Dünya Bisiklet Günü’nü kutladılar

Her yıl geleneksel olarak 3 Haziran'da kutlanan Dünya Bisiklet Günü Haftası, Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği ile Milas Bisiklet Kulübü üyeleri tarafından Muğla ve Milas'ta yapılan bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Dünya Bisiklet Günü’nü kutladılar

İlk Bisiklet etkinliği 2 Haziran Çarşamba günü Milas Bisiklet Kulübü tarafından gerçekleştirildi.

Milas Atapark'ta toplanan bir grup Milas Bisiklet Kulübü üyeleri Selimiye Mahallesi’ne gerçekleştirdikleri Bisiklet Turuyla Dünya Bisiklet Gününü kutladılar.

Yapılan etkinlikle ilgili gazetemize bir açıklama yapan Milas Bisiklet Kulübü Basın Sözcüsü Filiz Acar "sayımız az olsa da sevdalısı olduğumuz Bisiklet sporunun önemini vurgulamak için yaptığımız bu etkinlikle hem günümüzü kutladık, hem de Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına dikkat çekmeye çalıştık” dedi.

Mor Pedal Bisiklet Derneği Etkinliği

 

3 Haziran Perşembe günü Muğla Mor Pedal Bisiklet Derneği  üyeleri de Muğla'da Dünya Bisiklet Günü’nü kutlamak için biraraya geldiler.

Şehir içersinde yaptıkları Bisiklet turuyla Dünya Bisiklet gününü kutlayan Mor Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu sosyal medya yoluyla yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Dünya Bisiklet Günü 2018 yılında BM tarafından 3 Haziran olarak kabul edilmiştir. Bize her gün bisiklet günü ama bu defa biraz da bayram coşkusu kattık güne. Büýükşehir Belediyesi her zamanki gibi desteklerini esirgemedi ve günü güzelleştiren katkılarıyla yanımızda oldular.. Varlıklarına sevgiyle, saygıyla teşekkür ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun her belediye kent halkına mutlu yaşam konforu sunmakla yükümlüdür. Hayatı güzelleştirecel dokunuşlar yapmak belediyelerin görevidir. Bu anlamda Muğla'da yaşıyor olduğumuz için şanslıyız. Ancak artan trafik kaosunu rahatlatmanın en doğru yöntemi; bisikletli ulaşım farkındalığı için seferberlik niteliğinde çalışmalar yapmaktır. Umuyoruz ki yakın zamanda bir bisiklet birimi kurulur ve daha etkin, daha çözüm odaklı projelerle diğer illere örnek olunur.

Morpedal, üstlendiği misyon gereği "Ailece" bisikletli olmanın artılarına vurgu yapar. Turumuza katılan erkeklerin ve çocukların varlığı ile çok mutlu olduğumuzu söylemek isteriz. Özellikle parkta oyununu bırakıp bizimle beraber pedallayan o minik çocuklardan "hayatımın en heyecanlı günü" haykırışına ortak olmak müthiş keyifliydi" dedi.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık