Cumhuriyet’in 100. Yılının ilk kutlaması Milas Belediyesi Milasspor’dan

Milas Belediyesi Milasspor Kulübü düzenlendiği gece ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Cumhuriyet’in 100. Yılının ilk kutlaması Milas Belediyesi Milasspor’dan
  • 25 October 2023, Wednesday 13:48

Milas Belediyesi Milasspor Kulübü Yönetimi tarafından, Havuzbaşı Kır Düğün Salonu’nda 100. Yıl Balosu düzenlendi. Geceye Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Başkanı Muhammet Tokat, oda başkanları, spor kulüpleri temsilcileri, muhtarlar, gaziler, taraftarlar ve davetliler katıldı.

100. Yıl Balosu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından kulüp A takımı futbolcuları, teknik heyeti ve yönetim tek tek sahneye davet edildi.

GECEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Milas Belediye Başkanı ve Milas Belediyesi Milasspor Başkanı Muhammet Tokat, davetlilere katılımları için teşekkür ederek, 2023-2024 futbol sezonu hakkında bir konuşma yaptı.

Başkan Tokat, “Bu gecenin gerçekleşmesinde desteği olan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Onların desteği ile buradayız. Ne mutlu bize hem cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz hem de ilçemizin takımı mor-beyazın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu alanı böylesine güzel bir şekilde doldurduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 2023-2024 sezonunun Milas Belediyesi Milassporumuza ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle cumhuriyetimizin ve 100. yılıyla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bundan tam 100 yıl önce bir nesil ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak ve bizlere bu memleketi bırakmak için kendilerini feda ettiler. Bir milli seferberlik içerisinde tarihin en meşru savunma savaşı kazanılarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdular. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bunlar oldu. Bizlere bugünleri hediye etmek için kendilerini feda eden tüm şehit ve gazilerimizi anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

BU VATAN TOPRAĞINI KOLAY KAZANMADIK

Cumhuriyeti kolay kurmadık. Bu vatan toprağını kolay kazanmadık. İkinci yüzyıla girerken cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesinde geliştirmek, dünyanın en cennet topraklarında yaşayan bu insan topluluğunu mutlu ve refah içinde yaşatmak göreviyle karşı karşıyayız. Cumhuriyeti kuranlar çok şeyleri feda ettiler. Yalnız onların torunları olarak bizlerin bu eseri yeteri kadar idrak ettiğimiz, özümsediğimiz, savunduğumuz ve kolladığımız kanaatinde değilim. Sadece gençlerden değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından rica ediyorum, lütfen Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini tekrar kelime kelime, satır satır okuyun ve bugünle karşılaştırın. Gerçekten zor kazanılmış bu cumhuriyeti kolay feda ediyoruz. Bu böyle olmasın” dedi.

İLK KUTLAMAYI YAPMAK İSTEDİK

“100. yılını kutladığımız cumhuriyetimizin yıl dönümünde istedik ki ilçemizin tarihten gelen birikimi ile güçlü ama imajıyla yeni Milas Belediyesi Milasspor gençlik ruhuyla, sporun ahlakıyla cumhuriyet coşkusunu birleştirsin, Milas’ta 100. Yıl ateşini yaksın” diye ilk kutlamayı da yapmak istediklerini söyleyen Başkan Tokat, “Polemiklere girmeye gerek yok. Hepiniz Milas’ta futbolun ve Milasspor’un ne hale geldiğini gördünüz. Yeni bir açılım ve bakış açısıyla tarihsel birikime sahip çıkarak mor beyaz ruhunu terk etmeden, herkesin de beklediği şekilde Milasspor disiplinini Milas Belediyesi ile birleştirerek, yeni vizyonla karşınızdayız. Gücümüzü tarihimizden alıyoruz. Milas’a yakışır bir şekilde kadro oluşturduk. Profesyonel bir düşünceyle, kurumsallığı ön plana alarak önümüzdeki süreç içerisinde tesisleşmeye ve alt yapıya daha fazla önem vererek Milasspor’a ve Türk futboluna hizmet etmek istiyoruz.” diye konuştu.

PASTA KESTİLER

Başkan Tokat konuşmasının ardından şimdiye kadar Milaspor’a emek vermiş eski başkanları da sahneye davet ederek, hep beraber pasta kesimi gerçekleştirdiler.

Gece günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık