Dünya Beşincisi Tayfun Tuna

​ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

Dünya Beşincisi Tayfun Tuna

Geçtiğimiz ay içersinde Hırvatistan’ın Porec kentinde yapılan Vetaranlar Avrupa Judo Şampiyonasında ülkemizi ve ilçemizi Milli Takım Forması ile temsil eden ilçemizin Judo sporcusu Tayfun Tuna şampiyonadan Dünya Beşinciliği ile Milas’a döndü.

100 kg da şampiyonaya katılan Tuna şampiyonda oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Birinci turda Slovak rakibini yenen sporcumuz daha sonra ikinci turda sakatlığı nedeniyle Rus rakibine yenildi. Üçüncü turda Ukraynalı sporcu ile karşılaşan sporcumuz bu turda başarılı bir maç çıkardı ve rakibini yendi.

Şampiyonada Represaj üçüncülük karşılaşmasında sakatlığının nüksetmesi sonucunda Estonyalı rakibine yenildi ve şampiyondan Dünya Beşincisi olarak ayrıldı.

 Hedef Amerika

Milas’ın başarılı judo sporcusu Tayfun Tuna Kasım ayı içinde Amerika’da yapılacak olan Vetaranlar Judo Şampiyonasında tek hedefinin ilk üç sırada şampiyonayı tamamlayarak ülkeme bir madalya kazandırmaktır dedi.

Amerika’da yapılacak olan Vetaranlar Judo Şampiyonasında milli takım forması ile katılacak olan Tayfun Tuna bu şampiyona için hazırlıklar şimdiden başladığını belirterek  Macaristan Judo Şampiyonasında kendine destek olan sponsoru SİTEPLUS  A.Ş  ye ve kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık