Erkek Dünyasında Bir Kadın

Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Kuşadası 1922 Futbol Takımı yardımcı antrenörü Meryem Kocal’la, kadın olarak futbol sektöründe olmanın detaylarını konuştuk.

Erkek Dünyasında Bir Kadın

2 yıldır Kuşadası 1922 Spor Kulübü’nde çalıştığını söyleyen Yardımcı Antrenör Meryem Kocal’e özgeçmişi ve erkeklerin çoğunlukta olduğu bir dünyada yaşadığı zorlukları sorduk.

Samimi açıklamalarda bulunan Meryem Kocal, ilk önceleri kadın olarak yadırgandığını, daha sonra ise futbolcuların kendisini kabul ettiğini ve alıştığını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü mezunu olan Meryem Kocal, “Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde beden eğitimi bölümünde yüksek lisans yaptım. Temelim atletizm. Kuşadası 1922’de Atletik Performans Antrenörü olarak göreve başladım; şimdi yine yardımcı antrenörlük yapıyorum. Futbolda kendimi geliştirerek, kariyerime bu doğrultuda devam etmek istiyorum” dedi.

Aslen Şanlıurfalı olan ve yaklaşık 25 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Kocal, “9-10 sene Kuşadasıspor’a bağlı olarak profesyonel olarak atletizm yaptım. 2013 yılında üniversiteyi kazanınca ayrıldım. 2 senedir bu kulüpteyim. Önce Altınordu Futbol Okulu’nda çalışmaya başladım. Sonra Küçükadaspor’da çalıştım. Şimdi de Kuşadası 1922 Futbol Kulübü’nde çalışıyorum” dedi.

Erkeklerin dünyasında kadın olmanın zorluklarını sorduğumuz Kocal, “Türkiye’de futbol sektöründe kadınların sayısı çok düşük. Hem kulüpleşme anlamında hem hoca anlamında çok az. Çünkü Avrupa’ya göre çok bilindik değil ama Türkiye’de biraz daha geride. Kızlar oynayabilecekleri kulüpler bulamıyorlar. Erkeklerle birlikte oynuyorlar. Bir süre sonra önleri tıkanıyor. Kızlar kendilerini erkekleştirdikleri için erkeksi bir görünüme bürünme ihtiyacı hissediyorlar. İnsanlar da çocuklarını bu ortamın içine sokmak istemiyor. Bizler kadınlar olarak istediğimizi yapıyoruz ama erkek değiliz. Kadınlığımızı koruduğumuz zaman da başarılı oluyoruz.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık