcuların psikolojisi, yaşadıkları sıkıntılar da çok önemli oluyor.

Beçin maçına araç arızası ve futbolcuların çoğu kahvaltı etmeden gittiler. Futbolcular şampiyonluğun kaderini etkileyecek maçlarda kulüp başkanlarını yanlarında görmek isterler. Ahmet Karabıyık birçok maçta yanımızda yoktu. Özellikle Dalyan maçında son anda gelen galibiyetimizle sahada yaşadıklarımızı görmedi. Hepimiz sahada ağladık.

Şimdi Başkan Karabıyık çıkıp şampiyon olmadıysak suçlu teknik sorumlu Cenk Atasoy ve futbolculardır açıklamasında bulunuyor; ben de diyorum ki şampiyon olamadıysak tek sebebi Başkan Karabıyık ve yönetimidir.

Kulüp yönetimi ve başkan hiçbir zaman yanımızda olmadı ve sezon başından sonuna kadar hep sıkıntılar, hep sorunlar yaşadık.

2019-2020 sezonunda Başkan Karabıyık ‘yine yönetimdeyim yine kulübün başındayım’ demiş. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisi yanımda olsaydı, yüzüne karşı da söylerdim. Ancak bizimle yaşadığı sorunları yine yaşarsa başarılı olacağını zannetmiyorum. Alt yapıyla U19’larla yola çıkacağım demiş,  o yaş grubuyla ligde yer almak Yeni Milasspor için telafi edilemeyecek zararlar verecektir.

Yeni sezonda ligde yer alacak takımlar kuvvetli kadrolar kuruyorlar, Yeni Milasspor’un profesyonel bir geçmişi, şanlı bir mazisi var, her dönemde bugüne kadar hep üst ligleri hedefleyerek mücadelesini yapmıştır.

Ben, Yeni Milasspor Kulübünün alt yapı futbolcularıyla ligde olmasını, hedefsiz olarak mücadele etmesini sakıncalı buluyorum. Maçlarda alınacak olumsuz sonuçlar bu genç futbolcularımızın ve ileriye dönük geleceklerini bile etkileyecektir diye düşünüyorum.

Üstüne basarak bir kez daha söylüyorum ki kaybedilen şampiyonluğun sebebi asla futbolcular değil Ahmet Karabıyık’tır, bu kulübü iyi yönetememesidir.

Şahsıma yönelik yaptığı açıklamalar için ise söyleyeceğim tek şey kendisinin başarısızlığına bir neden bulacaktı, bu neden de teknik sorumlu Cenk Atasoy oldu.

Bu nedenle kendisine kırgınım, ancak küs değilim, yeri gelir yine bir yerlerde karşılaşır ve konuşuruz…

Yeni Milasspor bizim takımımızdır, bizler de bu kulübün hizmetindeyiz, her zaman bu kulüp için üstümüze düşen sorumlukları yaparız, bu duygu ve düşüncelerle öncelikle size, kendimizi ifade etme şansı verdiğiniz için, sonrasında da geçen sezon takımımıza sahip çıkan futbolcularımıza destek olan herkese teşekkür ediyorum.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık